АКТУЕЛНО

ПАТРИОТСКИ БЛОК КОСОВА И МЕТОХИЈЕ: ЗСО је невладина организација у оквиру правног система самопроглашене „Републике Косово“


kosovokosovo_srbija

ПАТРИОТСКИ БЛОК КОСОВА И МЕТОХИЈЕ
САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Заједница српских општина је требала да послужи председнику Владе Србије Александру Вучићу као алиби за издају која се зове „Бриселски споразум“. Дуго времена најављивана као спас за опстанак Срба у јужној српској покрајини, доживела је фијаско као што је Патриотски блок и најављивао. Уместо институције са својствима српског ентитета и извршним овлашћењима у виду трећег степена власти све се свело на невладину организацију у оквиру правног система самопроглашене „Републике Косово“.

Александар Вучић обмањује јавност Србије да ће ЗСО имати нека овлашћења, јер у тексту споразума између Београда и Приштине то не стоји, једино чега има јесте, како премијер каже, да није ироније, да се може бавити научно-истраживачким радом.

Председник се хвали да ће Заједница имати свог председника и потпредседника, извршни савет, грб и печат као да све то нема и риболовачки савез. Његови сарадници, као што је Марко Ђурић директор Канцеларије на КиМ, проблем Косова и Метохије своди на ниво фудбалске прогнозе и још лаже када каже да је ЗСО везана за институције Владе Србије јер то не пише у тексту споразума. Чак напротив, реч Србија нигде се не помиње, у било ком виду, али зато име централне власти у Приштини, устав и закон Косова више од десетак пута.
ЗСО се темељи на одборницима који су бирани по сепартистичким законима самопроглашене републике Косово па се стога може казати да је то шиптарска заједница српских општина. Ако се зна да је новембра месеца 2013. године мање од 10% Срба изашло на Јахјагине локалне изборе, поставља се питање за који део Срба је Шиптарска заједница српских општина предвиђена.

Да би још једну косовску издају претворио у победу председник Владе Србије је од својих истомишљеника наручио наводно славље кроз северни део града Косовске Митровице где је у целој фарси учествовало десетак возила али уз строго контролисане медије то је представљено као срећа и задовољство Срба.

Не треба бити много паметан да је Бриселским договором задовољна и америчка страна која због тога Вучићу и честита постигнути споразум. САД су главни промотер независног Косова а последњим споразумом у Бриселу Косово као државна целина се заокружује. Александар Вучић ће америчком потпредседнику Џозефу Бајдену рећи да је испунио домаћи задатак око предаје Косова и Метохије надајући се да ће му Вашингтон одобрити превремене републичке изборе.
Оно чега се јавност Србије бојала да ће због европских поглавља премијер дати косовску главу се и остварило. Последњим споразумом је предато и језеро Газиводе и хидроцентрала на њој иако је премијер пре само месец дана тврдокорно и рогобатно говорио „Не дам Газиводе“.

П.С.

Патриотски блок Косова и Метохије пита грађане Србије да ли неко можда зна шта је са платформом о Косову и Метохији Томислава Николића и где ли се сада она налази? Зли језици кажу да ју је председник продао за још један председнички мандат.

 

У Косовској Митровици, 29. 08. 2015.

Председник покрајинског одбора ДСС-а, др Ненад Којић
ПОКРЕТ СРПСКЕ ДВЕРИ, Горан Миленковић
Друштво српско-словенске солидарности „Григорије Степанович Шчербина“ Косовска Митровица, председник Момир Касаловић
„Стара Србија“ Грачаница, председник Златибор Ђорђевић

——-

http://wp.me/p1Fuk8-KnR

29. 08. 2015. ел.поштом, за ФБР приредила Биљана Диковић

1 reply »

  1. АЛЕКСОВ УСПЕХ –  СРБИ СУ ПОСТАЛИ ЕТНИЧКА ГРУПА У ДРЖАВИ КОСОВО !

    ДР ИНГ БОЖИДАР МИЛОСАВЉЕВИЋ http://skrivenosaznanje.blogspot.com

    >Суббота, 29 августа 2015, 20:05 UTC от „СРБски ФБРепортер“ : > >РЕПОРТЕР posted: „kosovo ПАТРИОТСКИ БЛОК КОСОВА И МЕТОХИЈЕ САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ Заједница српских општина је требала да послужи председнику Владе Србије Александру Вучићу као алиби за издају која се зове „Бриселски споразум“. Дуго времена најављивана као спас за опстана“ >

    Свиђа ми се