ДРУШТВО

Црна Гора се осилила: Појачава санкције Русији!


Коментар Драгана Станојевића, 12.12.2015.Dragan-Stanojevic

Невероватно! Ја сам Русима и свугде говорио да је у Црној Гори на делу Украјинизација! Апсолутно сам био у праву. Сада сам и у Црној Гори непожељна особа или како кажу званично „персона нон грата“!

У међувремену Руска влада спрема мере према ЦГ: препоруке својим грађанима да не купују некретнине, ограничење финансијских трансакција, увоз вина, чартер летови итд.

***

Црна Гора се осилила: Појачава санкције Русији

Вести, 12.12.2015.

Црногорци недавно нису добили само позив за чланство у НАТО, већ и „крила“! Да би показала да је поуздан партнер, Црна Гора је решила да уведе појачане санкције Русији због Украјине!

480075_cg-nato_f

Први ефекат позива ЦГ у НАТО: Да види сила с ким има посла

Влада Црне Горе је усвојила предлог одлуке о увођењу међународних рестриктивних мера утврђених одлукама Савета Европске уније у односу на, како се наводи, „деловања која подривају или угрожавају територијални интегритет, суверенитет и независност Украјине“.

– Овом одлуком уводе се међународне рестриктивне мере у односу на деловања која подривају или угрожавају територијални интегритет, суверенитет и независност Украјине, које су утврђене одлукама Савета Европске уније, којима се Црна Гора придружила, у складу са спољнополитичким приоритетом усаглашавања са Европском унијом, у области заједничке спољне и безбедносне политике – наводи се у предлогу одлуке Владе Црне Горе, а преноси ЦДМ.

Ограничења

Тако се на територију Црне Горе ограничава улазак физичким лицима која су одговорна за активно подржавање или спровођење активности или политика које подривају или угрожавају територијални интегритет, суверенитет и независност, односно стабилност и безбедност у Украјини, или која ометају рад међународних организација у Украјини, као и физичким лицима повезаним са њима.

Улазак у Црну Гору забрањује се и лицима која активно пружају материјалну или финансијску подршку руским доносиоцима одлука или имају користи од руских доносиоца одлука који су одговорни за, како се наводи, анексију Крима или дестабилизацију источне Украјине, али и онима који руководе трансакцијама са, како се оцењује, сепаратистичким групама у „украјинској регији Донбас“.

Такође, ограничава се располагање средствима и имовином која су у власништву државе или под контролом физичких лица одговорних за деловања и политике којима се подривају или угрожавају територијални интегритет, суверенитет и независност, односно стабилност или безбедност у Украјини, или лица која ометају рад међународних организација у Украјини, као и физичких или правних лица, односно других субјеката и тела повезаних са њима.

Забрана важи и за физичка или правна лица, односно друге субјекте или тела која активно пружају материјалну и финансијску подршку руским доносиоцима одлука или имају корист од руских доносиоца одлука који су одговорни за анексију Крима или дестабилизацију источне Украјине, или физичких или правних лица, односно других субјеката или тела која обављају трансакције са, како се наводи, „сепаратистичким групама у украјинској регији Донбас“.

5 replies »

  1. Kaže komarac:“Šefe kad ja ubodem ima se useru“.Krene vitez da izvrši misiju, ali odabro “lakšu metu“, neku babušku. zujo, zujo i slećeo i taman da i on nešto ubode pljesnu ruka oca ti jebem i baba fljas rukom, razmaza ga, ode duša bogu na istinu. O tragedije, o greote, o tuge i žalosti. Junački pogibe braneći slobodu i demokratiju, braneći čojstvo i junaštvo braće iz ISILA, PRAVO NA DRŽAVU, PRAVO DA SA AMERIMA UKAKAJU CEO KUKAVNI SVIJET. E vala su se pokazali, buduće generacije će se na tekovinama takijeh vozdizat u slavu i čast vječnu. O NJEGOŠE džabe si ga šaro’ ovi ne čitaju a još manje pamte za njih je Alchajmer zakon brate.

    Свиђа ми се

  2. Zar posle svega što se dogadjalo u CG u stanju su da donesu ovakvu besmislenu odluku.
    Mogli su jednostavno u okviru ljudskih prava i demokratije da kažu: Svi koji nisu sa nama su protiv nas. A sa druge strane, lako je njima. Zajedno sa USA (318,9), Turcima (74,93), Albancima (2,744) ima ih 400,000 mliona. Ehehe…….

    Свиђа ми се