АКТУЕЛНО

Миланко Шеклер: „Ријалити“ политика и „ријалити“ информисање!


Пише: Миланко Шеклер
13.11.2015.

Огромна већина грађана Србије, којима су „Информер“, „Курир“ и „ТВ Пинк“ једини медијски извори преко којих се информишу о свему што се дешава у друштву и држави, нема разлога да ишта мисли својом главом.ovce1

Пошто процес „размишљања и промишљања“ зна да буде и јако болан (као уосталом свако спознавање неке очигледне истине, као што је на пример било спознање да је земља округла, а не као што на први поглед изгледа – равна!) како за саме грађане Србије, тако још и више за Владу Републике Србије, показало се стога да је најкорисније – да се он потпуно е
лиминише!

Зато само овакви „ријалити“ медији могу једини имати „ексклузиву“ да повремено уживо емитују актуелну „ријалити политику“ Србије.

„Ријалити“ политика – то је када „ријалити“ премијер (као и свака друга звезда ријалити програма) гостује у „реалном“ времену, у такозваним специјалним емисијама (ријалити типа!), и у њима пред самим гледаоцима „демистификује и разголићује“ саму суштину процеса доношења крупних политичких одлука које су од највеће важности за државу Србију!

Он у тим емисијама најчешће гостује сам (или има неку „икебану“, или „сценографију“ направљену од „истомишљеника“ – што медијских радника, што страначких или коалиционих сатрапа), а обавезно без било кога ко би имао супротно мишљење, како би се избегло појављивање неконтролисане „сумње“ у само једну истину, и правоверност његове „ријалити“ политике!

Упућени у тајне тренутне политике у Србији подсећају да је и даље на снази Прва Божја з
аповест која гласи: „Ја сам господ Бог твој, и немој имати других Богова осим мене“, као и пета Црквена заповест која гласи: „Молите се Богу за оне који су на власти“, и да ће се проверавати колико се грађани истих придржавају!

Другим речима: „Истина је само једна, и то она коју вам Ја сада јавно саопштавам, и можете и морате само у Мене веровати. Сви остали су лажни идоли, само сам Ја прави! Не имај других идола осим Мене!“ На тако „приказану и осликану“ стварност Србије, не могу (а на крају, и не смеју!) се имати никакве примедбе

Повремено, када се услед сурове стварности која их окружује (и поред приказане „ријалити“ стварности), грађанима Србије јави стварни осећај глади, када их притисне стварна беспарица и немаштина, када их заболи стварна неправда према њима и њиховој држави Србији, и када почну да сумњају у оно што гледају и слушају на поменутим „ријалити“ средствима информисања – тада им се, због тако тешког стања, одмах и хитно препише једини доступни лек: на поменутим „ријалити“ медијима се изненада „укаже“ својеврсни „дух свети“ данашње Србије у облику њеног премијера, и својим „наступом уживо“ врати пољуљану веру у „ријалити“ стварност Србије, у којој једино и може да се некако живи и преживи.

UaZS6Pu

Овакви медији требају оваквој Влади и оваква Влада треба оваквим медијима! Без оваквог премијера, овакав облик рада „ријалити“ медија би био „мртав“! И без оваквих „ријалити“ медија, овакав премијер би био „мртав“! Та врста апсолутног сагласја, чини једино могућом овакву ситуацију у Србији! И илузија чини своје!

Све ово написах јер пре неколико дана бих затечен ситуацијом у којој спикерка на ТВ Пинку чита писмо власника те исте телевизије у коме се он „свађа“ и препире са својим „љутим“ противницима, или неким својим личним „непријатељем“ (а уствари својим „принципијелни“ истомишљеницима и правим „колегама“), помињући при том у истој реченици следеће именице и описе: фекалије, Србију, „убациш горе-изађе ти доле“, итд! Да ти се желудац преврне!

Да ли можете да појмите да неко, са таквим уличарским речником и таквим новинарским „педигреом“, на тој својој назови телевизији емитује тросатну „специјалну“ емисију под називом „Рушење Вучића“, у којој заједно са још једним таквим „псом“ српског новинарства, Драганом Вучићевићем, „штити и брани“ премијера Србије и његову политику?!

Одмах ми је пало напамет – задње је време дошло за премијера Србије, ако овакви треба да га штите! Ако је ово та друштвено одговорна елита, ако је ово тај интелектуални „крем“ који треба да нам брани данашњу Србију и тумачи њену политику, онда сигурно нећемо стићи далеко!

Да сам на месту премијера Вучића, одмах бих обојицу позвао на одговорност што ме узимају у „уста“ а да претходно нису за то добили моју сагласност! Уверен сам да би премијер Србије грдно добио на угледу у целокупној јавности Србије, када би затворио ову двојицу утемељивача такозваног „приматског“ или мајмунског новинарства (то је оно када мајмун види како дете држи оловку и пише, па и сам узме оловку и крене да је вуче по папиру!), макар и зато што су у том свом „блату“ од емисије само „неовлашћено“ помињали премијера и владу Србије, и тако свесно унижавали и вређали самог премијера и државу Србију!

Ко не зна ко је Жељко Митровић, нека узме „подебелу“ мемоарску књигу Мирјане Марковић, у два дела, под називом „Овако је то било“, и нека чита о његовим „активностима и подвизима у његовој странци ЈУЛ“, а за време власти СПС-а. Књига се продаје на трафикама.

Ко не зна ко је Драган Вучићевић, нека се сети некадашњих дневних новина „Пресс-а“, новина у којима је он био дугогодишњи главни и одговорни уредник, и чији је он био и сувласник, и то заједно са Мирославом Мишковићем и Драганом Ђиласом! Да, да! То је тај Драган, то су те новине, то је онај Мишковић, и то је онај Ђилас! Да, да! У такво одговорно новинарство он једино верује: колико пара, толико писања, пардон пљувања!

А шта је у целој овој причи „Курир“, односно његови власници, „отац и син“, Раја и Александар Родић? Искрено мислим да заиста не морам и не треба да трошим речи на утемељиваче и носиоце „таблидног новинарства“ у Србији!

И зато, када видим да се „ови и овакви новинари“ јавно препиру, оптужују и међусобно прозивају за разне новчане проневере, крађе, уцене, и рекет, и то тако да на крају помињу чак и одговорност за нека извршена убиства и самоубиства, онда знам да једино тада могу да им верујем – јер такви „ликови“, када су у „клинчу“ то јест у пози међусобне „копулације“, само тада због узаврелих емоција и међусобне страсти постају искрени, јер искључују све мождане филтере и ништа не лажу! Тај „полни“ однос, и услед њега узаврели хормони, имају функцију својеврсног „серума истине“!

У међувремену и „Курир“ и „Информер“ настављају своје свакодневне „полне односе“ пред целом Србијом, не обазирући се на присутне малолетнике нити на згражавање целокупне јавности!

Каже „Информер“ да је дошао до ексклузивних података како се финансирају „Крик“, „Бирн“ и „Цинс“, и наводи прецизне податке одакле им све стиже новац! И гле чуда – тим набројаним „невладиним организацијама“ које се баве истраживачким новинарством новац стиже „са Запада“! Ајде!?

Извините молим вас, а којим то „невладиним организацијама“ у Србији не стиже новац „са Запада“, и да ли је то кршење Закона, односно да ли је то легално? Наравно да јесте! Потпуно је легално!

А шта ћемо са чињеницом што појединим политичким странкама у Србији, као и истакнутим појединцима у политици, такође стиже новац са „Запада“, а што је Законом јасно забрањено? Зашто о томе нико ништа не пише?

Или, шта да радимо када поједним „политикама“, које се воде на политичкој сцени у Србији, а за које огромна већина грађана сумња да су против наших виталних државних интереса, новац стиже од појединих Влада и страних фондова, опет „Западних“ држава?

Уједно, занима ме, господине Драгане Вучићевићу, за време док сте били главни и одговорни уредник „Пресс-а“ заједно са два домаћа тајкуна, Мишковићем и Ђиласом, колико сте текстова написали против њих двојице, односно против њихових компанија, односно њихових пријатеља, односно против њихових интереса, финансијских, политичких или личних? И да ли је то кршење неког Закона, осим моралног можда?

Наравно, да се одмах јавно оградим и саопштим да уопште не подржавам ни једну од страна у овом „квази-сукобу“, и да у вези тога имам само да са вама поделим један свој „ријалити“ сан, који има извесне елементе „ријалити“ медија и новинарства, па сам, сходно томе, принуђен да употребим и неке „сликовите описе“ какве стандардно користе „перјанице“ оваквог вида новинарства (спрам свеца и тропар – каже наш народ!), због чега се унапред извињавам јавности Србије.

Сањам – велика рупа ископана у земљи, дубине око 3 метра и пречника око 5 метара, а у њену средину спуштен кружни гвоздени кавез са решеткама, пречника око 3 метра. Сањам како на кавезу пише „Ријалити медији и политика Србије“, и како се у том кавезу заједно нађоше сви: и Жељко Митровић, и Драган Вучићевић, и Александар и Раја Родић, и представници ВАЦ-а, и тајкун Богићевић али и сви остали тајкуни, и Борис Тадић и сви бивши политичари, и Александар Вучић и сви садашњи носиоци власти, и сва „квази-кабинетско-мешетарска елита“, али и власници свих осталих „квази-слободних“ медија у Србији (телевизија и новина!), и сви њихови квази-новинари.

(Како могу сви они да стану у тако мали кавез, питате се! Па не знам, не заборавите да је то ипак само мој „ријалити“ сан!)

Сањам, како народ (сходно својим дневним физиолошким потребама), наведену рупу свакодневно коришћаше и попуњаваше, све док се рупа не напуни, а „затвореници“ не затражише да изађу напоље, уз обећање да више никада неће радити то што до сада свима нама радише!

_____________

ИЗВОРИ:

Вук Вучуревић: О једној вечери и једном човеку – отворено писмо Драгану Ј. Вучићевићу

TADIĆ POTVRDIO PISANJE KURIRA: Znali smo da je Đilas bio vlasnik Presa!

BIRN, CINS i KRIK DOBILI 850.000 EVRA! Evo kako stranci finansiraju lažne afere u Srbiji

10 božijih zapovesti i njihova značenja

Црквене заповести

————

*http://wp.me/p1Fuk8-M7c

1 reply »

  1. Од овог ламазања, типова као владајућих, радних кримића, и осталих увеза и карика баш превише, просто човеку се повраћа. Ој народе мој тешко ли прецима нашим, вјерујем да нас не познају док бога моле да се грешни вратимо к себи. Сви светитељи и јунаци опростите нам… нек вам је вечна слава.

    Свиђа ми се