АКТУЕЛНО

ДЕМОКРАТСКА СТРАНКА СРБИЈЕ: РАСПРОДАЈА СРБИЈЕ НЕПОСРЕДНОМ ПОГОДБОМ


фото колаж: КОРЕНИ

фото колаж: КОРЕНИ

САОПШТЕЊЕ

Посета председника Владе Србије Уједињеним Арапским Емиратима наставак је непосредне погодбе са шеиком Мохамедом бин Заједом Ал Нахјаном и „Игл хилсом“ о бесплатној предаји милијарде евра вредног земљишта за градњу „Београда на води“. Уговор о градњи „Београда на води“ није објављен ни после пет месеци од потписивања између Владе Србије и „Белгрејд вотерфронт кепитал инвестментс“ (Belgrade Waterfront Capital Investment LLC), а то се правда тврдњом да још увек није правоснажан.

Почетак градње почиње крајем септембра, а уговор још није правоснажан, што значи да ни избор пројектантске куће, ни избор извођача радова нису могли да буду извршени у складу са законом и избором најповољнијег понуђача.

Поставља се питање и да ли ће до почетка радова бити издата грађевинска дозвола, јер целокупан поступак њеног прибављања није могао да буде регуларно спроведен. Уколико је буде, она ће бити незаконито издата. Са друге стране, ако радови почну без грађевинске дозволе, председник Владе ће да постави камен темељац највеће дивље градње у новијој историји Србије.

Информативна служба ДСС

dss-demokratska-stranka-srbije_660x330

———–

http://wp.me/p1Fuk8-KFO

9. 09. 2015. ел. поштом САОПШТЕЊА

1 reply »