АКТУЕЛНО

Одјеци технолошке конференције у Штутгарту: Србска иновација најбоља у Немачкој


ВЕЉКО МИЛКОВИЋ

ВЕЉКО МИЛКОВИЋ

На недавно одржаном међународном конгресу посвећеном новим енергетским технологијама, представљена и решења из Србије.
Двостепени осцилатор са погонским клатном, изум Вељка Милковића, имао најзапаженију презентацију.

Већ дужи низ година у Швајцарској, Аустрији и Немачкој одржавају се традиционални међународни стручни скупови на тему алтернативних извора енергије.
Конференције овог типа, у организацији издавачке куће Jupiter-Verlag и бројних струковних удружења из ових земаља,
представљају место сусрета свих оних чији је заједнички циљ да свету представе чисте технологије и потпуно нова решења на пољу енергетских технологија.

Тако је протеклог викенда, од 30 до 31. маја у Штутгарту, главном граду савезне покрајине Баден-Виртемберг и једном од водећих немачких индустријских центара, одржана је технолошка конференција под називом „Energieprojekte für eine neue Welt“ (Енергетски пројекти за нови свет) која је била посвећена новим енергетским пројектима и еколошким решењима која нуде одрживи развој.

Конференција је окупила бројне инжињере, ентузијасте и компаније које се баве енергетиком и истраживањима на пољу нових технологија.
Тако је публика имала прилике да сазна о новим истраживањима на пољу електромагнетизма, гравитације, енергије свемира итд. чија примена би могла да доводе до револуције у енергетици и индустрији.

У раду конгреса ове године по први пут учествовао је и познати српски истраживач и проналазач академик Вељко Милковић (www.veljkomilkovic.com).
Академик Милковић добио је позив организатора да као специјални гост представи немачкој публици своја технолошка решења и истраживачке резултате.

veljko milkovic

Тако је немачка публика добила прилику да се директно упозна са иновативним решењима на пољу осцилација која долазе из Србије.

Уз Милковићеву личну видео поруку која је пуштена учесницима скупа у којој је нагласио важност истраживања механичких осцилација која су се експериментално и практично показале ефикасније од ротација и досадашњих технологија базираних на ротационим уређајима (турбине, ротори, замајци, зупчаници…) представници Истраживачког центра VEMIRC представили су карактеристике и предности двостепеног осцилатора као изванредног изума који се активно истражује на свим континентима.

Током једночасовне презентације, публици су представљени досадашњи резултати истраживачког рада на пољу двостепених осцилација.
Публика је имала прилике да види бројна техничка решења и предлоге за примену на пољу водоснабдевања, наводњавања и производње електричне енергије што је изазвало позитивну реакцију и одушевљење публике. Приказани су и бројни истраживачки подухвати и практичне примене овог проналаска који се одвијају у земљама широм света што је публика знала да пропрати громогласним аплаузима.

По мишљењу организатора и учесника конгреса презентација о Милковићевом раду оставила је најбољи утисак и апсолутни је „победник“ овогодишњег скупа.

Академик Милковић учествоваће крајем месеца и на научној и технолошкој конференцији у Америци у Coeur d’Alene, главном граду државе Ајдахо, где ће на позив тамошњих организатора и америчкој публици представити своје предлоге чистих енергетских решења.

Овогодишњи вишеструки позиви за учествовање на међународним скуповима само су још једна потврда изузетности и важности која се у свету придаје технолошким решењима Вељка Милковића. По мишљењу бројних домаћих и страних научника овде се ради о проналаску
који је дао револуционарни допринос енергетском стању садашње технике.

dr Peter Lindemann (SAD)
Тиме се ово откриће свакако сврстава међу најважнија открића у науци у последњих 300 година. ВИШЕ

СТРУЧНА МИШЉЕЊА О РАДУ АКАДЕМИКА ВЕЉКА МИЛКОВИЋА МОЖЕТЕ ПРОЧИТАТИ  – ОВДЕ – на страници МИШЉЕЊА.

Вељку Милковићу златна медаља „Никола Тесла“

На изложби EKSPO-INVENT 2015. коју је организовао Савез проналазача Србије, у оквиру 59. међународног сајма технике од 11-15. маја 2015., одлуком жирија којим је председавао проф. др Марко Тодоровић, Вељку Милковићу уручена је златна медаља „Никола Тесла“ за проналазак „Ручне пумпе за воду са клатном“.

 ——–

http://wp.me/p1Fuk8-JkA

19. 07. 2015. PR & Web тим Истраживачко-развојног центра Вељко Милковић, за ФБР приредила Биљана Диковић