(ПРО)ЗАПАДНИ ЗЛОЧИН

(ПРО)ЗАПАДНИ ЗЛОЧИН 52: Др Јуришевић „ратовао“ у Израелу у време трговине органима убијених Палестинаца!?


…Наиме овај документовани ратни злочинац и бивши терориста УЧК (др Крег Јуришевић), је сам у својој биографији, истакао да се 1991 и 1992 (управо у време када се описује горња афера крађе људских органа из тела убијених Палестинаца) добровољно „борио“ у саставу израелске армије и то на локацији Газе, у време „Интифаде“, као израелски „борбени парамедик“!? (Извод из чланка: Израел- Монструм Држава, која је легализовала илегалну трговину органима убијених Палестинаца…“)

….И као што ћемо касније документовати у овом фељтону- он такође борави и на више кључих локација везаних за истрагу о киднапованим Србима и „трговину органима“-  у североисточној Албанији, и Кахану, и у пределу северозападног Косова и Метохије (односно на територији државе Србије). Ове локације (Кукеш, Кахан, Хелшан и Паштрик- преко којег су ишле све пешачке руте за транспорт киднапованих Срба) се спомињу као кључне за истрагу о „трговини органима: 1. У извештају Д. Мартија Савету Европе 2010. године 2. Као и у заташканом Унмик извештају под ознаком „CKX103“ из 2003. године. Према властитим наводима др Јуришевића (западним медијима, и у својој књизи), на обе те локације он је био очевидац извршења тешких злочина, криминалних радњи и разних других аномалија од стране припадника ОВК и Албанских државних органа… Према званичној биографији др Јуришевића- он је формални војни тренинг стекао тек неколико година након повратка са косовског ратишта, и то у оквиру Аустралијске резервне војске (да би потом служио као аустралијски војни хирург у Источном Тимору 2006. и у Афганистану 2008. године). Међутим, неки извори  тврде да је др Јуришевић војно трениран од стране Израелске армије, у оквиру које је добровољно служио као „војни парамедик“- током 1992. и 1993., у време „Интифаде“ у Палестини и Гази…

***

4. КУКЕШ- ДР ЈУРИШЕВИЋ СВЕДОЧИ О САХРАЊИВАЊУ „ДРУГИХ“ У МАСОВНЕ ГРОБНИЦЕ, ЗАЈЕДНО СА КОСОВСКИМ ИЗБЕГЛИЦАМА – КО СУ БИЛИ ТИ „ДРУГИ“!?

У време свог боравка у Кукешу, Јуришевић је по властитом исказу био сведок многих “аномалија”- Да ли је био можда и (са)учесник?

Према информацијама из више извора, Крег Јуришевић је боравио на Албанско-Југословенском ратишту у периоду између 27. априла и 15. јуна 1999. Према неким албанским изворима (ОВК) он се у Албанији појавио 27. марта, а не 27. априла, како је навео у својој аутобиографској књизи „Крв на мојим рукама“?

У сваком случају, он борави у овој зони у време најжешћих окршаја на ратишту – где добровољно учествује у борби на страни терористичке ОВК (према властитом признању: у више улога:  НАТО извиђача и „локатора циљева“ у оквиру Америчких специјалних снага, борца терористичке ОВК, и војног лекара за потребе ОВК) против Војске Југославије.

И као што ћемо касније документовати у овом фељтону- он такође борави и на више кључих локација везаних за истрагу о киднапованим Србима и „трговину органима“-  у североисточној Албанији, и Кахану, и у пределу северозападног Косова и Метохије (односно на територији државе Србије).

Ове локације (Кукеш, Кахан, Хелшан и Паштрик- преко којег су ишле све пешачке руте за транспорт киднапованих Срба) се спомињу као кључне за истрагу о „трговини органима:

– У извештају Д. Мартија Савету Европе 2010. године.

– Као и у заташканом Унмик извештају под ознаком „CKX103“ из 2003. године.

Према властитим наводима др Јуришевића (западним медијима, и у својој књизи), на обе те локације он је био очевидац извршења тешких злочина, криминалних радњи и разних других аномалија од стране припадника ОВК и Албанских државних органа…

Према званичној биографији др Јуришевића- он је формални војни тренинг стекао тек неколико година након повратка са косовског ратишта, и то у оквиру Аустралијске резервне војске (да би потом служио као аустралијски војни хирург у Источном Тимору 2006. и у Афганистану 2008. године).

Међутим, неки извори које сам пронашао на разним интернет „војним форумима“ (на којима др Јуришевић „радо“ учествује- што покушавајући да уновчи своје „ратовање“ продајом књиге, што из „его-центричних“ побуда да себе прикаже као „хероја и борца за правду“ по узора на деду Франца?) тврде да је др Јуришевић војно трениран од стране Израелске армије, у оквиру које је добровољно служио као „војни парамедик“- током 1992. и 1993., у време „Интифаде“ у Палестини и Гази- што доказује и његов (прилог на енглеском, уз доњу фотографију) извод из биографије…

ИЗВОД ИЗ ЧЛАНКА: Израел- Монструм Држава, која је легализовала илегалну трговину органима убијених Палестинаца…“

ИЗРАЕЛСКИ ДОКТОР: ДА СМО ЗНАЛИ ДА ЋЕ ПОРОДИЦЕ УБИЈЕНИХ ПАЛЕСТИНАЦА ПОКУШАТИ ДА ОТВОРЕ ЊИХОВЕ ОЧНЕ КАПКЕ, НЕ БИСМО ИМ ВАДИЛИ „РОЖЊАЧЕ“

Ова афера је наравно изазвала највише негативних реакција на Блиском Истоку међу Арапима и генерално муслиманима. Тадашњи палестински министар за унутрашње и цивилне послове Хусеин Ал-Шеик је изјавио за арапске новине „Маан“ да су тела неких (убијених и потом отетих) Палестинаца враћена породицама тек након „преговора“ са израелском државом.

Активни учесник тих догађаја је био израелски парламентарац, араб Ахмад Тиби, он је потврдио за медије да су из (и са) тела убијених Палестинаца уклањане углавном: кожа, рожњаче, артерије, али и неки други „крупнији делови тела“. Посланик Тиби је оптужио израелску армију и за илегалну трговину органа убијених Палестинаца. Тиби се позвао на јавно публиковане фотографије оскрнављених тела Палестинаца убијених током операције „Гвоздена рука“ израелске армије, објављених у августу 2009, у шведским новинама „Афтонбладет“.

Сам доктор Јехуда Хис (директор израелског форензичког института) открива морбидне детаље ове државне црне трансплантологије, он наиме описује у интервјуу „Асошијејтед Пресу“ како су он и колеге покушавали да прикрију крађу рожњаче из очију убијених Палестинаца: „Ми смо (након крађе рожњаче) ушивали очне капке… Да смо знали да ће они (породице убијених Палестинаца) покушати да отворе њихове очи, не бисмо вадили рожњаче.“

——————

d198d183d180d0b8d188d0b5d0b2d0b8d19b3-d0b4d0b5d181d0bdd0be-d181d0b0-d0b0d0ba47

УЧК ТЕРОРИСТА ДР КРЕГ ЈУРИШЕВИЋ- НА СЛИЦИ ТРЕЋИ ДЕСНО (СА АК-47 НА РАМЕНУ)

СЛУЧАЈНОСТ(?): НЕКАЖЊЕНИ РАТНИ ЗЛОЧИНАЦ ДР ЈУРИШЕВИЋ У ЖАРИШТУ „ТРГОВИНЕ ОРГАНИМА“ НА КОСМЕТУ 99ТЕ- И У ГАЗИ, У ВРЕМЕ ИНТИФАДЕ 90ИХ…

У закључном делу ове анализе, бих хтео да ставим у контекст ове, веома добро документоване, илегалне трговине људским органима од стране израелске државе, и случај аустралијског војног хирурга, хрватског порекла, др Крега Јуришевића, који сам својевремено обрадио веома темељито у својој анализи (фељтону): „Ко је др Јуришевић- Лекар који је „лечио“ рањене Србе на КиМ метком у главу!?“.

Наиме овај документовани ратни злочинац и бивши терориста УЧК, је сам у својој биографији, истакао да се 1991 и 1992 (управо у време када се описује горња афера крађе људских органа из тела убијених Палестинаца) добровољно „борио“ у саставу израелске армије и то на локацији Газе, у време „Интифаде“, као израелски „борбени парамедик“!?

Јуришевић Газа 1992- 1993ЦРНО НА БЕЛО: ДР ЈУРИШЕВИЋ ЈЕ „РАДИО“ У ГАЗИ, ИЗРАЕЛ (1991-1993)

Суочен са могућношћу кривичног гоњења због свог „злочињења“ на „косовском ратишту“, др Јуришевић од недавно покушава да заташка и гурне у други план своју „ратничку“ прошлост (коју је доскора „глорификовао“), и у први план истакне своју „лекарску улогу“ у горњем (инкриминисаном) периоду.

Ипак, ако анализирамо сведочанства његових ОВК „сабораца“, као и оних „других сабораца“- војних плаћеника (познатијих као „пси рата“), које он сам прећуткује- приметићемо да код свих њих његова улога „медицинара“ пада у други план, и већина њих га првенствено описује као авантуристу и војног плаћеника “doc turned mercenary”(лекар- плаћени убица)- по речима једног припадника француске Легије странаца- изречено на форуму Легије странаца, линк приложен у оквиру „референци“]…

Др Јуришевић стиже 27. априла 1999. у Кукеш, у оквиру (и о трошку) једне хуманитарне лекарске организације из Калифорније (International Medical Corps). Тамо добија улогу лекара-координатора у локалној (избегличкој) болници, на чијем челу је био Албански доктор Бајрам Цена. Према властитом сведочењу, ту се одмах „повезује“ са једним командантом ОВК, такође лекарем по струци.

Он не наводи име тог ОВК команданта, али према извештају Дика Мартија у то време у Кукешу је често боравио др Шаип Муја (лекар), блиски Тачијев сарадник и водећи ОВК командант (ОВК координатор за Северну Албанију), који је између осталог био „задужен“ и за логоре у којима су били заточени отети Срби, којима су потом насилно вађени органи.

(Из књиге „(Про)Западни Злочин“- М.Новаковића, IV проширено издање, © 2014 Lulu(Publisher), Author: Miodrag Novakovic. All rights reserved ISBN 978-1-312-62946-2)

1 reply »