АКТУЕЛНО

Кад то ради Француска онда је по закону, а кад би то урадила Србија било би то кршење људских права: Француска полиција булдожерима ликвидирала ромско насеље поред Париза по пљуску!


фото: Ројтерс

фото: Ројтерс

СВЕ ОБАВЉЕНО ПО СУДСКОЈ ПРЕСУДИ, А ИЗВЕДЕНО ПО ПЉУСКУ И ПОТРАЈАЛО ПУНА ДВА САТА

ПОЛИЦИЈА је у четвртак испразнила једно од највећих и најстаријих ромских насеља у Француској, у оквиру кампање уништавања мреже импровизованих склоништа поред ауто-пута код Париза.

Одвођење 200 људи, обављено по пљуску, трајало је око два сата, а око 50 људи је остало на улицама оближњег града Ла Курнев, упркос обећању да ће добити смештај.

Неки од осталих су добили ваучере за хитан смештај, а други су послати у склоништа за бескућнике.

Становници су имали шест месеци да се припреме за напуштање насеља јер је суд у фебруару наложио да буде уклоњено.

Полиција је последње упозорење Ромима дала у уторак, а данас је дошла с булдожерима. Породицама које су ту живеле је преостало да изнесу имовину и сачекају превоз.

 

———–

http://wp.me/p1Fuk8-KnX

29. 08. 2015. Бета/ФАКТИ, за ФБР приредила Биљана Диковић

2 replies »

  1. ЧАС ЕВРОПЕЈАНСКЕ ДЕМОКРАТИЈЕ !

    ДР ИНГ БОЖИДАР МИЛОСАВЉЕВИЋ http://skrivenosaznanje.blogspot.com

    >Суббота, 29 августа 2015, 21:36 UTC от „СРБски ФБРепортер“ : > >РЕПОРТЕР posted: “ СВЕ ОБАВЉЕНО ПО СУДСКОЈ ПРЕСУДИ, А ИЗВЕДЕНО ПО ПЉУСКУ И ПОТРАЈАЛО ПУНА ДВА САТА ПОЛИЦИЈА је у четвртак испразнила једно од највећих и најстаријих ромских насеља у Француској, у оквиру кампање уништавања мреже импровизованих склоништа поред ауто-пута ко“ >

    Свиђа ми се