Ванредно Стање

Подгорица – Брутално претучен уредник портала ИН4С Гојко Раичевић! (видео)


Сузана Раичевић: Тукли су га, а сад ми не дају да уђем да га видим

17 октобар 2015. 

gojkoУредник портала ИН4С Гојко Раичевић, брутално је претучен и завршио је у Ургентном центру, након што је ухапшен током акције разбијања протеста испред Скупштине Црне Горе.

Раичевића је прво полиција ометала у снимању протеста, а ухапшен је након што је одбио да се склони са мјеста догађаја током хапшења посланика Славена Радуновића.

Раичевић је претучен у полицијској марици, a од удараца je повраћао и потом изгубио свијест, па је онда пребачен у Ургентни центар.

Сузана Раичевића је казала да су полицајци тукли њеног супруга по тијелу, да нема видљивих повреда на лицу, да је био на снимању. Није јој дозвољено да разговара са њим, већ је чула само његов разговор са љекаром.

Она је потврдила је Раичевић повраћао и да је тренутно на инфузији, али да њој није дозвољено да уђе у собу коју обезбјеђују четири полицајца. „Успио је само да ми каже: ударали су ме мучки“, казала је Сузана Раичевић.

2 replies »

 1. Тако су изубијали и Сашу Пејановића, а касније је остао и без живота, због његових просрбских ставова и противљења признању Косова од стране ЦГ власти. Неподношљиви терор и диктатура !!

  Свиђа ми се

 2. PISMO UPUCENO NA ADRESE SEMMO MEDIJSKA ORGANIZACIJA JUGOISTOCNE EVROPE
  I UDRUZENJU NOVINARA SRBIJE
  JUTROS U PODGORICI BRUTALNO PREBIJEN NOVINAR I UREDNIK IN4S PORTALA GOJKO RAICEVIC STOP TERORU NAD NOVINARIMA
  DIGNIMO GLAS PROTIV DIKTATURE KRSENJA LJUDSKIH PRAVA I NOVINARSKIH SLOBODA
  OSUDIMO HAPSENJE I PREBIJANJE GOJKA RAICEVICA NOVINARA

  U Podgorici u Crnoj Gori jutros je brutalno pretucen novinar i urednik Portala IN4S Gojko Raicevic nas kolega , stradajuci na svom radnom zadatku boreci se protiv cenzure i diktature vladajuceg rezima . Kako prenose mediji Gojko Raicevic je brutalno pretucen i u marici nakon hapsenja . Gojko Raicevic je poznat po svojoj neumornoj borbi protiv sprege kriminalaca i vlasti . Ne dozvolimo da prezivljavaju torturu u borbi za istinu i slobodnu rec upravo oni cija je glava svakodnevno na panju . Dokazimo solidarnost i uputimo proteste protiv nasilja nad novinarima i njihovim ne slaganjem sa diktatorskim rezimom. Osudimo primenu prekomerne sile i nasilnistvo prema novinarima Dokazimo da je istina jaca od ma kog rezima , od ma kakve kriminalne grupe , iznad svih Sorosa, Rodsilda i ostalih prekrajaca sveta .
  Danas oni sutra mi . Progonice nas kao zveri , sve dok jednom oni i njima slicni koji omogucavaju da nasim teritorijama zagospodari okupatorska cizma nam ne navuku narandzasti kombinezon preko glave .I bas zato dokazimo da smo ljudi .
  Reagujte trazite slobodu i pravdu za novinara iz Podgorice Gojka Raicevica , ali i svakog drugog novinara ma gde se on nalazio ukoliko je njegov zivot zbog posla kojim se bavi doveden u zivotnu opasnost. Stop cenzuri i diktaturi!
  Svi treba da uputimo protestnu notu protiv zlostavljanja novinara pretnji i batina koje svakodnevno dobijaju na svom radnom zadatku, gde im je svakodnevno glava u torbi.

  Slavica Jovanovic novinar i knjizevnik
  saradnik Portala IN4S

  Свиђа ми се