АКТУЕЛНО

Срђан Шкоро: Како је премијер постао Будала


До појаве власника „Информера” на „Пинку”, јавност Србије је знала само за једну Будалу, и то Владимира Милисављевића, припадника земунског клана. После Вучићевићевог иступа добила је и другу Будалу, и то премијера Србије Александра Вучића. Тешко је пребројати колико је пута његова медијска узданица и омиљени новинар Вучићевић панично узвикнуо да ће испасти Будала ако оде у Кину. Толико, да се већ увелико штампају мајице са текстом „Будало не иди у Кину”. И поред тако строгих упозорења, Вучић је ризиковао и ипак отпутовао.

Извор: Правда.рс

Извор: Правда.рс

Кад му је досадило да га на „Пинку” нон-стоп репризирају, Вучићевић је, у жељи да народу што пластичније објасни ко ће све и како извести државни удар, отишао код своје презимењакиње на „Студио Б” и тамо наставио да упозорава Вучића како ће испасти Будала. Притом га је додатно прогласио Будалом што није узео наводно понуђени мито од Мишковића у износу од 20 милиона евра! Власник „Информера” једино није до краја успео да објасни кад је Вучић испао већа Будала, кад је одлетео у Кину или кад је одбио Мишковићеву непристојну понуду. Најстрашније од свега што је у том наступу на „Студију Б”, други гост, представљен као криминолог Златко Николић, деловао као мали глас разума. Вероватно што се у својој пракси већ суочавао са особама које имају проблем поремећаја у понашању. У сваком случају, на Аранђеловдан је све одзвањало – Вучићу ти си Будала!

Ни најжешћи критичари премијера Србије нису никада отишли толико далеко у осуди и омаловажавању његове личности као његови најближи сарадници. Најпре га је, друга медијска узданица, Ратко Дмитровић прогласио за плачљивца и кукавицу и спаковао му оптужницу да је од њега добио инструкције да не плаћа порез, да би га Вучићевић приказао и као обичног слабића. Објаснивши јавно да ће га сменити две жене, две министарке, Кори и Зорана. И то уз свесрдну помоћ Зораниног фитнес инструктора. Замислите моћног премијера који се за све пита и о свему одлучује у Србији, који, како тврде у његовој СНС ужива педесет одсто подршке у народу, смењују две жене и то док је на службеном путу у Кини. А председница Скупштине Маја Гојковић забрађена у Ирану!

Да све буде још страшније, од Вучића веома уважавани новинар и уредник, Вучићевић је и наредних дана наставио да шири панику међу грађанима Србије, а његов иступ на Аранђеловдан је министар полиције Стефановић назвао „надахнутим“. Вероватно је мислио на онај део о опасној групи криминалаца и убица која се креће престоницом! Плагиран докторат увек остави трага.

Шта је заправо разлог читаве приче о могућем државном удару, осим да се Вучић онако успут прикаже као Будала и неспособњаковић. Разуму најприхватљивије решење би гласило да је неко случајно заборавио да затвори врата од луднице, а кључ понео са собом. Али, да ли је баш тако? Зар би премијер трпео толико увреда и подсмеха на свој рачун да и сам није одобрио овако нешто. Доказани продавци магле и заговорници суманутих теорија завере никад не би добили толику минутажу, посебно не у медијима који су под директном Вучићевом контролом.

Да ли је државни удар већ практично извршен, а читава ова циркусијада служи да би се прикрила стварност? Како објаснити чињеницу да на, за државу веома важној антитерористичкој вежби Штит, није било врховног команданта председника Србије Томислава Николића. На основу ког овлашћења је премијер постројавао и Војску? Да ли је најава некакве чистке у страначким редовима и одбрана од наводног насилног рушења, заправо увертира у преузимање комплетне контроле?

И уједно покушај још жешће репресије и застрашивања свих оних који не прихватају званичну религију слепог обожавања вође! Напад на Мирославу Миленовић, чланицу Савета за борбу против корупције, на сам дан антитерористичке вежбе Штит и најаве државног удара на „Пинку“, то само потврђује.

Очигледно је да се „Тајванска канаста“ са народом наставља, како је то лепо недавно приметио редитељ Горан Марковић. Једино што је после сведочења о Качавендиним злоделима постало опасно седати на попа, али је зато препоручљиво чучнути на даме, макар биле и министарке.

Бар док се не потпише све што је обећано и колективно сви, у међувремену, будемо проглашени за Будале!

 

(Блог Срђана Шкора, 24. 11. 2015)

—————-

http://wp.me/p1Fuk8-Mow

25. 11. 2015. Стање ствари, за ФБР приредила Биљана Диковић

 

3 replies »