АКТУЕЛНО

Александера Дорина ухапсили још 17.јуна: ИЗАВАЧКА КУЋА ПОЗИВА – Помозите да одбранимо Дорина!


dorin alexander

Швајцарска издавачка кућа „Ахриман Ферлаг“, која је међу првима реаговала на нестанак аутора српског порекла Александера Дорина, ових дана се поново огласила апелом за помоћ да се писац избави из притвора, у којем се незаконито држи већ три недеље.

Подсетимо, Дорин је нестао из свог стана у Базелу 17. јуна под мистериозним околностима. Распитивање његове издавачке куће и бројних новинара код швајцарских власти није донело никакве резултате, а забринутост је била утолико већа јер је Доринов стан том приликом опустошен, а паркет и штокови од врата су разваљени. Писац је пребачен на непознату локацију и није му био дозвољен контакт са адвокатом и породицом, што је читаву причу чинило још контрадикторнијом.

srebrenica_400

У међувремену је „Архиман Ферлаг“, који је 2009. године објавио спорну Доринову књигу „Сребреница – како се заиста збило“ у којој се побија званична верзија о догађајима у овом градићу на истоку РС, наставио потрагу за својим штићеником. На основу информација до којих су дошли и активности које су непосредно покренули, челници ове куће су се 4. јула огласили апелом на њиховој интернет-страници, у коме се каже:

„Нашег аутора Александера Дорина средином јуна привеле су швајцарске власти и од тада се држи у притвору у Базелу. Пошто смо успели да нађемо адвоката у којег Дорин има поверења, успели смо да сазнамо и званично образложење за његово хапшење. Он се терети за ‘диловање канабисом’! Под овим провидним изговором Дорин је већ три недеље у истражном притвору, а приликом хапшења су конфисковани сви његови списи, као и документи. Чак му је и стан заплењен и запечаћен. Потпуна непримереност оваквог поступка и третирање Дорина, као и време када се то све дешава, указују да је то само био изговор за његово хапшење. Овде се очито ради о застрашивању А. Д, јер је он својим књигама очигледно омео пропагандну лаж о Сребреници, која се једногласно већ две деценије може чути на свим каналима“, наводи се у апелу.

Против свих тих незаконитих мера, Доринов адвокат је одмах предузео правне кораке. Међутим, жртва ових теледиригованих швајцарских плаћеника је без икаквих финансијских средстава.

„Трошкови адвоката остају на онима који желе да му помогну. Тренутно смо то само ми, који смо већ дали значајну суму адвокату, али наша средства су крајње ограничена. Потребне су нам донације, ако желимо да стопирамо ову неправду!“

ПАЖЊА: на слици је направљена штампарска грешка, па је ОЗНАКА – „ANWALT DORIN“

rn donation
Чињенице о злочинима НАТО

Александер Дорин живи као слободни публициста у Швајцарској. Његова књига „На нашем небу крстари туђи Бог – скривене чињенице о рату у бившој Југославији“, која је објављена 2001. године, може се сматрати стандардом о злочинима НАТО-а против Југославије. Његова најновија анализа „Сребреница – прича салонског расизма“ публикована је у Берлину 2010. године.

 ***

ЧИЊЕНИЦЕ КОЈЕ ЖЕЛЕ ДА САКРИЈУ А ОТКРИО ИХ ЈЕ У СВОЈОЈ КЊИЗИ АЛЕКСАНДЕР ДОРИН

Александер Дорин:

Јул 1995. године. Муслиманске избеглице из Сребренице стижу у Тузлу. Жене, деца, старци, старији, млађи и војно способни мушкарци, а поред њих и војници – геноцид?

4. 8. 1995. године су УН у Тузли регистровале укупно 35.632 избеглице из Сребренице. А Фахрудин Салиховић, тадашњи председник председништва Сребренице, је годину дана пре тога потврдио да у Сребреници тренутно зиви 37.255 људи – геноцид? А сами муслимански извори потврђују велике војне губитке после пада Сребренице – геноцид?

Новинар Tim Butcher је 24. 07. 1995 у новинама Daily Telegraph писао („Serb Atrocities in Srebrenica are unproved“) да цак после пет дана испитавања сребреницких избеглица у Тузли нико није имао несто да казе о наводним српским злочинима. Како то? Знаци нико од избеглица, цивили и војници, нису тада имали ста да сведоче о злочинима српске армије, и ако су били око недељу дана на путу од Сребренице до Тузле. Тек после је Изетбеговићева влада ту целу причу измислила.

Alexander Dorin:
Juli 1995. Moslemische Flüchtlinge aus Srebrenica treffen in Tuzla ein. Frauen, Kinder, ältere Personen, ältere, jüngere und wehrfähige Männer, darunter auch Soldaten – Genozid?
Am 4. 8. 1995 registrierte die UNO in Tuzla insgesamt 35’632 Flüchtlinge aus Srebrenica. Fahrudin Salihovic, damaliger Präsident der Präsidialamtes Srebrenicas, hat ein Jahr davor bestätigt, dass in Srebrenica zum damaligen Zeitpunkt 37’255 Menschen lebten – Genozid? Moslemische Quellen bezeugen grosse Gefechtsverluste nach dem Fall Srebrenicas – Genozid?
Alexander Dorin:
Der Journalist Tim Butcher schrieb am 24. 07. 1995 in der Zeitung Daily Telegraph („Serb Atrocities in Srebrenica are unproved“), dass sogar nach fünf Tagen Befragung niemand von den in Tuzla angekommenen Flüchtlingen aus Srebrenica etwas über eventuelle serbische Verbrechen zu berichten wusste. Wie das? Demnach hat niemand der Flüchtlinge, weder Zivilisten noch Soldaten, etwas von serbischen Verbrechen mitgekriegt, auch wenn diese Leute z.T eine Woche lang auf dem Weg von Srebrenica nach Tuzla gewesen sind. Erst später hat die Regierung von Izetbegovic die ganze Geschichte lanciert.“

———–

http://wp.me/p1Fuk8-J6p

11. 07. 2015. Б.Божин-ВЕСТИ, за ФБР приредила Биљана Диковић

1 reply »