АКТУЕЛНО

Драматично у Македонији – Полиција испаљује сузавац на мигранте који покушавају да уђу. Један полицајац убоден ножем


21. август 2015.

ФБР КОМЕНТАР – ОБРАТИТЕ ПАЖЊУ НА, МАЧЕТОМ НАОРУЖАНОГ, „АЗИЛАНТА“ У ГОРЊЕМ ЛЕВОМ УГЛУ ДОЊЕ СЛИКЕ…

naoruzani-azilanti-ispred-makedonske-granice

Ова фотографија је управо позајмљена са сајта (полу)угледног „Ројтерса“- Напомена слика је настала на грчко-македонској граници, али у априлу ове године, зато су мигранти на слици „топло одевени“. Невезано за прецизан датум настанка слике, она је важна илустрација „милитантног састава“ наводних избеглица и политичких тражиоца азила. Слика је пропраћена следећим новинарским коментаром:

„As dusk falls near the town of Gevgelija, Macedonia, west African migrants who have crossed the border from Greece prepare to march through the night.“ – Док сумрак пада у близини македонског града Ђевђелије, западно-афрички мигранти који су прешли грчку границу се припремају за ноћни марш…

На овој слици се јасно види да је најмање један мигрант наоружан опасним хладним оружјем – сви су снажни млади мушкарци, војног доба, очигледно добро ухрањени и припремљени, и опремљени за своју „мисију“…

Право питање јесте – о каквим избеглицама или тражиоцима азила се овде ради?

Њихова појава, опремљеност, организованост, и као што видимо из последњих извештаја из Грчке (са острва Кос) и сада из Ђевђелије, где су у току жестоки сукоби између полиције и милитантних „азиланата“, њихова „милитантност“-  упућује на много мрачнију позадину масовне миграције која се ових дана усмерава у „србско двориште“, које је према нашем премијеру Вучићу „отворено за све мигранте и тражиоце азила“ из белог (али и црног) света. Вучић им је штавише јавно обећао да ће „Свако од њих који зажели да остане за стално у Србији бити добродошао“!?

Ове фотографије најбоље доказују колико је безбедно за грађане Србије да се приближе мигрантима… Вучић им је пришао опкољен са најмање тридесет горила…

Наравно да је међу милионима тих избеглица који су, пре свега вољом (и акцијама) западних моћника, протерани са својих огњишта са рога Африке и Блиског Истока, најмање радикалних исламиста, али је исто тако очигледно да број „спавача терориста“, који се према најскромнијим западним проценама креће око пет хиљада, може лако да буде и у десетинама хиљада – број који најављује у својим плановима за „Балкански калифат“ И.Д. се креће у стотинама хиљада!?

Да ли србска држава (полиција и војска) имају капацитете да се носе са „напрасно радикализованим“ (потенцијално десетинама) хиљадама младих азиланата у најбољем „војном добу“!?

„Исламисте (И.Д.)“ иза којих стоји логистика западних тајних служби, никако не треба подцењивати, и очигледно је да су сви наши балкански суседи почели да их схватају веома озбиљно… Сви осим нашег луцидног премијера који им ових дана дели пакетиће по београдским парковима попут дрогираног „деда мраза“, и радосно најављује отварање великог азилантског центра, у срцу србске престонице – што ће већ само по себи бити преседан у Европи…

Аустријски министар Хајдер их шаље у изоловане делове Алпа, док их Мађари уклањају из свих насељених места, да не причамо шта им тек раде Бугари и Румуни… Илузорно је очекивати да се наша „премијерска Марија Антоанета“ пробуди из свог „само-инфликтираног“ ирационалног политичког транса и схвати какве катастрофалне последице по Србију може да има оваква његова (њена) поданичка политика у односу на ЕУ – која покушава да реши азилантски проблем преког србске грбаче, и самим тим зацементира наш НЕулазак у ЕУ.

Зато је потребно се србски народ тргне из своје „анационалне“ апатије, и што пре на власт доведе национално одговорну владу – иначе још колико сутра, у овој нашој „србској спаваоници“ нови собни старешина може да постане управо овај корпулентни црнац „џихадиста“ са мачетом за појасом (са горње слике) – а сви добро знамо какву функцију имају „зарђале мачете“ у крајевима из којих су се „он и дружина“ запутили у „Срце Балкана“- по некима, срце будућег „Балканског Калифата“…

ФБР уредник М. Новаковић,
21 август 2015

***

ФБР превод Миодраг Новаковић
Migrants camp near the village of Idomeni at the Greek-Macedonian border, August 20, 2015. Macedonia moved to cut off the flow of migrants pouring over its southern border with Greece on Thursday, deploying riot police in armored vehicles and calling out the army under a state of emergency. REUTERS/Alexandros Avramidis - RTX1OZJZ

Мигранти у кампу у близини села Идомени на грчко-македонској граници, August 20, 2015. © Alexandros Avramidis / Reuters

Македонска полиција испаљује сузавац на хиљаде миграната и избеглица који покушавају да пређу границу са Грчком, јавља Ројтерс. Земља је прогласила ванредно стање у четвртак, поводом мигрантске кризе.

Полиција, заштићена бодљикавом жицом испаљује сузавац док огорчене гомиле миграната захтевају пролазак кроз Македонију (Да би се докопали Србије- након Вучићевог јавног обећања да ће сви азиланти који желе да остану у Србији, бити добро дошли? – примедба преводиоца).

makedonska policija suyavac

Хиљаде миграната су блокирани у близини македонског града Ђевђелије, покушавајући да пређу из Грчке, њихове тачке уласка у Европу (ЕУ). Намера им је да се дочепају просперититних северно-европских земаља.

Македонска полиција је упутила полицијске јединице за разбијање демонстрација и војне трупе да успоставе ред и контролишу доток масе људи који су загушили железничке комуникације.

Грчка и друге јужноевропске земље су преплављене десетинама хиљада избеглица из проблематичних региона Блиског Истока и Северне Африке. ЕУ се једва носи са свим тим доласцима, док њене чланице преговарају око „квота“ колико миграната могу да прихвате…
***

Ђевђелија: Македонска полиција сузавцем растерује избеглице (видео)

Дуж граничне линије су распоређене јаке полицијске снаге а постављена је и бодљикава жица са намером да се спречи улазак таласа миграната из Грчке у Македонију

ЂЕВЂЕЛИЈА – Стање на граници Македоније и Грчке, код Ђевђелије, је од увођење ванредне ситуације напета, а јутрос је македонска полиција испалила сузавац како би растерала на хиљаде миграната и избеглица који покушавају да из Грчке пређу у Македонију, јавила је агенција Ројтерс.

1

makedonija

Полиција, како је јавио Ројтерсов дописник са лица места, не дозвољава новинарским екипама да снимају место догађања.

Дуж граничне линије су распоређене јаке полицијске снаге а постављена је и бодљикава жица са намером да се спречи улазак таласа миграната из Грчке у Македонију, јавили су македонски медији.

Локални медији су јавили да је ноћас, око један сат после поноћи, група од око 300 миграната успела да се пробије и пређе на македонску територију и сада је у току акција њиховог прикупљања како би били враћени у Грчку.

Део миграната се жали на полицијску бруталност македонских безбедносних снага. Они кажу да је једну жену ударио полицајац и да се она сада налази у болници, али то за сада није потврђено.

На Железничкој станици у Ђевђелији се налази стотинак избеглица из групе која је успела да уђе у Македонију.

Један мигрант је ножем убо полицајца. Сведоци кажу да је полицајац рањен када је тим македонске специјалне полиције пришао да мигрантима контролише документа.

***

Убоден полицајац у Ђевђелији од стране мигранта

Извор: Гевгелиа.нет 21. август 2015.
Приредио и превео: СРБски ФБРепортер

Портал Ђевђелија.нет објавио је да је један припадник специјалних полицијских снага који је био распоређен на обезбеђивању железничке станице у Ђевђелији, синоћ око 23 часа је убоден од стране за сада неидентификованог лица – мигранта. Инцидент се догодио у близини бензинске станице Макпетрол која се налази испод надвожњака на улазу у Ђевђелију.

Сведоци овог инцидента испричали су за  Ђевђелија.нет да је екипа специјалних полицијских снага опколила групу од десет миграната у циљу идентификације починиоца, а повређени полицајац је још лежао на стомаку на асфалту са грчењем екстремитета. Одмах је стигла и екипа хитне помоћи из Опште болнице у Ђевђелији.

Велики број становника Ђевђелије који су шетали у овим делом града кажу да су са надвожњака, низ пут насупрот бензинске пумпе видели гужву и да се ту још налази тело прободеног полицајца.

Један од грађана је рекао је да се одмах након инцидента велика група избеглица – миграната, по његовој процени око стотину људи, у трку упутила према надвожњаку и одатле ка улазу у Ђевђелију.

Министарство унутрашњих послова још није дало свој извештај о овом догађају.

***

МСП:Не ићи на прелаз Ђевђелија, не примати мигранте у кола

Министарство спољних послова Србије саопштило је данас, да не препоручује српским држављанима коришћење граничног – железничког прелаза Ђевђелија/Идомени

БЕОГРАД – Министарство спољних послова Србије саопштило је данас, с обзиром на проблем појачаног таласа миграната, да не препоручује српским држављанима коришћење граничног – железничког прелаза Ђевђелија/Идомени, где се тренутно налази више хиљада избеглица са Блиског истока.

Министарство је упозорило држављане Србије, који намеравају да путују у Македонију, на мере опреза, посебно да не примају путнике – аутостопере у превозно средство, јер се према Кривичном законику Македоније ово може подвести под извршење кривичног дела „кријумчарење миграната“, за које је предвиђена вишегодишња затворска казна.

У саопштењу Министарства се подсећа да је влада Македоније, због новог таласа миграната са Блиског истока који долазе из правца Грчке, јуче прогласила „кризну ситуацију“ у јужном и северном граничном појасу земље.

Према расположивим информацијама дипломатско – конзуларних представништава Србије у Македонији и Грчкој, ова одлука није утицала на промене саобраћајног режима на главним путним правцима и граничним прелазима, осим што је тренутно приметно појачано присуство војске и полиције.

Режим саобраћаја на друмским граничним прелазима са Републиком Македонијом уобичајено функционише за ово доба године, а српски туристи су се у мањем броју обраћали нашим дипломатско-конзуларним представништвима за савете и помоћ.

За актуелне информације и евентуалну помоћ српски држављани могу да се обрате амбасади Србије у Скопљу и генералном конзулату Србије у Солуну.

У саопштењу Министарства су наведени и телефони амбасаде у Србије у Скопљу:
+3892/3129-298,
+3892/3131-299,
+3892/3128-422,
+ 3892/3129-305,

као и генералног конзулата у Солуну:
+ 302310/244-265,
+ 302310/244-266,
+ 302310/244-267.
%d bloggers like this: