АКТУЕЛНО

Будимо корак испред власти – Подржимо ДОМАЋИ ПРЕДЛОГ новог Устава Србије!


ljubomir-grujic-izbori8-s

 Љубомир Т. Грујић

Пишем Вам јер верујем да желите да ми и наша деца, наше потомство, да као народ, живимо у слободној, независној, богатој, снажној и лепој Србији. Устав треба да утврди могућности да се то постигне и одржава. Он треба да одреди дужности и обавезе власти која ће поштовати народну вољу и народно опредељење записано у самом Уставу. Садашњи Устав то не испуњава. Он није утврдио начин како да се власт спречи у својим деловањима супротним Уставу, што чине наше власти непрекидно и драстично од 2004. године са ескалацијом противуставног деловања садашње власти.

Наша власт, ради задовољавања захтева из Брисела и ради ослобађања себе од одговорности за своја противуставна деловања, и део опозиције, раде на промени садашњег Устава с намером:

 – да се новим Уставом озакони садашња окупација и да ми потпишемо  да прихватамо и озакоњујемо оно што су нам изразито непријатељски урадили деведесетих година прошлог века и појачавали до сада,

 – да потпишемо уништавање Србије,

 – да потпишемо да су наши преци безразложно гинули за слободу и снагу самосталне, сједињене, слободне и солидарне Србије,

 – да потпишемо да се одричемо својих родитеља и предака,

 – да потпишемо да своју децу и потомство предајемо непријатељским странцима на милост и немилост.

Тако бисмо озаконили противуставна деловања и кривична дела власти и тиме бисмо их  ослободили одговорности постајући њихови саучесници.

Надам се да ћете посветити потребно време да прочитате домаћи предлог новог Устава Србије, те и да га потпишете на адреси:

http://www.peticije24.com/ustav

С поштовањем,
Љубомир Т. Грујић

***

За Србски народ и србске пријатеље у Србији и ван ње,
за слободну, самосталну, сједињену, солидарну, богату и лепу Србију

 ***

ПРЕНОСИМО КОМЕНТАР ЈЕДНОГ ПОТПИСНИКА ОВОГ ПРЕДЛОГА:

„Зато што желим да старост проведем у родној домовини, а плашим се да више нећу имати родну домовину моју Србију, уколико нешто не предузмемо да је сачувамо. Ово је мој мали допринос том циљу. Сачувати Србију за нас и нашу децу за тешко време које долази. Сви се враћајмо кући. Доста је било Запада. Пуно поздрава.“

***

САСТАВЉАЧИ ПРЕДЛОГА УСТАВА СРБИЈЕ:

  1. Др. Љубомир Т. Грујић, координатор у састављању и потписник овог предлога Устава Србије, Џона Кенедија 31/15, 11070, Београд.

  2. Др Благоје Ристовић, учесник у састављању и потписник овог предлога Устава Србије, Јурија Гагарина 102/VI, стан 26, Нови Београд.

  3. Душан M. Стојановић, Дипл. Инж, и Дипл. Економиста, Саветник за „Mainframe Host“ системе и програме за ИБМ, СИМЕНС и УНИВАК рачунаре, за економију и макроекономију мултинационалних компанија, учесник у састављању и потписник овог предлога Устава Србије, Корзо 9, 24101 Суботица.

***

Напомена:

Потписивање за домаћи предлог новог Устава Србије се до сада одвијало на адреси http://www.ssssseternal.org. До 26. септембра 2015. г. овај предлог је било потписало 100 држављана Републике Србије (овде може да се види цео списак дотадашњих потписника)

Пошто се тај сајт затвара  9. октобра 2015, потписивање петиције настављамо на адреси http://www.peticije24.com/ustav.

Текст Предлога Устава Србијењегово Образложење  и списак свих Потписника ће (као и до сада) бити доступни на СРБском ФБРепортеру.

1 reply »