АКТУЕЛНО

ЗВАНИЧНО ПРИЗНАЊЕ: Америка тражила да се затвори небо ИЗНАД ГРЧКЕ за Русију


1512484

Атина је дала званични коментар о захтеву Вашингтона да не пропусти руске авионе са хуманитарним теретом за Сирију преко њене територије.

Министарство иностраних послова Грчке потврдило је да је Вашингтон тражио од Атине да затвори ваздушни простор земље за руске авионе који испоручују хуманитарну помоћ Сирији, преноси Ројтерс, позивајући се на представника грчког ресора.

Према речима извора, Министарство још увек разматра захтев Вашингтона.

Дипломатски извор РИА Новости у Атини јуче је саопштио да је Грчка одбацила захтев САД како не би погоршала односе са Русијом.

По његовим речима, Москва је затражила и добила одобрење од Атине за летове за превоз хуманитарне помоћи у Сирију у периоду од 1. до 24. септембра.

863761

Грчка одбила захтев САД, руска помоћ стиже у Сирију

Грчка је, упркос захтевима америчке амбасаде у Атини, одбила да затвори ваздушни простор за лет руског авиона са хуманитарном помоћи за Сирију, изјавио за РИА Новости дипломатски извор у Атини.

„Америчка амбасада је затражила од грчке Владе да забрани пролаз руског авиона, што је Атина одбила како не би погоршала односе са Русијом“, додао је извор.

Према његовим речима, Москва је тражила и добила дозволу у Атине за летове како би допремила хуманитарну помоћ у Сирију у периоду од 1. до 24. септембра.

———

http://wp.me/p1Fuk8-KDw
7. 09. 2015. СПУТЊИК, за ФБР приредила Биљана Диковић

1 reply »