АКТУЕЛНО

ИНТЕРВЈУ: Бранко Драгаш – Александар Вучић је тотално пролупао и не зна шта прича! (видео)


dragas

Господин Бранко Драгаш, економски аналитичар и најзабрањенији интелектуалац у Србији ће у овој емисији говорити пре свега о томе како оцењује тренутну економску политику Александра Вучића и Владе Србије. Господин Драгаш сматра да је данашње катастрофално стање у економији заправо кулминација погрешно вођене политике у задњих двадесет година!

Сазнаћете како актуелна власт помоћу разних манипулација уз подршку своје медијске машинерије вара народ о све бољем стању и оздрављењу српске економије. За то време, ситуација је много гора него што се приказује и господин Драгаш сматра да је банкрот најбоље решење за Србију!

Погледајте цео интервју и сазнајте зашто господин Драгаш сматра да од деведесетих овамо на власти имамо само политички олош? Зашто Србија има неспособне премијере без иједног дана радног искуства? Од успаваног Коштунице до хиперактивног Вучића. Зашто он мисли да је пројекат „Београд на води“ тотална будалаштина и политичка имагинација Александра Вучића? Да ли је приватизација Телекома спас за ту компанију или пљачка државе? Зашто се стратешки важне компаније попут Телекома не смеју приватизовати? Зашто је важно увести Закон о пореклу капитала и Закон о конфискацији имовине за све политичаре, тајкуне и јавне личности од 1990 до 2015 године?

„Грађанима Србије морамо рећи да је Србија банкротирала!“ – каже економиста Бранко Драгаш. Сазнаћете зашто се не треба плашити банкрота и зашто је он лековит? Зашто је Србија експрес-лонац који прети да експлодира? Зашто он сматра да пензије нису смеле да буду смањене? Који је његов пут за опоравак Србије? Шта се може урадити са 600.000 хектара необрађене земље у Србији? Шта радити са 800.000 запошљених у бирократији? Зашто је излаз из кризе смањење пореза, а не повећање пореза? Сазнаћете више о његовој идеји „православног банкарства“ старој двадесет година. Зашто сматра да Србијом владају дилетанти, незналице, лењивци и издајници? Зашто сматра да је Александар Вучић тотално пролупао и да не зна шта прича? Да ли је банкрот решење и за 100.000 људи задужених у швајцарским францима?

Зашто за српске тајкуне сматра да су обични бандити? Да ли су до капитала дошли зато што су били веома умни или зато што су били полтрони Милошевића и Ђинђића и гомила олоша? Шта треба радити са сумњивим капиталом у власништву тајкуна? Да ли су тајкуни способни менаџери или паразити који црпе државне ресурсе?

Да ли је тоталитарна власт у Србији уништила предузетнички дух? Шта је будућност нове економије? Како подстаћи преображај Србије? Да ли корупција постоји у целом свету и како се треба борити против ње? Зашто је дигитална директна демократија боља од парламентарне представничке демократије? Како стручни тимови могу да организују развој Србије? Да ли треба укинути „професионалне“ политичаре? Како направити искорак према будућности и бити спреман за научно-технолошку револуцију? Шта значи појам модерног патриотизма?

На који начин амерички ријалити шоу програми испирају мозак грађанима? Како финансирати културу опорезивањем кича и шунда? Зашто нисмо прихватили најбоље, већ само најгоре ствари са Запада? Како уновчити потенцијал српске културе?

Да ли је Србија требала прва да напусти Југославију, одмах након рушења Берлинског зида? Зашто се односи између државе заснивају искључиво на интересима? Зашто САД жели да словенски народи зарате међусобно? Шта народи на Балкану морају да ураде како би избегли међусобно убијање?

Зашто Србијом влада малограђанска, продана и издајничка квази-елита која влада интересима страног капитала и страних обавештајних служби? Која је то права елита у једном друштву? Зашто су професори економије у Србији данас углавном неспособни фолиранти који муљају пропале теорије? Зашто они треба да изађу на слободно тржиште које пропагирају?

Зашто је капитализам фаличан систем и да ли он сам ствара кризе? Да ли нас очекује нова економска криза, јача од свих претходних? Зашто је излаз из кризе или велики рат или револуција? Зашто су менаџери са Вол Стрита обични бандити? Како Европа може да победи презадуженост? Како грађани треба да осигурају свој новац за време великих криза? Ко жели нови рат у Европи тако што притиска Русију санкцијама? Да ли постоји могућност грађанског рата у Америци? Зашто сматра да планету воде шизофрени лудаци? Зашто свако од нас мора да започне личну побуну?

 • Разговор вођен 07.07.2015. године у канцеларији господина Бранка Драгаша.

Водитељ: Т. Тешановић
Сниматељ: Р. Дринић

Извор: YоuТube канал „БАЛКАН ИНФО – Званични канал„.

———-

http://wp.me/p1Fuk8-JJK

6. 08. 2015. за ФБР приредила Биљана Диковић

 

3 replies »

 1. Напротив, Вучић зна шта одлично прича, надпроечно интелигентан он је извођач радова страних интереса, и типује на неслогу и нејединство разједињеност и мржњу између себе, као и несагледиву и неизмерљиву заглупљеност народа. А народ ко народ, народ верује, а вера је тамница.

  Свиђа ми се

 2. Da je kriza izuzetno ozbiljna vrlo jednostavno se može shvatiti i dokazati na način da sve manje trošim a da za uzvrat nemogu ništa da uštedim,Ono što sam mogao da kupim pre godinu ili dve sada o tome mogu samo da sanjam.Dragaš je potpuno u pravu.Neo liberalni kapitalizam je jednostavno sistem čiste grabaži i otimačine bogati još bogattiji siromašni još siromašniji.

  Свиђа ми се

 3. Vučiću je i Vojvodina ravna do Kosova !
  + + +
  Briselski fašisti su ubedili Vučića –
  da je njihova guza sladoled.
  + + +
  Azilanti će privremeno boraviti kod nas –
  odlaze čim Beograd na vodi dignu u vazduh .
  + + +
  U Crnoj Gori pederaj je nasledna osobina-
  jebu oca i oca očinskog.
  + + +
  Biti il ne biti – odgovor je dat –
  Izabrali smo najgore ljude sebi u inat.
  + + +
  Standard nam je daleko ispod nule –
  zato nam je temperatura visoka.
  + + +
  Zabranjeno voće je najslađe –
  dok ga njen muž ne uhvati na „smokvi“

  7. avgust 2015.

  Свиђа ми се