КОЛУМНА

Саветују ме често да погнем главу и да ћутим… Не могу и нећу!


sloboda

15.11.2015. Слађана, колумниста СРБског ФБРепортера

Тренутно пратимо директан пренос стварања новог Вавилона на европском тлу.
Помирљивост, услужност и сервилност наше Владе неће Србији донети ништа добро, као што до сада и није.

Жеља Александра Вучића да се још једном простре Европи под ноге више је него дегутантна. Гади ми се његова патетика у гласу. Имам недоумицу, због чега увек лоши људи добију од живота превише, а праведници страдају, као на пример издајник и конвертит Александар има Србију на тацни, а херој и праведник Ратко Младић робију у Хагу.

Знам да материјалне ствари немају никакву вредност, али ипак превише људских невиних живота страда на овом свету ради њих. Ту мислим и на невине грађане Француске, релативно невине зато што их није било брига и нису реаговали на злочине вршене над Србима, не само у последњем окршају већ и век уназад.

Да ли смо ми дивљаци? Нисмо људи? Шта?

Нека ми да одговор француски председник Оланд – Ко су за њега Срби?  Циљеви Нато пакта? Последњи Мохиканци на Балкану? Народ коме није дозвољено да постоји? Ко?

Мени, као обичном грађанину Србије, обичном зато што нисам обучавана у некој западној агентури, више је него јасно који је следећи потез владара из сенке. Циљ је покорити свет, отети добра Русији…
И шта онда? Где је крај њиховом злу?

Зар ти паметни, богати људи нису свесни да никада нико до сада није успео да превари смрт, макар му цео свет био под ногама и због чега из злобе и пакости краду животе обичних људи? Цео наш монетарни систем који су они створили као тамницу за човечанство, једна је велика заблуда за просечног човека, ма којој религији или нацији припадао.

Ми смо сви само шрафчићи у систему и тиме ништа ново нисам рекла. Обучавани од малих ногу да вршимо своју функцију и да не мислимо ни на шта друго сем како да задовољимо господаре.

Шта се ту променило уназад кроз векове? Зар је нас Господ наш створио по лику своме да будемо слуге? Ко су они којима представља задовољство да понизе и поробе Божијих руку дело? Они су веома лоши људи а оно што мене додатно збуњује је због чега нико не пружа отпор, ту мислим конкретно на Србију? Шта нам могу? Зар се наши животи нису претворили у бол?

Мене боли сваки дан у држави која није моја са властима које су окупаторске. Боли ме што су нас продали, а највише ме боли што мој народ образ ставља у џеп да би скупио мрвице са њиховог стола. Они су сви до једнога људско дно, олош битанге и вуцибатине.

Саветују ме често да погнем главу и да ћутим и да наплатим од живота сав труд, сузе и зној уложен у будућност. Не могу и нећу. Мада ни сама немам одговор на питање зашто зло доминира у односу на добро, али ипак тврдим да му се не треба предати. Много сам пута била на коленима, много туге носим у души, па опет не бих правила компромисе са ђаволом као што их прави наша власт.

Новинари који их интервјуишу никада им, намерно или случајно, не поставе права питања.
Рецимо, да нам Ивица Дачић опише како се осећао док је приносио оловку да стави потпис на предају Космета, где су невинима вађени органи а манастири рушени и похарани, или Александар Вучић, док нам је хладнокрвно објашњавао како су пилоти војног хеликоптера били пијани па су тако и погинули, а син Жељка Митровића није док је газио девојку на пешачком прелазу. Да ли су осећали бол или… ? Питам се питам.

Зар то све Србима није довољно за побуну, зар ће заувек да сагињу главу и да ћутe дoпуштајући да зло ликује и слави тамо где је некада био бастион православне вере?

3 replies »

 1. Нема више времена за патетику.Народу простим речима треба говорити сваки дан док то не утуви у своју главу која заборавља и верује овој багри на власти,да Немац остаје Немац,и да у мржњи према Србима предњачи ,јер нам нису опростили пораз у првом светском рату,нису нам опростили пораз ни у другом светском рату,нису нам опростили што смо им убили престолонаследника,не опраштају нам ни што смо преживели деведесете године прошлог века и што је сторена Република Српска,не опраштају нам ни што још нисмо признали Косово државу,ми смо њима криви што смо живи.Они нас очима не могу да виде.Зато дозвољавају да бивши Титови слугани који су му се додворавали скидањем србских глава,буду на челним позицијама као и јајаре које су их наследиле.Пишите кратко и јасно да по њима, нама Србима нема места у Европи њиховој ,која треба да буде католичка и протестантска и у којој влада безверје.Они не желе наше цркве,не желе нашу веру,они хоће само нашу богату земљу.У њиховим плановима нас нема.Зато они овим коњушарима ,собарима и чистачима од суседних екс република и нашим политичарима дају да раде са нама шта хоће,да нас пљачкају и да нас деру до коске.А наша психо издајничка влада путем телевизије ,новина и разноразних центара за развој загађују душе и мозгове великог броја Срба.Ми нећемо да живимо тако и да будемо безлична маса европејаца.Зар Вучић мисли тако да нам мења свест?Ја нећу да живим као зомби.Хоћу да сам жива па нека сам сиромашна.

  Свиђа ми се

 2. Алармантно: Насељавање џихадиста широм Србије
  Београд – Под маском „привремених“ граде се нова насеља и кампови у којима ће бити смештено на хиљаде исламских „миграната“ пре свега у јужној али и у остатку Србије. Финансирају Ватикан и Немачка. Ако заживи, идеја ће дугорочно променити демографску слику Србије.
  Према информацијама које је објавио сајт „Јужна република“ али и према онима којима „КМ Новине“ располажу, у Србији се на више места граде насеља у којима ће свако примити по више хиљада миграната(а видели смо у Паризу каквих све миграната има) широм Србије. Најугроженији од свих делова јесте јужна Србија.
  Наводећи да располажу ексклузивним информацијама од високог функционера из Владе Србије, из самог врха се планира исламизирање Србије. „Посебно њен јужни део да се претвори у Арапску Републику. Причају привремено али, лажу“.
  Аутори са овог сајта су и раније имале врло детаљне, систематске и поуздане информације а чињеница да их објављује само „Таблоид“ повремено, говори доста о њима. Такође Вучић је у неколико наврата и лично прозвао ауторе овог сајта у контексту који се могао схватити и као претња.
  Како поводом насељавања миграната у Србији наводе „први корак ка томе је да се велики хот спот (логор, сабирни центар) у тајности гради у Алексинцу.
  На траси ауто пута. Бивша касарна величине 6 хектара најбоље земље. Ту је Мишковић пре пар година хтео да направи бесцаринску зону са 30 компанија и запосли 3.000 Алексинчана. Нису му дали, јер су рекет велики тражили.
  Уместо радних места добиће Алексинчани нове комшије. Исламске џихадисте и терористе. Ову тајну операцију финансира Керитас (Caritas хуманитарна организација Ватикана), која је од УНХЦР-а добила 2,4 мил. евра за тај пројекат.
  Али не улажу се све паре у адаптацију. Већ само 1,5 мил. евра. Остатак од 900.000 евра иде на подмићивање Владиних функционера и општинске администрације“.
  Озбиљност ситуације навела је да колеге отворено позивају на протесте, блокаде путева и даљу заштиту „својих комшија“ Алексинчана али то истовремено значи и целе Србије јер се слични, како у „Јужној Републици“ кажу – конц логори и џихадистички регрутни центри праве на целој територији Србије.
  У прилог овоме иду информације до којих су и „КМ Новине“ дошле. Иако је Александар Вулин најавио прихватање 6.000 избеглица то је врло ниска лаж, у његовом маниру. Да је тако доказује чињеница да се и у Ваљеву припрема касарна за њихов прихват а само она има капацитет за смештај 10.000 лица!
  Вулин је најавио и да Србија неће проверавати ко пролази ни ко остаје у Србији и да ли је тај неко од њих на неком од спискова припадника терористичких група.
  Такође, пре око три године године Немачка Влада је предложила српској да се из околине Новог Пазара измести касарна јер није прихватљиво да се „у близини границе“ налази стационирана толика војска.
  Иако је захтев био да се то спроведе у наредне четири године (отприлике би требало наредне године пројекат исељења касарне да се приведе крају) Влада из Београда је одмах приступила задатку тако да је до сада највећи капацитет ове касарне већ измештен у Крагујевац!
  А према неким информацијама којима располажу људи блиски безбедносним службама, а до којих су „КМ Новине“ дошле, већ се на пролеће очекују први немири у Рашкој области који би кренули из Новог Пазара. За сада су предвиђени протести али се остављају отвореним и све друге могућности, зависно од развоја догађаја на глобалном плану.
  О „позитивним“ намерама српске Владе сведочи и чињеница да су данас у Звечану предати кључеви станарима зграде започете пре десетак година, обећани пре три године а уручени данас током потпуног минирања ионако погубних преговора са шиптарским сепаратистима.
  Марко Ђурић није пропустио прилику да најави изградњу насеља у које би требало да се врати 1200 прогнаних Срба са КиМ али на север Косова а не на своја имања. О припреми смештаја за десетине хиљада „избеглица“ из арапског света нема помена у медијима али су готово при крају док радови за повратак Срба на КиМ нису ни започети.
  КМ Новине

  Свиђа ми се