АКТУЕЛНО

Вучић: Нећемо да будемо земља која Немачкој прави проблеме (!!)


Спутњик 27.07.2015

Хорст Зехофер, председник Владе Баварске, једне од економски најјачих немачких савезних држава, оценио је у разговору са српским премијером Александром Вучићем да је Србија на правом путу, похвалио владине економске реформе и најавио долазак привредне делегације Баварске у нашу земљу.

3574558

© Tanjug/ ФОТО ВЛАДА СРБИЈЕ

Премијер Вучић састао се са Зехофером у оквиру радне посете Баварској, а разговарали су о економској сарадњи, подршци Србији на европском путу и актуелном проблему лажних азиланата, као и тражилаца азила који долазе из трећих земаља.

Зехофер, шеф баварске Владе и конзервативне Хришћанско-социјалне уније (ЦСУ), „сестринске“ партије Хришћанско-демократске уније (ЦДУ) канцеларке Ангеле Меркел, најавио је да ће до краја године доћи у Србију.

Вучић је захвалио на подршци коју је Влада Баварске упутила Србији након поплава и обавестио премијера Зехофера о економској сарадњи и великом интересовању баварских компанија за улагање у Србији.

„Економска размена са Баварском износи 764 милиона евра и велики део баварских компанија је задовољан условима пословања у Србији“, истакао је Вучић.

Српски премијер затражио је од баварске Владе помоћ у решавању проблема лажних азиланата и нагласио да Србији треба техничка и политичка подршка за решење тог проблема.

„Нећемо да будемо земља која Немачкој прави проблеме. Хоћемо заједнички да нађемо решење за проблеме који нас муче“, рекао је премијер Вучић.

Он је додао да је премијеру Баварске рекао да је за Србију питање укидања визног режима веома болно и да не бисмо волели да буде покренуто, а Зехофер је, каже, био веома коректан по пом питању.

Вучић је рекао да је Зехоферу предложио да Баварска не пружа толико велику новчану помоћ тражиоцима азила и да је он тим предлогом био веома задовољан.

„На нама је да урадимо да мора да постоји основно обавезно школовање за ромску децу“, рекао је Вучић.

Говорећи о посети Зехофера Србији, Вучић је рекао да он ретко напушта Баварску и додао да је у немачкој покрајини велики политички лидер који је добио подршку 47,7 одсто грађана на претходним изборима, на којима иначе годинама побеђује.

Према Вучићевим речима, грађани могу да буду поносни на чињеницу да је једнан премијер Србије дочекан уз највише почасти у Баварској, једној од најразвијенијих покрајина Немачке.

„Ретко се дешава да у Минхену ослободе 35 километара, три или четири траке ауто-пута за пролаз до свих обележја, на сваком месту и покажу такву врсту поштовања“, рекао је Вучић.

То, према његовим речима, говори о напретку Србије и другачијем односу Немачке и Баварске према нашој земљи.

Он је поновио да мере фискалне консолидације наилазе на одобравање Немачке и Баварске.

Вучић се током дана састао и са министарком за Европу и регионалне односе Беатом Мерк, са којом је на радном ручку разговарао о европским интеграцијама.

3 replies »

 1. Када би неки идиот знао да дефинише шта је фискална консолидација, могао би бити министар финансија у некој држави, а када премијер неке државе одобрава мере фискалне консолидације у својој држави, без детаљно изнетог плана о прогнози кретања мулипликатора у наредном периоду, онда се тај премијер слободно може назвати корисним идиотом.

  Свиђа ми се

 2. 28 07 2015

  САУЧЕСНИШТВО У ВЕЛЕИЗДАЈИ ВЛАСТИ

  Јесу Срби правили велике проблеме Аустоугарској самовољној анексији и окупацији Босне и Херцеговине. Јесу Срби правили велике проблеме Хитлеру. То је истина. До сада су се Срби поносили таквим делима својих очева, дедова и прадедова.

  Зашто сада Срби да не праве проблеме обновљеном нацизму власти С. Р. Немачке против Србског народа, Србије и Републике Српске? Зашто Срби, Србија и Р. Српска треба сада да легну да по свима нама гази нова нацистичка чизма која ће преко УЧК да потпуно смлави Србе на Косову и Метохији под заштитом, пре свега, власти С. Р. Немачке, којој су се, нажалост и на србско запрепашћење, придружиле власти традиционално нам савезничких западних народа, САД, Велике Британије и Француске.

  Захтев Народној скупштини да разреши Томислава НИКОЛИЋА дужности Председника Републике и Владу свих дужности, те и њеног председника Александра ВУЧИЋА и министра Ивицу ДАЧИЋА, потписују Срби широм Србије и из србског исељеништва, на: http://www.peticije24.com/sssss, јер није до сада предложено боље уставно мирнодопско решење да се заустави ова самовоља власти. Физички бунт у стилу 5. октобра 2000 може само да користи свима који желе да се Србија растури и да Срби једни другима просипају крв.

  Све у свему, сматрам да свако ко не потпише тај захтев омогућава овој власти да наставља са својом самовољом. Зар онда тај човек није саучесник у њиховој велеиздаји?

  Најдубља човекова лаж је кад сам себе лаже.
  Најтежа национална лаж је кад народ сам себе лаже.

  Љубомир Т. ГРУЈИЋ
  http://www.ssssseternal.org

  Свиђа ми се