Љиљана Јовановић

Сергеј Чапљигин – Иза конфискације руске имовине не стоје Белгија и Француска, већ познато “физичко лице”!


ВК Сергеј Чапљигин, ФБ Сергеј Чапљигин, 22.6.2015
Превод: Љиљана Јовановић

Основни подаци о Јукосу, Википедија

Основни подаци о Јукосу, Википедија

Пре или касније све тајне постају јавне. И зато је боље данас рећи истину о томе да иза “Арбитражног рата” око ЈУКОС-а не стоји никакав Ходоровски, нити власници ЈУКОС-а, а још мање “државне машинерије” Белгије или Француске.

Данас се може са свим основама сматрати да Ходоровски никада није ни био прави власник ЈУКОС-а, већ да је нафтна компанија настала новцем познатог фиинансијера Џејкоб Ротшилда (Jacob Rothschild), са циљем постепеног успостављања контроле над руском нафтом, а затим и читавом економијом, и такође, ради довођења “верног” човека на место Председника Русије.

Али 2003. године руски Председник Владимир Путин је иницирао хапшење пулена Лорда Џејкоба, и тако уништио његове планове да «освоји» 1/6 земље коју је био преузео ционистички клан. Сходно томе, пропали су не само светли планови господина Ротшилда, већ и сасвим конкретне вишемилионске суме које је тај главни инвеститор уложио у “Пројекат ЈУКОС”.

Будући да је био упозорен о његовом могућем хапшењу „руковдилац“ ЈУКОС-а Ходоровски је своје акције предао не некоме од руских одбеглих олигарха или вођама «руске» опозиције, што би било сасвим логично и разумљиво за опозиционо бирачко тело – већ лично лорду Џејкобу Ротшилду.

Ево шта је о отоме написао западни економиста и политиколог Фредерик Вилијам Енгдал (Frederick William Engdahl):

“ … током истраге о ЈУКОС-у испоставило се да је Ходоровски потписао тајни уговор са лордом Ротшилдом, не да би он подржао руску културу преко фонда „Отворена Русија” – већ да би у случају његовог хапшења (Ходоркосвски је знао да игра ризичну игру, покушавајући да изврши државни удар против Путина) 40% његовог дела деоница пренео у руке лорда Ротшилда” (линк до текста)

Управо о томе је 2. новембра 2003. писао амерички «The Washington Times», кога је тешко оптужити да гаји симпатије према Путину и Русији:

Ротшилд

Џејкоб Ротшилд

Почевши од 2003. године господин Ротшилд се већ званично појављује као прави власник ЈУКОС-а и свих лажних пратећих компанија које припадају ЈУКОС-у, као што су: Veteran Petroleum Limited идр., па није тешко погодити да су он и његов клан управо ти који су тражили да се конфискује имовина Руске федерације у иностранству, како би се испунила “легитимна одлука” Хашког арбитражног суда.

Импресионирају апетити тих “цивилизованих финансијера” ако се зна да је почетна сума потраживања од Русије, која је поднета Суду, износила 114 милијарди $!

Уз то, садржај одлуке тог “Суда” у “предмету ЈУКОС” шокира својом “законитошћу” и “заснованошћу”.

На пример: као главни разлог за пресуду суда у корист тужилаца наводи се руско «нарушавање» Договора о енергетској повељи (Договор к Энергетической Хартии ДЭХ), и тај «доказ» суд радо прихвата.

Али при томе “суд” уопште “не примећује” чињеницу да:

“…Русија никада није ратификовала Енергетску повељу, а сагласила се само са привремном применом ове повеље и то само у степену који није у супротности са руским Уставом, законима и нормативним актима”. (види: ПДФ бр.3)

Штавише, Арбитражни суд („Первый Арбитражный Третейский Суд“) се сагласио са Руском федерацијом:

a) да је АД “НК ЈУКОС” на превару пренело право продају нафте на своје формиране “ћерке” компаније,

б) да је то урађено да би се избегло плаћање пореза према пореским стопама које важе за Московски регион, које би се примењивале сопствену продају нафте АД “НК ЈУКОС”.

в) да је преношење ових права продаје са АД „НК ЈУКОС” на ћерке фирме било незаконито према руској доктрини (која је развијена у судској пракси) “поштеног пореског обвезника” (“суштина изнад форме” или доктрина “забране злоупотребе права”).

г) да је међу вишим руководиоцима АД “НК ЈУКОС” било оних који су знали да је АД “ЈУКОС” било “угрожено у погледу одређених аспеката” ове шеме, посебно у погледу истраге пословања лажних трговачких компанија, започете 1999. године од стране руских органа власти

д) да је АД „НК ЈУКОС“ предузело мере у намери да спречи да се открије кршење закона и позивање на одговорност од стране руских власти… Али те чињенице нису занимале “независни” суд.

11113572_785357974915756_6183142743193607086_n

Михаил Ходорковски

У материјалима Хашког “суда” има још интересантних ствари. За оне који желе да се из прве руке упознају са овим документима, постављени су ПДФ фајлови са закључком о легалности одлука донетих од стране Арбитражног суда, мишљењем које је дао специјалиста за међународно право, професор А. В. Асосков (фајл бр.1), уз оцену професора Д. Доа о величини исплате (фајл бр.2) као и документ о жалби руске стране на одлуку Хашког суда (фајл бр.3).

На такав “цивилизовани” начин, уз помоћ марионетских “држава”, господин Ротшилд хоће да преузме не само оно што је уложио у пројекат Ходоровски-МЕНАТЕП-ЈУКОС, већ и “изгубљени профит” користећи за то изводе његовог “Независног арбитражног суда” у Хагу.

Да би схватили шта се дешава грађани Русије имају право да знају ко у ствари стоји иза досада невиђених притисака на Русију преко џепова “судског” и “казнененог система” Белгије, Француске и Холандије, на фону већ примењених нелегалних санкција.

Одлуке “независног суда” у Хагу под утицајем француског “председника” Оланда, у погледу “Мистрала”, и невероватна политика “канцеларке” Меркел, (подробније о томе можете прочитати овде), веома сликовито показују да је наднационална територијална творевина под именом “Европска унија” направљена искључиво у циљу ефикаснијег управљања територијама као што су “немачка”, “велика британија”, “чешка”, “пољска”, “украјина”, “прибалтик” и друге.

Дошло је време када одговор руског руководства мора бити изузетно персонализован и усмерен против правих иницијатора напада на Русију.

Мере против непријатељски расположених али апстрактних и многоликих “европских земаља” неће никада дати очекивани ефекат због потпуног и безусловног марионетског статуса њихових власти. Поједине личности и вође кланова не треба да имају илузије у вези са неминовношћу одговора (одмазде) који ће се обрушити не само на државе које су марионете Америке, ЕУ или неких њених чланица, већ и на интересе, имовину, живот, и здравље појединих “луткара”.

Они су до лаката у крви стотина милиона Руса, Украјинаца, Срба, Сиријаца, Ирачана, Либијаца, Палестинаца, Авганистанаца, Вијетнамаца, Кубанаца, Корејанаца, Јапанаца, Немаца, Индијаца, северно-америчких Индијанаца и других народа. А одавно су заслужили одмазду због њиховог вишевековног рата против човечанства.

А до тада ће ти “цивилизатори”, “адвокати” и “представници новог светског поретка” безбрижно да живе на обалама Циришког језера…

_____________
Фајл бр.1: Заключ проф Асоскова по Гаагск суду.pdf
Фајл бр2.: Оценка проф Доу велич выплат по суду.pdf
Фајл бр.3: Вруч повест истц с аппеляц и ДЭХ.pdf