АКТУЕЛНО

У Мађарској ухапшена 21 особа због кријумчарења људи – Нереди и туча више од 1.000 миграната на граници Грчке и Македоније


hapsenje lisice (06)_620x0

Будимпешта: Ухапшена 21 особа због кријумчарења људи

БУДИМПЕШТА – Мађарска полиција је данас саопштила да је у последњих 48 сати у Будимпешти ухапшена 21 особа, осумњичена за кријумчарење људи.

Међу ухапшенима је 16 Румуна, двоје Сиријаца, два Мађара и држављанин Русије.

Полиција је навела да је заплењено 16 возила са којима је превезено 112 миграната, пренела је агенција АП.

Ово хапшење је у вези са догађајем у Аустрији, када је на аутопуту пронађена хладњача са 71 угушеним имигрантом, о чему смо писали у тексту, ослањајући се на податке дневног листа Krone:

АУСТРИЈА: Око 50 мртвих миграната пронађено у напуштеном камиону на аутопуту

www.krone.at
*** Око 50 избеглица је пронађено мртвих у камиону у источној Аустрији, објавио је аустријски лист Krone, додајући да се претпоставља да су се мигранти угушили. Камион за доставу хране пронађен је […]

Данас је македонски портал МК24 објавио да је камион за доставу хране био укључен у мафијашку мрежу трговине људима која је организована у Бугарској и Мађарској. Угушени у хладњачи која је пронађена на аутопуту у Аустрији: 59 мушкараца, 8 жена и троје деце.

фото: МК24

фото: МК24

***

Нереди и туча међу више од 1.000 миграната на граници Грчке и Македоније

На граници Грчке и Македоније избили су мањи нереди и туча међу више од 1.000 миграната, међу којима има и породица са млађом децом, јавио је данас АП.

Македонске власти дозвољавају да границу одједном пређе група од око 50 људи, а још током целог дана пристижу аутобуси до неформалног прелазе код грчког села Идомени.
Грчка погранична полиција наводи да око 1.000 људи пређе границу сваког дана у року од осам сати.

migranti grcka

——-

http://wp.me/p1Fuk8-Km6

28. 08. 2015. НОВОСТИ, МК24, за ФБР приредила Биљана Диковић