АКТУЕЛНО

ЗАНИМЉИВОСТИ: Мис света први пут Шпањолка, друга најлепша жена света је Рускиња, трећа Индонежанка (видео)


MIS 2015
САНИА, Кина – Миреја Лалагуна Ројо из Шпаније проглашена је за Мис Света 2015, на такмичењу одржаном у острвском летовалишту Саниа на југу Кине, које су обележиле контроверзе због одбијања Кине да дозволи представници из Канаде да учествује.

Софија Никитчук из Русије проглашена је за прву пратиљу, а Марија Харфанти из Индонезије освојила је треће место на избору у суботу увече на коме је учествовало 114 девојака.

Ово је прва победа једне такмичарке из Шпаније, пренео је АП.

„Мислим да је ово добра одлука, јер се на избору ‘Мис света’ не тражи изглед, већ душа“, рекла је Лалагуна, 23-годишња манекенка из Барселоне, која је завршила фармацију, а планови су јој да стекне мастер диплому из нутриционизма.

Ово је седми пут да се избор за Мис света одржава у Кини, почев од 2003, а први је одржан пре 64 године у Великој Британији.

На такмичењу није била присутна мис Канаде, рођена Кинескиња Анастасија Лин, која је спречена прошлог месеца да се укрца на лет до Сание из Хонгконга пошто је Кина одбила да јој одобри визу.

Лин је позната по јавним критикама кинеске верске политике и следбеница је метода медитације Фалун Гонг који је забрањен у Кини 1999.

Она је рекла да су, након што је освојила титулу Мис Канаде, кинески безбедносни агенти посетили њеног оца у покушају да је застраше да ћути, навела је америчка агенција.

Ни Пекинг, ни Организација Мис света, са седиштем у Лондону, нису коментарисали овај догађај.

Овде можете погледати профил најлепше жене на свету:

———–

http://wp.me/p1Fuk8-N2U

20. 12. 2015. РТВ, за ФБР приредила Биљана Диковић