АКТУЕЛНО

Шкотска забрањује узгајање генетски модификованих биљака


ФОТО: gmfreescotland

ФОТО: gmfreescotland

ЖЕЛИ ДА САЧУВА РЕПУТАЦИЈУ ЗЕМЉЕ СА ЕКОЛОШКИ ЧИСТОМ ХРАНОМ И ПИЋИМА

ВЛАДА Шкотске забраниће узгајање генетски модификованих биљака на својој територији.

Ово је саопштио шкотски министар пољопривреде Ричард Локхед.

Према његовим речима, званични Единбург ће од ЕУ званично затражити да Шкотске буде изузета од свих правила о узгајању таквих пољопривредних култура.

         „Шкотска је у целом свету позната по својој прелепој природи. Забрана узгајања ГМО само ће допринети учвршћењу нашег `зеленог статуса`. Уверени смо да би отварање врата ГМО нанело штету нашој важној `трговинској марки` – репутацији земље са еколошки чистим намирницама и напицима који нашој економији годишње доносе безмало 22 милијарде долара” – нагласио је Локхед.

Промењена директива 2001/18EC дозвољава земљама-чланицама ЕУ, а и регијама, да ограничавају или забрањују гајење ГМО. Једино су дужне да о својој одлуци обавесте Европску комисију.

 

——-

http://wp.me/p1Fuk8-JRm

10. 08. 2015. ФАКТИ, за ФБР приредила Биљана Диковић

3 replies »

 1. Прашћајте, господине Новаковићу. Дивно је срести људе који самокритчки гледају и себе и свет.
  Не, Гђа Ђоровић ми не смета и сасвим би, по мени била довољна њена слика, али пошто сте ви главни, мора то неко и да улепша.(Мислим онако чисто са стране лепоте.)
  Да будем искрен, прочитао сам доста ваших чланака и анализа и зато бих вас подржао за диктатора, а ако Бог Милостиви да и хоћу!
  Мој став о ФБР, то јест о вама, је да сте доследан и исправан човек, данас ретко срести у јавности и зато ми је још веће задовољство да вас пропратим, иако не често, ипак довољно.
  Кад сам вас већ „наљутио“ да вам кажем – заиста ми није сметала ваша слика, али сам понекад пакостан и не могу да одолим и не дозволим себи такве мале, ситне ствари. Ја сам „мали“ човек са малим комплексима.
  Али сам сигуран да сте ви изнад тога.

  Свиђа ми се

 2. Нисам против ФБР и нисам никад ни био.
  Него, сада ме нешто заголицало. Ипак отварам сајт ФБР сасвим довољно и неке чланке прочитам са великим одобравањем, али ме заголицало ко је тај човек у нападном шеширу чија се слика нападно и обавезно објављује на ФБР-у?
  Диктатор?
  Мислим, тако и Вучић има своје медије и морају његову слику да објављују свакодневно.
  Опростите, али мислим да је то помало неукусно и као неки знак…не знам ни ја чега!
  Сувише је нападно а да не убоде у око.

  Свиђа ми се

  • Тај „диктатор са шеширом“ је ФБР оснивач и уредник: Миодраг Новаковић (односно „ја“), и на слици (која илуструје) његов радио интервју се поред њега појављује и други учесник тог интервјуа гђа Биљана Ђоровић (можда вас и гђа Ђоровић подсећа на „диктаторку“). Дакле, слика је илустрација интервјуа и логично приказује оба саговорника тог интервјуа, од којих ниједан наравно није „диктатор“- али вероватно да за тако нешто „имамо потенцијал“ ? (само ако нам се пружи прилика).
   Убеђен сам да та слика другим читаоцима није толико нападна (осим што сам на слици упадљиво дебео и носат- па то можда некима боде очи, али шта да радим кад се мајка природа са мном тако сурово поиграла)…
   „Инкриминисани“ ФБР (не)уредик М. Новаковић

   Свиђа ми се