АКТУЕЛНО

ЛИМОНОВ: NED је преузео на себе неке обавезе CIA у земљама које нису по вољи за САД


Едуард ЛИМОНОВ, писац и политичар

Едуард ЛИМОНОВ, писац и политичар

АМЕРИЧКЕ „ДЕМОКРАТСКЕ МИСИОНАРЕ“ ТРЕБА ЗАУВЕК ПРОТЕРАТИ ИЗ РУСИЈЕ, ДА СЕ НЕ ВРАТЕ

  • Птичица NED прхнула је из руку побожног антикомунисте, бившег глумца, егзалтираног председника Роналда Регана, који је био на челу Крсташког похода против СССР-а. Сећате ли се, он је СССР назвао Империјом Зла? Управо он је отац NED, тај необично закаснели страсни антикомуниста, у периоду када у СССР-у више није остало правих комуниста јер је већ деловао млитавац Горбачов
  • Јесте ли читали књиге о католичким мисионарима у Африци, у Кини, у Јужној Америци? Читали сте, наравно. Скромни и тихи, стежући у кошчатим рукама молитвенике, одевени у мантије које миришу на тамјан, ти подвижници вере стизали су трошним бродовима, излазили на дивље обале код народа, њима страних и далеких, да их одврате од националних веровања и наметну им туђу веру. То исто ради и NED
  • С том разликом што од староседелаца земље одређене за „подемокраћивање“ (савремена форма колонизације) не захтева да промене религију. NED инсистира на промени политичке припадности, а уједно и на одрицању од националних традиција  
  • Мисионари NED долазе у туђи манастир са својим типиком и захтевају да се староседеоци одрекну свог типика и прихвате нови, који су им донели туђинци. Они врбују и преврбују душе, а свој утицај учвршћују доларима. Долари се дозначују за широко схваћене циљеве „подршке демократији“ и за „ширење демократије“

Пише: Едуард ЛИМОНОВ, писац и политичар    

КОНАЧНО су се у Русији удостојили да у списак организација, чије деловање није пожељно на територији наше земље, унесу америчку организацију – Национални фонд за подршку демократије. То се тек прекјуче десило.

А то је одавно требало учинити.

Сећам се како је настајала та организација – US National Endowment for Democracy. У преводу – Национални фонд за подршку демократије – због нечег недостаје оно важно US – Сједињене Државе. А иначе, та два слова су важна, она јасно указују на порекло и суштину демократије коју фонд пропагира и извози у још недемократске земље.

Птичица NED прхнула је из руку побожног антикомунисте, бившег глумца, егзалтираног председника Роналда Регана, који је тада био на челу Крсташког похода против СССР-а.

Сећате ли се, он је СССР назвао Империјом Зла?

Управо он је отац NED, тај необично закаснели страсни антикомуниста, у периоду када у СССР-у више није остало правих комуниста. У СССР-у је већ деловао млитавац Горбачов.

Без обзира што организацијом NED не руководе чланови администрације САД него савет у којем се налази мноштво бледих презимена која ништа не говоре руском слуху, бивших чиновника и универзитетских професора, њени фондови долазе из америчке државе, претходно одобрени од стране Конгреса. NED сваке године добија дозначене своте из буџета.

        Чиме се баве људи у NED?

Зли језици тврде да је NED преузео на себе неке обавезе CIA у подривању политичког уређења у земљама неподобним за САД. Али, снаћи ћемо се без злих језика и сами схватити шта они раде.

Ево како сам ја разумео њихову делатност.

Јесте ли читали књиге о католичким мисионарима у Африци, у Кини, у Јужној Америци? Читали сте, наравно. Скромни и тихи, стежући у кошчатим рукама молитвенике, одевени у мантије које миришу на тамјан, ти подвижници вере стизали су трошним бродовима, излазили на дивље обале код народа, њима страних и далеких, да их одврате од националних веровања и наметну им туђу веру.

Заједно са вером они су доносили и европски начин живота, европску психологију да се становништво не би бранило у време кад на те исте обале стигну ратни бродови европских колонизатора. Или би се одупирало, али не нарочито.

Деловање мисионара било је успешно.

Они су ефикасно укорењивали туђег Бога у душе староседелаца и тако за европску цивилизацију освајали читаве земље и народе, архипелаге и читаве континенте, рецимо, сву Јужну Америку или Филипински архипелаг. Имали су велике успехе у Кини, одакле су их, кад су се коначно тргнули, избацили императори. Умели су чак и у Јапану да се настане, али им је неки од шогуна забранио делатност и морали су да беже.

Значи, NED се у суштини бави истим оним што су радили мисионари с том разликом што од староседелаца земље одређене за „подемокраћивање“ (савремена форма колонизације) не захтевају да промене религију. Они инсистирају на промени политичке припадности, а уједно и на одрицању од националних традиција, фактички, мисионари NED долазе у туђи манастир са својим типиком и захтевају да се староседеоци одрекну свог типика и прихвате нови, који су им донели туђинци.

Они врбују и преврбују душе, а свој утицај учвршћују доларима. Долари се дозначују за широко схваћене циљеве „подршке демократији“ и за „ширење демократије“.

Кад сам погледао сајт NED преко енглеског Гугла – нисам нашао извештај о Русији. То сам урадио синоћ и имам утисак да су извештаје о Русији намерно уклонили. Зато је остао красноречиви извештај за Украјину, за 2012.

Нећу да замарам читаоца предугим списком украјинских организација које су добиле новчану помоћ од NED -а, радије бих дозволио себи да издвојим оно основно у списку организација које су добиле грантове.

Пада у очи да су највећи број грантова добиле следеће категорије организација:

– регионалне омладинске организације;

– одбори бирача;

– удружења новинара.

Набројаћу неколико да схватите принцип деловања:

– Волињска омладинска организација;

– Виницка организација;

– Суми, омладинска организација;

– Одески одбор бирача;

– „Млада Черкашина“ (Черкаска област?);

– Черкаски одбор бирача;

– Черниговска омладинска организација;

– Черновци, одбор бирача;

– Бахчисарајски центар;

– Буковинска агенција;

– Дњепропетровски омладински центар;

– организације у Сумима, у Херсону, у Харкову, и тако даље, и тако даље…

Суме се крећу од 25.000 до 50.000 долара, али бивају и веће. Суштина није у износима, него у добро промишљеној вештини да се подрже управо њима потребне категорије украјинских грађана. Ове категорије ће већ кроз годину дана учествовати у кијевском мајдану, или као активисти, или као новинари, или као револтирани бирачи. 

        Против „Беркута“, а за демократију америчког обрасца.

Године 2011. NED је активно подржавао арапске омладинске покрете који су касније учествовали у серији револуција које су букнуле на Блиском Истоку те исте 2011.

        Дакле, не треба остати на стављању NED само на списак непожељних организација, него и дефинитивно избацити мисионаре из Русије.

        И нек нам се никад више не врате! Нека забораве и пут према нама.

——–

http://wp.me/p1Fuk8-JBU

2. 08. 2015. ФАКТИ, за ФБР приредила Биљана Диковић

1 reply »

  1. za neupućene,kojih je na ovom sajtu dosta…taj isti NED daje odlične grantove za dobro napisane projekte koji imaju za cilj podizanje građanskih sloboda. recimo, 25 000$ u Banja Luci, za izgradnju 4 rampe-prilaza invalidskim kolicima u 4 škole!! zatim 20 000$ takođe u Banja Luci, za podršku centru za napuštenu decu…pa 10 000$ za podršku Gender-centru…a vi samo trolujte i blatite naokolo. ne kažem da ne podržavaju kontrarevolucije, ali kažem da finansiraju i odlične projekte korisne za zajednicu

    Свиђа ми се