АКТУЕЛНО

Бивши агент ЦИА: Милионе смо потрошили да бисмо растурили СФРЈ


фото: ИН4С

фото: ИН4С

Роберт Баер, бивши агент ЦИА, тврди да су милиони америчких долара утрошени како би се разбила бивша Југославија.

Баер тврди да су тада он и његове колеге добили милионе долара како би утицали на политичаре и изазвали распад Југославије.

„Подмићивали смо странке и политичаре који су подстицали мржњу међу народима“, рекао је Баер.

Истакао је и да му је један амерички сенатор током рата у БиХ рекао да ће Сребреница бити главна вест на насловним странама светских медија.

„Чак нам је рекао да можемо да успостављамо контакт са медијима“, истакао је Баер.

Овај бивши агент ЦИА био је ухапшен неколико пута у протеклим годинама због откривања државних тајни. До сада је објавио више књига о тој агенцији, Билу Клинтону и Џорџу В. Бушу.

„У Сарајево сам први пут стигао 12. јануара 1991. године. Дошао сам хеликоптером са још три агента. Задатак нам је био да пазимо на српске терористе који је требало да нападну град. Имали смо информације да ће доћи до неколико терористичких напада у граду због намере БиХ да иступи из бивше Југославије. Али то је била лаж, наши шефови су нам лагали. Наш примарни задатак био је да ширимо панику међу политичарима да ће доћи до напада“, рекао је Баер.

Навео је да је задатак трајао две недеље, а да је затим отишао у Словенију у нову мисију.

„Цела операција је трајала месец дана и носила је назив ‘Истина’ „, рекао је Баер.

Додао је да је у Словенији, која је била спремна за независност, његов тим добио више милиона долара како би финансирали невладине организације, опозиционе партије и политичаре који су промовисали мржњу.

„Циљ пропаганде био је да се растури Југославија“ казао је Баер.

Напоменуо је да су они који су изазвали рат данас власници компанија које користе природне и друге ресурсе земаља бивше Југославије.

Једноставно су од вас направили робове. Сада морате увозити много тога из других земаља, а будући да немате новца, морате да се задужујете. То је суштина целе приче око Балкана“, нагласио је Баер.

На крају је позвао људе на Балкану да се не мрзе и да забораве прошлост која је била део једне велике представе, пише портал „Кликс“.

—————-

http://wp.me/p1Fuk8-Mw6

30. 11. 2015. ИН4С, за ФБР приредила Биљана Диковић

2 replies »

 1. Poštovani Gospodje i Gospodo,
  Veliko hvala na vasim vrlo cesto izvendrednim tekstovima … samo za ime Boga kada navodite neku ličnost iz inostranstva, molim vas stavite u zagradi njegovo ORIGINALNO ime i prezime … jer kada ovde mi prevodimo na francuski ili engleski, neznamo kako se pise ime licnosti u ORIGINALU o kojoj pišemo ! Na primer, u gornjem vaznome tekstu, ja neznam kako se pise u ORIGINALU ime toga bivšega agenta CIA, koga vi nazivate Robert BAER ? Za vas je to svejedno ALI JE TO VRLO VAZNO ZA NAS OVDE… NE ZA NAS SEBE NEGO ZA FRANCUZE, ENGLEZE, AMERE-USA, NEMCE (4 -ti Rajh) i tako dalje, i tako dalje, za koje mi prevodimo i kojima šaljemo vase tekstove i kojima naznacujemi OBAVEZNO IZVOR teksta ! Veliko hvala unapred !
  Sa postovanjem
  vas sa-borac,
  B. Manojlovic

  Свиђа ми се