АКТУЕЛНО

ЧЕСТИТАМО НА ЉУДСКОСТИ: Десет година рада хуманитарне организације СРБИ ЗА СРБЕ!


29aff3d70d9251cad9946e127aca6c6e

Десет година рада хуманитарне организације СРБИ  ЗА СРБЕ прави је пример родољубља и људскости коју су у том времену заокружили, а најбоље о њима и њиховом раду говоре задовољни људи којима су помогли. СРБски ФБРепортер честита овај важан јубилеј хуманости и на многаја љета браћо и сестре, да вас Бог чува и води у вашим добрим делима, а по делима и награди!

Б.Диковић

————

sss

СРБИ ЗА СРБЕ ПРОСЛАВИЛИ ПРВИХ 10 ГОДИНА

У суботу 7. новембра Хуманитарна организација СРБИ ЗА СРБЕ прославила је прву деценију свог рада и постојања свечаном академијом одржаном у Установи културе Палилула у Београду. Обележавању 10 година хуманитарног рада организације присуствовало је преко 350 пријатеља, чланова и донатора који су претходном периоду помогли и допринели добротворним активностима овог удружења. Фото галерију са свечане академије и прославе погледајте овде: http://www.srbizasrbe.net.

sss1

Уз препознатљив слоган „Деца су наша будућност“, организација је од 2005. године, захваљујуци бројним донаторима широм света, прикупила 1,3 милиона евра донација са којима је директно помогла више од 1.400 породица које броје преко 10.000 деце широм Србије, Републике Српске, Црне Горе, Хрватске и Македоније.

Srbi-za-Srbe

Поред директне и конкретне материјалне помоћи социјално угроженим породицама и деци, вредне донације су у више наврата допремане и за народне кухиње, домове здравља, породилишта, болнице, предшколске установе, основне и средње школе и друге институције које превасходно брину о свакодневном животу деце.

На Видовдан 2015. године у порти манастира Грачаница на Косову и Метохији, организација Срби за Србе одликована је орденом Светог Саве другог степена од стране СПЦ за делатну љубав према Српској Православној Цркви, нарочито показану њеним несебичним и свесрдним доброчинствима према светињама и верном народу на Косову и Метохији.

У јако великом броју спроведених акција и пројеката у последњих 10 година, посебно треба истаћи период након катастрофалних поплава у мају 2014. године које су погодиле Србију и Републику Српску, када је организација покренула велики хуманитарни пројекат под називом “Борба против поплава“. Пројекат је за мање од 90 дана окупио преко 10.000 донатора широм света и обезбедио да се допреми помоћ у виду беле технике, намештаја, грађевинског материјала, хране, воде и дезинфекционих средстава вредан 700.000 евра за више од 800 породица пострадалих у поплавама.

sss2

Отворен и транспарентан рад организације, од првих спроведених пројеката помоци 2005. године до данас, допринео је великом расту и приливу нових донација, као и окупљању све већег броја чланова и волонтера организације широм света. Организација Срби за Србе је до сада званично регистрована у Србији, Републици Српској, Црној Гори, Аустрији, Швајцарској, Немачкој, Сједињеним Америчким Државама и Канади уз организована представништва у Аустралији, Холандији, Великој Британији и Шведској. Циљ је да у наредним годинама организација окупи на десетине хиљада донатора широм света који ће редовним месечним донацијама несебично помагати добротворни рад и обезбедити неопходну социјалну и економску помоћ за угрожене вишечлане породице широм Балкана.

Srbi_za_Srbe

Хуманитарна организација Срби за Србе покренула је почетком марта ове године велику хуманитарну кампању “Пошаљи СМС на 7763“, у вредности од 100 динара за једну поруку, путем које се прикупљају средства за помоћ социјално угроженим породицама широм Србије. Такође, путем свог званичног сајта http://www.srbizasrbe.org организација сваког месеца окупља више стотина донатора широм света који редовним месечним уплатама обезбеђују средства за реализацију нових пројеката помоћи породицама и деци широм Балкана.

http://www.srbizasrbe.net/donacije/

Деца су наша будућност!

Хуманитарна организација

СРБИ ЗА СРБЕ

http://www.srbizasrbe.org (преко 10 милиона посета)

http://www.facebook.com/srbizasrbe (178.000 чланова)

http://www.youtube.com/user/SZSwebcast (пријавите се на нас канал)

http://www.serbsforserbs.org (на енглеском)

http://www.serbsforserbs.org (на немачком)

Пошаљи СМС на 7763 и донирај 100 динара (само у Србији: Телеком, Теленор и ВИП мреже)

индекс

——————-

http://wp.me/p1Fuk8-M7s

13. 11. 2015. СРБИ ЗА СРБЕ, за ФБР приредила Биљана Диковић