ДЕШАВА СЕ...

Александар Вељић: У Јасеновцу побијено 1.400.000 људи


Александар Вељић: У Јасеновцу побијено 1.400.000 људи

Друштво за очување сећања на холокауст из Новог Сада опоменуло нас је да смо умањили број жртава Јасеновца. Заиста, у саопштењу смо наводили најниже, средње али не и највише бројке. Извињавамо се, исправљамо спорни текст и овде објављујемо саопштење Друштва: ПОВОДОМ ИЗЈАВЕ ИСТОРИЧАРА И СВЕШТЕНИКА СТЈЕПАНА РАЗУМА ДА ЈЕ ЈАСЕНОВАЦ ВЕЛИКОСРПСКИ МИТ

25.12.2013. за ФБР приредила Биљана Диковић

Александар Вељић

Подло извртање историјске истине даје нам повод да подсетимо Хрвате, Србе, Јевреје, Роме и све антифашисте који имају храбрости да се суоче са историјском истином да је:

1. Анкетна комисија из Загреба у саставу: Вице Барановић, др Здравко Поповић, др Анте Премеру, др Милан Мајер и др Анте Пецикозић, 18. маја 1945. (непуних месец дана пошто су усташе напустиле Јасеновац) са четворицом преживелих сведока дошла на стратиште. Сведоци су једногласно изјавили да је ту убијено преко милион људи, а Милан Дуземлић прецизирао да је реч о 1.400.000 жртава.

2. Комисија навела следеће биографске податке о Милану Дуземлићу: стар 25 година, родом из Дреновог Бока, срез Новска, с боравиштем у Крапју, Хрват.

3. Дуземлић, у време рата општински бележник у Јасеновцу, рекао да је ухапшен 21. децембра 1943. и „стрпан у логор“. До хапшења је добијао поједине записнике управе логора о случајевима наводно природне смрти заточеника од тифуса и заразних болести. До дана хапшења видео је 900.000 тих пријава! Два пута понавља тај број и додаје: „Пошто сам ја био опћински биљежник, имао сам прилике да посматрам те спискове и ово сам видио својим очима, што сам исказао“. Пријаве је, по Дуземлићевим речима, видео и општински благајник Стјепан Рисовић кога су усташе убиле у Јасеновцу. Спискови су нестали, те можемо само да претпоставимо да су у некој тајној архиви.

4. Дуземлић исказао и то да је у Јасеновцу видео „безброј“ случајева насилне смрти заточеника, а да је масовно ликвидирање започело 1944. „За вријеме мога боравка масовно ликвидирање започело је било од 18. августа 1944. Дневно су одвођени на ликвидирање по 100, 200, па некада и 1.000 људи. Ја сам имао прилике да ово установим на тај начин што сам одлазио у канцеларију логора и тамо сам видио пријавке, па сам установио колико фали дневно заточеника. Истичем да је ова канцеларија била заточеничка и у њој се водио списак заточеника“.

5. Анкетна комисија закључила да „у погледу опсега и броја извршених злочина надмашене су и најстрашније слутње. У нешто преко четири године постојања ове људске клаонице, према исказима очевидаца, насилно је усмрћено отприлике 1.400.000“.

6. Друштво за очување сећања на Холокауст установило да је у Јасеновцу усмрћено 40.000 Јевреја, 80.000 Рома и незнане стотине антифашиста разних националности. Према истини коју је утврдила загребачка Анкетна комисија, остаје 1.200.000 покланих Срба. Број жртава био би већи да „српски Шиндлер“ Диана Будисављевић није спасила хиљаде српске деце. Захвалност за то комунистичке власти су јој исказале одузевши јој картотеку са подацима о тој деци.

7. Послератна титоистичка пропаганда потенцирала „српски хегемонизам“, затрла слободарску традицију српског народа и Краља Петра I који је донео слободу јужнословенским народима од аустро-угарског јарма, као што је затрла и истину о Јасеновцу и умањила број побијених жртава у усташким и злочинима мађарског окупатора.

8. Крунослав Драгановић, организатор ватиканских „пацовских канала“ којима су усташе побегле из Европе, враћен у титоистичку Југославију где је умро у Сарајеву. То зна сваки прави историчар о Јасеновцу!

9. Наводних 82.129 жртава Јасеновца великоусташки мит који сакрива истину да су Срби претежне жртве геноцида 1941-1945. у јужнословенским земљама, што је једини здраворазумски и историјски тачан закључак.

10. Господин Разум свештеник који вероватно зна за речи Исуса Христа: „И спознаћете истину и истина ће вас ослободити“. Пошто лаж о Јасеновцу траје већ седам деценија, само истина ослободиће јужнословенске народе бремена фалсификоване лажне послератне комунистичке идеологије која је нанела немерљиву штету жртвама Јасеновца.

У Новом Саду, 23. августа 2012.

Александар Вељић
председник Друштва за очување сећања на Холокауст

Spomenik_-logor_Jasenovac.1-09 Srbosjek_(knife)_used_in_Croatia_-_1941–1945 Starved children at the Stara Gradiska camp in Jasenovac vatikan Roser 02 (Chip) deca-jasenovac e_jasenovac27 Executed_prisoners_in_Jasenovac hakeri-hakerski-tesla-tim-vukovar-jasenovac-logor-mucenja-1360789648-267879 hrvatski-istoricar-svestenik-stjepan-razum-ustaski-zlocini-jasenovac-negirao-1345669505-200896 jas13 jas 1 jasenovac1 jasenovac jama Jasenovac jasenovac_660x330 jasenovaccamp5 jasenovac-iskasapljen-1.9585 kama malj Odkritje_trupel rep-zrtve-jasenovac

9 replies »

 1. Ja jos jedanput molim sve koji znaju mesto,adresu,nacin kako i gde mogu da se obratim,tuzim zlotvore,da li je moguce da je bilo koja informacija u vezi navedenog ili opasna ili zaista velika tajna!!!!!!!!!!!!

  Свиђа ми се

 2. Верујем да је ово истина и верујем да негде постоје спискови побијених, гарантовано под енглеском контролом; али пошто је геноцид извршен по енглеској наруџби – онда га треба што боље заташкати.

  Свиђа ми се

 3. Браво А.Павићу.
  Довољно је прочитати Резолуцију, јер тамо све пише, што значи усвајање исте од СБ.
  Тако звана међународна јавност (читај западна јавност) добија ексклузивно право да проглашава њима непријатељске земље и народе за геноцидне, без права на негирање и доказивање истине. Нападаће све суверене државе. Принцип западно-ватиканске инквизиције.
  Ми смо само пробни балон.
  Односно, ми Срби, добијамо терет геноцидног народа, јединог у свету, до сада. То ће да се учи у школама. А то значи, да се заборављају сви почињени геноциди у историји човечанства, као и геноциди почињени над Србима.
  Сви улазе чисти у светске уџбенике, сви геноцидни народи. А ми, Срби, жрве геноцида, ми преузимамо дела својих џелата, званично и јавно.
  У следећој намери, одузеће нам право на државу и живот, јер ћемо бити жигосани као геноцидни, који не требају да постоје у овом „хуманом“ свету.
  Све раде корак по корак, да се Власи не досете.
  http://www.vaseljenska.com/video/aleksandar-pavic-srebrenica-kao-povod-za-zapadne-humanitarne-intervencije-video/#comment-379128

  Свиђа ми се

 4. Deda I njegova dva brata su ubijena u logoru Jasenovc, ciglana dva to sam skoro doznao I pronasao njihova imena na spomen ploci u logoru, pre vise godina sam sticajem okolnosti dobio knjigu Jasenovac tri gde sam na strani 138 ako se ne varam procitao ceo opis mucenja I ubijanja mog dede I njegova dva brata, prosto normalan covek ne moze da veruje da su takvi monstrumi postojali, vec duze vremena pokusavam da dodjem do nacina, adrese, ustanove gde zlotvore mogu da tuzim za genocid, na zalost u ovoj drzavi ne mozes da dobijes takve informacije, zasto kako ne znam ili znam ali ne zelim da priznam sebi da nekom ili nekima nije u interesu da se neko kazni I odgovara za zlocine zato ako neko ima sigurne informacije neka ih objavi, svaka cast gospodine Veljicu, pratim godinama sajtove u vezi ustaskim zlocinima, vecina sajtova nisu nasi, svake godine broj zrtava se smanjuje, od skoro preko milion do danasnjih dana na par stotina hiljada, bicu zahvalan na bilo kakvim informacijama.

  Свиђа ми се

 5. OVO I ONO SA ZUTO KUCO JE TRBALA PRVA TACKA DNEVNOG REDA ZA RAZGOVOR U BRISELU. JA OVE PREGOVARACE KOJI SU ISLI U BRISEL BI UVRSTIO U NSJVECE SRPSKE IZDAJNIKE I KRIMINALCE NA CELU SA NESPOSOBNIM PRETSEDNIM. POSALJI TE OVE PODATKE DA SE NIKOLIC JASNIJE IZVINJAVAO I UVODIO GLAD U SRBIJU…

  Свиђа ми се