ГЕОПОЛИТИКА

Драган Станојевић за руску Правду – Ко има користи од чланства Црне Горе у НАТО?


334462

Извор: Правда.ру 2.12.2015.
Превод: СРБски ФБРепортер

Црна Гора је званично позвана у НАТО. Генерални секретар организације, Јенс Столтенберг, током састанка у Бриселу назвао је ту одлуку „историјском“. Своје мишљење поводом те одлуке, у интервјуу за Правда.ру, дао је председник Скупштине Српске Дијаспоре, Драган Станојевић.

Криминалне власти Црне Горе све време су радиле за свој интерес, а не за интересе народа, рекао је он. Али сада се народ побунио. Последњих месеци у градовима Црне Горе дешавају се велике демонстрације.

Dragan-Stanojevic

Драган Станојевић

– Власти су схватиле да народ не жели у НАТО и да је спреман да свргне ову владу, зато су они сада убрзали тај процес, све док га нису довели до ове опасне тачке. С обзиром на оно што се сада дешава са Русијом и Турском, НАТО је заинтересован да има излаз на Јадранско море и да освоји још један геостратешки положај- рекао је Драган Станојевић новинару Правда.ру.

– Међутим, протести ће се наставити. Срби у Црној Гори, који чине око 40 одсто становништва, немају никаква права. Ја тај процес зовем „украјинизација“ или“ бандеризација“ Црне Горе. Народ Црне Горе има своје представнике у лицу опозиције, зато треба очекивати да опозиција организује све веће скупове – рекао је Станојевић.

– Демонстранти захтевају успостављање прелазне владе до организовања нормалних избора, а не лоповских избора какве је Ђукановић спроводио у последњих 20 година. Демонстрације ће се стога наставити, и биће све веће, што може бити веома опасно.

С друге стране, ако америчка амбасада да зелено светло, Ђукановић ће применити силу против народа. Питање је до чега ће све ово довести и када ће доћи до ескалације. Сматрам да је ова одлука Црне Горе против народа и да ће изазвати велико негодовање народа, што ће довести до блокирања овог процеса.

1 reply »

 1. КЛАСИЧАН ЛАТИНОАМЕРИЧКИ СЦЕНАРИО – ЦИЉ ДАЉА ДЕСТАБИЛИЗАЦИЈА БАЛКАНА !

  ДР ИНГ БОЖИДАР МИЛОСАВЉЕВИЋ http://skrivenosaznanje.blogspot.com

  >Среда, 2 декабря 2015, 20:37 UTC от „СРБски ФБРепортер“ : > >РЕДАКЦИЈА posted: “

  Извор: Правда.ру 2.11.2015. Превод: СРБски ФБРепортер

  Црна Гора је званично позвана у НАТО. Генерални секретар организације, Јенс Столтенберг, током састанка у Бриселу назвао је ту одлуку „историјском“. Своје мишљење поводом те одлуке, у интервјуу“ >

  Свиђа ми се