АНАЛИЗЕ И МИШЉЕЊА

Драган Станојевић: Руски медвед се пробудио и све више штити простор своје „тајге“…


razmak1

Дакле,Турци оборише руски авион и тиме затресоше свет од страха од реакције Руског медведа! Најтежу кризу свести су имали НАТО чланови, јер су први пут схватили да се појавила озбиљна могућности „да има више да их нема“!

Турци се исто уплашише па кажу нису знали… зато Руски медвед зна. Син Ердогана контролише незакониту испоруку нафте из Сирије и на томе зарађује милијарде и наравно дели са онима који га покривају, а то су исти они који покривају терористе и који наговорише Турке да направе провокацију,

– то су исти они што Украјину утераше у рат и делише колаче на мајдану, и

– то су исти они који нас бомбардоваше и данас контролишиу све наше партије и политичаре,

– то су исти они који направише све ове ратове и мислим да нема човека који не би могао да одговори на питање – O коме се овде ради?

12295435_834970916621481_3213684569233392988_n

Фото: ФБ

Као што сам јуче претпоставио, Руси су предузели мере онако како сам и очекивао. Покренули су економски рат против Турске. Наравно то је и политички и безбедносни само не и отворени за сада…

А сада да Вам само укратко кажем шта то значи: 

 – Укупна трговина између Русије и Турске је око 32 милијарде долара годишње!

 – До десет милиона Руских туриста посети годишње Турску, у преводу на цифре то је негде око 4’5 милијарди долара!

 – После увођења санкција Русији, Турска је вишеструко повећала извоз у Русију хране и роба широке потрошње а то је у цифрама око 10 милијарди долара!

 – Русија изводи пројекат атомске централе чија је вредност око 22 милијарде долара!

 – У Русији постоји хиљаде грађевинских компанија из Турске као и неколико милиона Турских радника а то је такође неколико милијарди долара! 

 – Питање Турског тока је такође цена оваквог поступка и то су такође милијарде и утицај који Турци губе због свега овога.

Дакле, само из ових неколико позиција можемо видети шта је цена оваквог поступка Турске. „Oсманска болест“ je код њих доминирајућа а то значи и опасна, али ће их у овој варијанти врло скупо коштати и Турци ће и те како појединачно осетити ову казну.

Наравно, Путин је предузео војне и безбедносне мере јер је комплекс С400 већ у путу и имаће задатак да контролише комплетно небо Турске као и околину. Све до стратосфере свака летелица ће бити на нишану комплекса С400. Ратни брод „Москва“ са такође специјалним оружјем је у водама из којих ће покривати и морски периметар. Наравно, поред ових јавних, постоји и низ тајних „инструмената“ који ће служити за „превенцију“…

Спашени руски пилот је рекао да моли команду да га што пре врати да „заврши неки посао“…

Место где је срушен Руски авион више не постоји, не знам до које дубине земље али мислим да ни кртица није остала.

Бојим се да на овоме провокације нису завршене, али мислим да ће у следећим варијантама и одговор бити адекватнији.

Дакле руски медвед се пробудио и све више штити простор своје „тајге“ и остале звери које су се током дугог периода ту шепуриле, сада су принуђене да у паници беже!

Али Руска народна пословица каже „Руси дуго запрежу али брзо возе“!

У међувремену је и Ваш покорни слуга, позван на консултације у Москву :))
Па сам од сутра тамо…
Пишем извештај отуда, не брините…

 

4 replies »