АКТУЕЛНО

Вујовић: Вратићемо паре породиљама


1vujovic_620x0

фото: НОВОСТИ

Влада Србије донела је закључак да се солидарни порез на накнаде породиљама не наплаћује и да се рефундира онима које су га већ платиле, а министар финансија Душан Вујовић каже да је овај закључак довољан за пореску управу.

 „Овај закључак је довољан за пореску управу, која је већ припремила начин како ће то бити пропраћено софтвером и процедурама“, рекао је Вујовић РТС-у.

Према његовим речима, потребно је да се сви појаве са захтевом, да поднесу доказе о томе шта је плаћено и како је плаћено и доказом у ком су статусу били.

„То ће бити урађено у најкраћем могућем року, ја очекујем да ће техничко саопштење пореској управи бити издато већ сутра“, рекао је Вујовић.

Процењује се да је око 60.000 породиља обухваћено обрачуном солидарног пореза, а тачан број знаће се по пријему захтева за рефундацију.

Наиме, породиљама су опорезоване закаснеле обједињене исплате накнада за породиљско боловање, које су, у збиру, премашиле 60.000 динара.

Влада Србије донела је данас препоруку да се министар финансија Душан Вујовић и представници Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања сутра састану са представницама породиља.

 

———-

http://wp.me/p1Fuk8-MYs

16. 12. 2015. НОВОСТИ, за ФБР приредила Биљана Диковић