АКТУЕЛНО

СРБСКЕ ВЛАСТИ БЛОКИРАЈУ ПРИСТУП НАШЕМ ФБР ПОРТАЛУ (упутство како да избегнете цензуру на интернету)


СРБски ФБРепортер- Обавештење:
СРБСКЕ ВЛАСТИ БЛОКИРАЈУ ПРИСТУП НАШЕМ ФБР ПОРТАЛУ…

ФБР уредник М.Новаковић-
Многи читаоци нам јављају да је наш сајт недоступан широм Србије, неки јављају да имају блокиран приступ чак и на територији Русије. Управо сам разговарао са техничком подршком Вордпреса, преко којих имамо „бизнис платформу“ за сајт. Иначе, ми у редакцији недавно смо се и управо одлучили за Вордпрес платформу због ранијих честих ометања нашег сајта на независним серверима. У претходним случајевима, поред хаковања, најчешћа форма ометања је био DOS(denial of service).

Сада, пошто је Вордпрес практично највећи „провајдер“ сајтова, са око 50% свих блогова у свету, таква врста ометања ФБР портала је готово немогућа- и у претеклих више од годину дана (од преласка на њихову платформу) нисмо имали више сличних „узнемиравања“.

Данас смо од надлежних особа из Вордпреса добили недвосмислену и компетентну потврду, да је наш сајт специфично циљан и блокиран на интернету, од стране србских власти из Београда:

„Editor Hi there, I am the owner of the site: Facebookreporter.org. We are receiving multiple complaints from may readers that site is not accessible from Russia and Serbia. I live in Canada and I have no problem to access the site. Do you know what is going on. Miodrag Novakovic
Chris L. From time to time, because we have a lot of folks on the WordPress.com that are political sites focused on those regions… Russia will actively block most, if not all…web hosting providers
Editor What about Serbia…
Chris L. Same is true for Serbia and other countries that tend to be a more controlling with their internet usage.
Editor So there is possibility that we are blocked by Serbian authorities?
Chris L. Yes.
Editor Is there a way to submit complaint to somebody?
Chris L. Well…you can complain to their governments , which won’t do you much good.
Chris L. We auto-report that on your behalf when we detect a drop in traffic from certain regions automatically“

Техничар „Крис“ није имао никакву недоумицу око такве констатације. Он нам је обећао да ће Вордпрес упутити технички захтев Београду да се наш портал „одблокира“, али по његовим речима „није био сувише велики оптимиста“ око тога.
Овај најновији и очајнички потез Вучићевог режима показује да је „србски “ режим у паници, након властитих пропалих покушаја да у сарадњи са западним силама, у УН прогура анти-србску геноцидну резолуцију.

Бојим се само да је овај очајнички потез најава нових и масовнијих репресалија, не само према патриотским медијима, већ и свим родољубивим покретима и појединцима.

Сада када је „режимска звер“ у паници и сатерана у ћошак, не треба посустати, већ је треба „докрајчити“- наравно искључиво демократским средствима, легитимним акцијама масовне грађанске непослушности, и свакако ширењем истине….
…Јер на крају, само истина ће нас и ослободити!

Миодраг Новаковић
ФБР, 9 јул 2015

———————
Следи упутство наше техничке екипе, како да заобиђете режимску блокаду на интернету, и приступите нашем сајту, који је и даље приступачан у „западној хемисфери“-

Да би се приступило сајту који је недоступан са нашег подручја, у Google Chrome треба инсталирати додатак за анониман приступ интеренту – Anonimox који симулира приступ са друге локације.-

11251267_10204217999002317_8398685234563148144_n

 

10 replies »

 1. Premijer se ufurao u ubedjenje da je on glavna fora i niko ne moze da vodi drzavu kao on, – u sustini je jedan obican diletant koji pojma nema o politici i ekonomiji. Sa njim Srbija moze da dozivi samo sunovrat i nikako prosperitet. Pa gde to ima… hapsi ljudi koji banalne stvari objavljuju na fejsbuk profilima i gusi sve nezavisne medije koje objavljuju istinu i samo istinu.

  Свиђа ми се

 2. Јављам се из Српске и за сада немам проблема и не би требало ни бити пошто БиХ подручје не контролише Србија. Надам се да ће овакво стање кратко потрајати јер истина када бубри она мора негдје провалити. Редакцијо издржите. Хвала!

  Свиђа ми се

 3. ПОМОЗ БОГ ПОЗДРАВЉАМ ЧЕСТИТОГ БРАТА МИОДРАГА И РЕДАКЦИЈУ СРБИЈА ЈЕ ВЕЧНА ДОК СУ ДЕЦА ВЕРНА С ВЕРОМ У БОГА СЛОБОДА ИЛИ СМРТ СССС

  Свиђа ми се

 4. Као добра (према сведочењу многих) заштита од DOS напада, показао се сервис CloudFlare: https://cloudflare.com/. У почетку су учитавања web страница мало спорија, али изгледа да је то мала цена за оно што се услугом поменутог сервиса постиже.

  Ако вам предожено буде од користи (по Богу), коментар можете избрисати, јер је у овом случају упућен за потребе вашег портала.

  Предлажем да ваша Редакција позове посетиоце вашег портала да за потребе коментара користе тзв. “temporary email“ (привремене мејл) сервисе, јер њихове мејл адресе, осим вас, виде и други, као и ИП адресе са којих приступају прегледању садржаја који објављујете.

  Свиђа ми се

  • Поштовани фбр-читаоче,

   Хвала Вам на добронамерним саветима.
   Задовољни смо заштитом коју нам пружа наш хостинг провајдер, који има већ инсталиране системе за заштиту од DOS напада.
   Наш сервер није под нападом, већ је недоступан за кориснике из Србије. Сервер се не налази у Србији, али је интернет саобраћај под контролом власти тј. сваки захтев из Србије се „цензурише“ тако да се приступ нашем сајту аутоматски блокира. Дакле, сервер ради нормално и без проблема и наш сајт је и даље доступан из иностранства (и из Србије користећи додатак за анонимно сурфовање, као што смо то објаснили у тексту).
   Што се тиче другог дела Вашег коментара, мејл адресе и IP адресе коментатора су видљиве искључиво адимнистрацији нашег сајта.
   Ради сваке провере, молимо Вас да нам пошаљите на редакцијски мејл слику/доказ Ваше тврдње да су мејл адресе и IP адресе видљиве и осталима.
   Наш мејл је: redakcija@facebookreporter.org

   Редакција

   Свиђа ми се

 5. У ЦАРА ТРОЈАНА КОЗЈЕ УШИ

  „Можеш лагати неке људе све време,
  можеш лагати све људе неко време,
  али не можеш лагати све људе, све време.“
  Абрахам Линколн, Председник САД

  Поштен и частан човек се не спутава изношење истине ни о прошлости ни о садашњости.
  Непоштен, нечастан човек настоји да се истина прикрива било о прошло било о садашњости.
  Криминалац или злочинац настоји да забрани изношење истине било о прошлости било о садашњости.

  Ако нисте још потписали, а мислите да они треба да се смене, и немате боље решење (ако га имате изложите га), зашто онда не потпишете на: http://www.peticije24.com/sssss захтев Народној скупштини да смени Томислава Николића и Владу те Александра Вучића и Дачића?

  Свиђа ми се

 6. Помаже Бог.

  Може се приступити вашем сајту на начин на који сте описали или преко ТОР претраживача,који је и направљен ради анонимног сурфовања интернетом.Сваким уласком у тај претраживач добићете нову ип адресу.Такође,ту адресу можете мењати и сами,по жељи.

  Са овог линка можете скинути тај претраживач:
  https://www.torproject.org/projects/torbrowser.html.en

  Сајт вам је одличан.Хвала вам што пишете Истину,Истину и само Истину.Само тако наставите.

  А коме то смета,то је његов проблем,па звао се он и Александар Вучић.Јесте да држи све органе „реда и мира“ у својим рукама.Ал знамо такође за ону стару народну изреку:Сила Бога не моли,а Бог силу не воли.Тако,да како је дошао,тако ће и отићи.А за штету коју је нанео Србији и Србском народу он и сви његови предходници ће кад,тад морати да одговарају.

  Свиђа ми се