Јужна Африка

ГЛАС СРПСКИ


Само знањем, и културним понашањем, можемо упутити многе људе на (не)часне радње, које су присутне у нашим животима. Ја сам захвалан мојим пријатељима, који се боре годинама и деценијама уназад за опште интересе, те сам решио да их следим и учим нове генерације, да слично чине. Одбрана нашег образа је важна, јер образ одсликава сваког од нас – понаособ. Српски образ у овом времену брани тренутно, као јавна личност и спортиста највише Новак Ђоковић. Нама треба много више таквих људи…

ГЛАС СРПСКИ

11692711_10207008567723052_2570099447305123111_n

Недавно сам урадио интервју са једним нашим великим Србином, који учи момке, овде, по афричком континету како се игра фудбал. Он ме, онако, радосно изненадио изјавом: Озбиљне каријере стварају се из љубави према спорту, а не жељом за новцем. То се управо подудара са акцијом покретања листа у Јоханезбургу – Глас Српски. Многе ствари човек ради из љубави, неко је спортиста, неко ловац, неко писац, а ја радим неке друге ствари, управо из те љубави према својој Отаџбини. Глас Српски је био моја дугогодишња идеја, али иста није могла да се оствари раније, из разлога искуства, у чијој области предњачи знање. Само радом и знањем се стиче искуство, те је дошло време да се идеје остваре на дјелу.

Новинарску каријеру сам започео због одбране Отаџбине, иако нисам завршио новинарски факултет, моја трогодишња активност ме је усмерила на прави пут. Ту је искуство дошло до изражаја. Увек сам тежио да се бавим критиком, како у политици, тако и у социјалном животу, а то је најтежи посао сваког новинара, писца или активисте, јер се косимо са лажима, преварама, у чијим акцијама често долази до изражаја емоције сваког, ко се бори за правду. У данашње време, борба за правду, требала би бити једна од основних делатности сваког појединца. Огромна већина сваке нације, па и српске, није спремна на то, јер свако присуство у овом данашњем лудилу, захтева јако озбиљан, савестан и највише истрајан део понашања, сваког ко помисли да се бави овим послом.

Током мојих активности, дошао сам до сазнања, да се заправо све може, иако тамо неки кажу: пусти, немој, остави се тога, ради своја посла… Често се питам, чији је заправо то посао, ако није наш – заједнички? Свакако, не може бити посао лопова, преваранта или било кога, ко се тим идејама у свом животу бави. Зато сам себи рекао, да се треба борити и стварати, бранити своје, том одбраном, бранимо наше интересе, ако смо српски народ, и ако нам је то циљ.

Мојим активним учешћем, упознао сам многе новинаре и књижевнике, и њихова борба ми не даје за право да будем одсутан.

У овој акцији покретање часописа Глас Српски је једна озбиљна борба, у чијим активностима чувамо оно што је наше. Култура је наша, и као таква, оригинална, не сме бити изокренута на неке нове појмове, који су донесени са стране, у чијим областима захвата добар део онога што смо заправо раније имали, а то је честито понашање и знање.

Само знањем, и културним понашањем, можемо упутити многе људе на (не)часне радње, које су присутне у нашим животима. Ја сам захвалан мојим пријатељима, који се боре годинама и деценијама уназад за опште интересе, те сам решио да их следим и учим нове генерације, да слично чине. Одбрана нашег образа је важна, јер образ одсликава сваког од нас – понаособ. Српски образ у овом времену брани тренутно, као јавна личност и спортиста највише Новак Ђоковић. Нама треба много више таквих људи, те се овом акцијом придружујем свим мојим сарадницима, новинарима, књижевницима и осталим културним и политичким вођама, опозиционих и владајућих партија, који су у овој борби, а то је одбрана национално – културног индетитета српства, првенствено, јер једино на нас бацају дрвље и камење.

Овом приликом захваљујем многим часним борцима, који су ме научили да исто чиним, како би наша држава Србија опстала и живела годинама у будућности.

 

Главни и одговорни уредник,

    Милан Лакић

                                                                                                     ГЛАС СРПСКИЈоханесбург, Јул 2015

11741675_1449238358715629_1681126143_n

1 reply »

 1. Oj Kolinda hrvatsko ime dično –
  dal bi nešto srpsko prezimenu slično!?
  + + +
  Čovića, Ivanića i Izetbegovića u Beogradu
  niko neće da nagazi –
  Srbin govna na putu zaobilazi..
  + + +
  Da Zapad ubija Srbiju – nije teorija zavere –
  nisu sigurni da su Srbiju ubili pa dolaze da je overe.
  + + +
  Vučić je iz Srebrenice jedva izvukao glavu –
  dupe iz Brisela izvući neće.
  + + +
  Vučiću je Drina bez naočara bila – nepremostiva.
  + + +
  Crnogorci će javno priznati da su Srbi –
  kad Rusi ponovo uđu u Berlin.
  + + +
  Grci će dobiti nove milijarde –
  čim se evri operu i osuše!

  17. juli 2015.

  Свиђа ми се