АКТУЕЛНО

САША КАСАЛОВИЋ: Сада знам… није оваква Русија велика… Велики је СРБСКИ НАРОД!


Леонид Решетњиков

Читајући вести на “ m:) mondo “ наиђем на вест…
“Руски вето за Косово у УН само ако тражи Србија“.

Прочитам све пажљиво, разочарам се на “прву лопту“, а онда почнем да изводим закључке и постављам себи питања почев од таквих… да ли је ово само још једна од `спинованих` вести усмерених против Русије са жељом да се ширењем лажи захладе односи између Срба и Руса, или је ово још једна вест која само потврђује одредницу руске спољне политике по којој је она спремна, да би остварила само своје државно економске и политичке интересе владајуће олигархије, да дозволи да низ малих православних држава настрада уместо ње и тако она купи време у којем би по њима требао да се догоди колапс и пропаст Западне економске и сваке друге хегемоније, а да сама при том ни мало не страда на начин како би то нама малима предложила!?

Да ли сам у праву, да ли су моје слутње оправдане, и да ли спољна политика коју Путинови гласноговорници презентују као и овај “господин“ који се овим поводом огласио, а то је Леонид Решетњиков, процените сами на основу изјава које је изрекао!

Значи, директор руског института за стратешка истраживања или тако некако, Леонид Решетњиков, је рекао следеће:
“Ако би Савет безбедности сада одлучивао о чланству Косова у УН, Русија не би уложила вето ако то Србија од ње не би затражила“!
Па каже даље:
“Ако то Србија прихвати (место “косове“ у УН), онда ни Русија не може да се супротстави“!
Па даље каже…
“Ако Србија то прихвати и стави се на страну НАТО, постаће руска мета у случају рата“…
Па између осталог каже…
“Москва би много волела када би гасовод “турски ток“ прошао кроз БЈРМ и Србију али да је на Русији да искаже своју понуду а да је на нама да одлучимо“!…
И тако је још много тога Решетњиков поручи Србији!

Наравно, тај исти господин је већ говорио како је у Србији инсталирана власт по вољи Запада па се питам како онда није поменуо у овој својој причи да је воља издајничке власти у Србији једно – а да је воља Срба нешто сасвим друго. Како је само тај господин успео да направи везу са пријемом “косове“ у УН и са “турским током“ па то је невероватно!

Замислите… ако сагнемо главу јер нам САД, ЕУ и НАТО прете и ако прећутно дозволимо “косови“ место у УН, онда ће и Русија то дозволити, а пошто ћемо тада вероватно бити и чланица НАТО онда нам он прети како ћемо постати руска легитимна мета. А ако ипак смогнемо снаге да кажемо НАТО-у, САД, и ЕУ – „НЕ“, да “косова“ добије место у УН, онда ће нам вероватно Руска врхушка понудити “турски ток “ и тако нас после сто једне године од ослобођења од Турака врати под “турску интересну сферу“.
Невероватно са колико ароганције и неразумевања за проблем своје православне браће овај господин говори.

Мени остаје само да у неверици и даље тражим неке одговоре због овакве изјаве, али просто не могу да верујем да нико из руске врхушке ни једнога тренутка, када нешто изјављују, нема свест да је мала и измучена Србија толико тешких страдања поднела и на крају је страдала док је чекала да се велика сестра Русија пробуди!

И Пробудила се Русија, а ми смо у међувремену пропадали и готово пропали и шта сада у име захвалности чујемо од наше сестре Русије!?
Па ето… чујемо претње и уцене по којима се ни по чему не разликују од старе прекоокеанске курве Америке!

Америци, тј. Сједињеним Америчким Државама, не вреди упућивати критике и изразе неслагања са учињеним и изреченим са њихове стране, јер су они земља огрезла у међународном криминалу и у спровођењу глобалног геноцида над слободним народима, али шта после овде изреченог од стране битних људи из руског политичког врха упутити као речи критике онима којима смо купили време да се као наши спасиоци пробуде !?

Е па Русијо… Србија и Срби су свој историјски задатак као и до сада у својој светлој историји поново извршили. По ко зна који пут на своја нејака плећа ми смо као народ преузели терет и одговорност коју је пред нас Господ Бог поставио. Часно и јуначки смо кренули у отпор према онима који су намерили да нас униште због тебе Русијо, и ми смо ушли у битку. Ратовали смо тако што се један наш носио са њихових стотину, само да би се ти сестро наша пробудила. Носећи се са јачима од себе у тој борби смо и поклекли. а сада када си се пробудила, сестро, ти уместо да разлучиш и да себи јасно признаш да се у поробљеној Србији на власти налазе Западни послушници, ти саму себе лажеш – јер ти тако одговара и нашу пропаст која је евидентна бацаш као гомилу смећа нама у лице, и кривиш нас јер смо ослабили док си се ти будила!

Срам те било… сада знам… није оваква Русија велика… Велики је СРБСКИ НАРОД!

заклетва србина

———

ПОВЕЗАНО: Леонид Решетњиков за НОВОСТИ: Мапа Балкана је привремена јер су границе вештачке

——

http://wp.me/p1Fuk8-Jkw

19. 07. 2015. ФБ Саша Касаловић, за ФБР приредила Биљана Диковић

14 replies »

 1. Русија на овај начин покушава да обавеже власти Србије да не напусте потпуно интересе Србије и жеље српског народа. Ради се од дипломатским потезима и порукама. Русија је очајна због владања власти у Србији.

  Свиђа ми се

 2. Нама није потребна…САМО… подршка од званичне Русије везана за оно за шта нас криве а ми то нисмо учинили ,нама је од Руског народа потребно много више јер нам то од 1999 године дугују !……..(испустио сам у реченици да додам и реч “само“….)

  Свиђа ми се

 3. Па ….наслов је овакав….“ Сад знам “није Оваква Русија велика,велики је србски народ“…стојим иза сваке своје речи….!!!!!!!!
  Нама није потребна подршка од званичне Русије везана за оно за шта нас криве а ми то нисмо учинили ,нама је од Руског народа потребно много више јер нам то од 1999 године дугују ! Много дуго и предуго издржавамо на својим плећима терет који би руски народ напокон морао да подели са нама ! Најмање што нам треба у овим временима све опште пропасти србске државе и народа србског су савети ! Нама је потребна конкретна помоћ ! Иста онаква какву смо ми Срби пружили Русији док се будила из медвеђег сна ! Пробудила се Русија и сада нека се мане савета ! Нама је потрбан конвој “боца са кисеоником“, најмање…а онда и све друго …или нас неће бити ! А сви ви који мислите да је битно само то да нас неко вербално подржи без трунке конкретне помоћи не видите даље од свог носа ! Ја такве називам СЛЕПЦИМА !
  Нећу се више јављати у коментарима овим поводом али потребно је да било како ,па макар и овако (мојим коментарима) ова порука стигне до оних у Русији који би о овоме нешто морали да знају ! Ја не могу више од овога ,ја знам да од мене има и мудријих и паметнијих ,јачих ,лепших и снажнијих….па онда ‘ајде… узмите део своје одговорности и не трубите о мом коментару него урадите и ви нешто,боље ,смисленије, продуктивније ,спасоносније за наш народ ! Пустите ви мене ! Ја сам само један од оних кога понижавају ,прогоне и газе ! Ја и сада са моје четворо деце и супругом живим на окупираним територијама,на КиМ. Прошао сам све и рат и окупацију и барикаде ,издају из Београда …све….чак и издају званичне Москве према нашој браћи из Новорусије …све ! Значи …..не тупите него и ви тако паметни крените у рат…медијски , изађите на улице ,позивајте народ у Србији да руши ову издајничку власт ,,,урадите било шта корисно и оставите се мене раба Божјег који одавде са окупираног КиМ. боље види од свих вас све оно што вам се тако глупима спрема и што ће вас снаћи !
  А сад …поздрав браћо моја и сестре моје, писмени а лењи !

  Свиђа ми се

 4. Господине Касаловићу не преносите своју одговорност, љеност и површност на Русију.

  Да поновим и други пут, све што је рекао господин Решетњиков стоји.

  Треба да знате да Русија неће да води дипломатски рат умјесто Вас, неће да води неки други рат умјесто Вас,
  неће да Вас помаже док Ви њу одмажете.

  Своју бахатост и слабост сваљивати на Русију је лицемјерје.

  Ваш проблем је слабо заинтересован и лоше информисан народ, власт којом управља нацистичка гарнитура запада,
  Ваш проблем није Русија.

  Решетњиког Вам је рекао, између редова, да треба да мијењате власт, а Ви отурили по њему, плитко, веома плитко господине.

  Ви сте пристрасни, не чуди ме то је нормално, тежите
  страни којој природно припадате, због тога немате критички
  однос према дјеловању власти у Србији, ми нисмо у Србији
  ми то видимо објективније од Вас, то исто важи и за Русију.

  Кажете да Русија гледа само своје интересе, Русија свакако
  као прво гледа своје интересе, неће ваљда прво да гледа
  индијске интересе па своје, но у посљедње вријеме Русија
  води рачуна о интересима Срба у БиХ, свакако из разлога
  што тамо није инсталирана власт која је под контролом
  нациста, и која равноправно сарађује са Русијом и не чини дјела против Русије или против интереса Русије.

  Решетњиков Вам говори о дјеловању Ваше власти, воља народа у Стрбији није званична политика, мада Руси знају
  расположење народа, па поредите шта народ мисли и
  шта власт ради.

  Он Вам каже мијењајте власт јер су дјеловање власти и воља народа у супротности.

  Помињете Косово, УН, НАТО и слично, ту је Решетњиков у праву, то је процедура и општа пракса, не мислите ваљда да ће Русија да изврши државни удар у Србији, заузме пријесто ,,вође,, Вучића и као господар Србије дјелује у УН.

  Русија признаје власт у Србији, видно је да јој се не свиђа,
  ипак то је политика она признаје неваљалу власт, ЈЕР ЈЕ ТО ВОЉА НАРОДА СРБИЈЕ.

  Кад је ријеч о приступу Србије у НАТО то са већ рекао,
  Нато се увелико припрема за рат против Русије, само глуп
  човјек то не види, сад сабери два и два, ако је Србија у НАТО-у кога има за потенцијалног противника.

  Човјек да би апсолвираио шта је рат треба лично учествује
  у најмање једном.
  Рат је збир будалаштина незамисливих човјеку, ту има свега
  а ничег нормалног, ту се најчешће незна ни ко пије ни ко плаћа, ту се прича о правилима о нема их нигдје натерену,
  ту ради ко шта хоће и кад хоће, рат прати гомила лажи и пропаганде,… има тога још пуно.

  Да сумирам ако Србија уђе у НАТО она је 98% у рату са Русијом, не што то Русија жели, већ што то жели НАТО.

  Свиђа ми се

 5. Текст је емотиван, површан, ирационалан. Што је најгоре, скида сваку одговорност србског народа за стање у којему се налазимо и сваким даном окрећемо леђа свом једином савезнику, својој браћи.
  Сви смо свесни какву владу имамо и да нас та шака криминалаца води у смрт. Да ли смо ичим показали да смо достојни другачије власти и својих предака? Нисмо.
  Срљамо у ЕУ и НАТО, без обзира на цену. Одбијамо сваку руску помоћ. Проглашавамо их агресорима у Украјини.
  Ако се народ не слаже са политичарима у држави, зашто не изађе на улице Београда у милионском броју и изрази своје мишљење? Барем толико за почетак.
  Да ли смо се као народ, захвалили Русији за вето? НИСМО! А зашто нисмо?
  Где је тај „Велики српски народ“?
  Можда зато што је срПски, а није више срБски.

  Свиђа ми се

 6. ХВАЛА ТИ, МАЈКО РУСИЈО !!!

  Господине Касаловићу, могу да разумем вашу озлојеђеност оним што је написао г. Решетњиков. После неких догађања у Русији и Украјини и ја сам више пута био и тужан и озлојеђен и разочаран и све сам то пренео на овим страницама нашег ФБ Репортера. Поготово сам исказивао своје незадовољство када је напуштена Новорусија, почев од пада Славјанска па на овамо. Све ме је то подсећало на однос српских власти према Републици Српској Крајини. Догађаји су скоро пресликани, само што се у Новорусији дешавају двадесетак година касније. И у Хрватској поново фашисти, и у Украјини поново фашисти, али су комунисти скоро читав век савезници са фашистима. И Срби и Руси још увек живе у братству и јединству и не воде рачуна о својим националним интересима. Као прокомунистички народи још увек имају комунистичка руководства која и овде и тамо увек измисле неку нову тактику да обману и издају народ и његове националне интересе. Можемо да бежимо од тога, али немамо куд, резултати и једног и другог народа то говоре. Да ли је прихватљиво да Русија, тако рећи, мирно посматра фашистичко дивљање на истоку Украјине и реагује благо, као да се ради о неком другом народу, а не о Русима, а при том, баш у време масакра на истоку Украјине, слави победу над фашизмом? Да све буде још црње, после припајања Крима, Русија је могла да преполови Украјину за недељу дана и то са занемарљивим губицима. Тако је и Србија дозвољавала да дивљају усташе и није урадила шта је могла, поготово на почетку рата. Али спречавало их је проклето братство и јединство и све што се у тај клише уклапа. Србијом и дан данас владају комунисти, хрвати и јевреји и зато нам се дешава све што нам се дешава.
  Вас је озлоједило што је г. Решетњиков условио неке руске потезе изјашњавањем Србије, односно изјашњавањем српског руководства о тим питањима. Па како сте Ви мислили да Русија уложи ВЕТО, тек тако, без знања Србије, без дипломатских контаката, игнорантским односом према Русији, обраћањем Русији само кад нам је страшно тешко, одређеним радњама иза леђа Русији (као да су Руси мала деца) и тд. и тд?
  Да би све било јасније, да се подсетимо недавне резолуције о наводном геноциду у Сребреници. Сетите се да је још при првом помињању те резолуције, у средствима информисања пренето да Русија очекује од Србије обраћање Русији по питању руског става у Савету безбедности. Ово значи да су Руси одмах имали приступ и предочили су дипломатску процедуру у вези резолуције. Ко не разуме дипломатски језик не треба ни да се бави политиком. Међутим, наш председник Владе је, на новинарско питање, брже-боље изјавио да он не мисли никога да моли ни за шта, и у том смислу Србија се врло кратким писмом већ обратила свим чланицама Савета безбедности, што је довољно. Такав невероватан и тврд став је задржао до предзадњег дана, односно до молбе председника Николића председнику Путину да Русија уложи ВЕТО. Тек онда је као мало ублажио свој, рекло би се, арогантан и безобразан став према Русији и њеном гласању. Могу да кажем да се и председник Николић није прославио, али је испало као да је захваљујући његовом писму Русија донела одлуку о заштити Србије по изузетно важном историјском питању. Међутим, свима је познато да је председник Додик завршио посао, ишао је у Русију и директно молио, као што су требали и ова двојица, а када је процурело да је п. Додик успео, е тек онда се огласио п. Николић, што је такође невероватно.
  Добро, Ви кажете да је то српско руководство инсталирано, али ме изненађује да не посматрате политику и са неке друге стране. На пример, тим ставовима је п. Владе Вучић истеран на чистину и не може да вара како је то његов успех, како је захваљујући њему Русија уложила ВЕТО. Први пут се нешто крупно одиграло, а да он није “заслужан“. Сада сви они којима је било стало да се наша држава и наш народ не прогласе геноцидним, знају како се одвијала дипломатска активност око тако страшно важног питања као што је ВЕТО у Савету безбедности. Истог тог дана сви су дрхтали пред Меркеловом, а у Њу Јорк није отишао чак ни министар иностраних послова.
  Сматрам да претерујете када Русији кажете “Срам те било…“. То је већ постала пракса да се Русија пљује и кад треба и кад не треба. Руски ВЕТО је толико вредан и важан да је сутрадан у Београду требало да се окупи милион људи, да сви носимо транспаренте, а посебно један од 100 метара са натписом: ХВАЛА ТИ, МАЈКО РУСИЈО!!!
  Нико добронамеран, све и да је раније било одређених пропуста, све и да је било дремања или спавања, сада, неколико дана после уложеног ВЕТА, не каже тек тако Русији “Срам те било…“.
  Зато ми дозволите да баш овом приликом кажем: ХИЉАДУ ПУТА ТИ ХВАЛА, МАЈКО РУСИЈО !!!

  С поздравом,
  Мића из Ниша

  Свиђа ми се

 7. Заиста чудан текст али чудан и повод. Некад сам ја сматрао да су ове земље-државе са правом вета часне и да стоје и служе човечанству и правди. Међутим ћорак. Дали ће се свет спасити ако ови што зло чине наставе или ће се спасти тако што ће се ЧОВЕК издићи изнад лажи и преваре и неће пристајати на чување образа безобразника пристајући на лажи и уцене. Другим речима уколико ови наши јадови чак замоле Русију да призна овим шипцима још једну државу она то неби смела да уради и морала би то стопирати због неба и оних горе што нас гледају одозго. Ови са запада штампари лажног новца већ полако перушке испадајају и голотиња ће се угледати ускоро. Ми смо заиста доведени у стање које су нам и наменили у Братислави 2000. ове буздованџије зато што смо се усудили да се бранимо а нисмо лепо као некад мирно ишли у јаме и клање. Сад нам се понеко и подсмева и сеири. Господо Срби главу горе уздајте се усе и у своје кљусе, окрените се себи и покушајте да уздигнете свој род како би нам и небаса помогла да се ови о свом јаду забављају а нас оставе на миру.

  Свиђа ми се

 8. Постоји инверзија на атрибуте „велики“. Србија је мала али је народ велики. Русија је велика, јер народ руски је велик, али власти и једног и другог народа не морају бити велики, јер нам они суде у овом политичком надмудривању. То што господин Решетников спочитава односи се на власти у Србији. Исто као што су Срби незадовољни својим властима тако, вјерујем, и већина Руса били би незадовољни овим изјавама Решетникова о нама србима. Дакле, у оба случаја народи се не питају. Не треба по аутору овог текста да се срами Русија због једног Решетникова, или пак власти Русије, јер сматрамо Русију народом. И ми треба да се срамимо своје власти, и ове и раније, која нас је у неким елементима срозала.
  Срби требају да се окрену Богу, Ономе који држи све у својим рукама.
  Ако човјек умре а за своју болест није се хтио јавити благовремено љекару за помоћ, је ли љекар крив?
  Ако већина Срба не тражи помоћ молитвом од Господа, а послије страдамо, је ли Бог крив?

  Свиђа ми се

 9. ЧИМ ЈЕ ПАЛА ЦАРСКА РУСИЈА НИКОЛАЈА РОМАНОВА МИ СРБИ НЕМАМО ВИШЕ БРАТА ЧЕКАМО ПОТОМКА ОД СВЕТИХ НЕМАЊИЋА ДА ПОВРАТИ ЦАРСТВО ДУШАНОВО

  Свиђа ми се