АКТУЕЛНО

Норвешки полицајци су завирили у телефоне избеглица из Сирије и ево шта су нашли


izb norv 4

Норвешка полиција је у мобилним телефонима бројних миграната који стижу у ту земљу пронашла узнемирујуће снимке и фотографије бруталних погубљења.

На фотографијама су се налазили језиви кадрови попут тела убијене деце изнад којих се вијори застава Исламске државе. Ово откриће норвешке полиције повећало је страх од могућности да ИСИС користи мигрантску кризу како би лакше инфилтрирао терористе на територију Европе, пише норвешки „Nettavisen“.

izb norv 3

Норвешка полиција је признала да је због великог прилива миграната током летњих месеци контрола била површна, али да је терористички напад у Паризу подигао мере опреза на највиши ниво. Поред тога, Исламска држава је у свом недавно објављеном манифесту најавила да ће користити мигрантску кризу како би њени чланови лакше стигли у Европу.

Томе сведочи и чињеница да је Ахмед Алмухамед, један од терориста који се разнео код стадиона „Француска“, прошао контролу као избеглица.

izb norv 2

Ерик Хагланд, шеф Програма за азил у Норвешкој ипак није журио у оцени да међу мигрантима у његовој земљи има терориста.

izb norv 1

– Те фотографије су на њиховим телефонима могле да се нађу из потпуно другачијих разлога. Можда су њима убеђивали граничаре да заиста долазе из ратних подручја, односно да нису економски мигранти који покушавају да искористе кризу и стопе се са онима који беже од ИСИС-а – навео је Хагланд.

 

 

———–

http://wp.me/p1Fuk8-MYM

16. 12. 2015. БЛИЦ, за ФБР приредила Биљана Диковић

1 reply »