АКТУЕЛНО

Све за европску шарену лажу: Београд предаје Приштини катастарске податке са Косова!


фото: МАГАЦИН

фото: МАГАЦИН

Србија ће у наредних 12 месеци сву катастарску документацију са територије Косова и Матохије, у дигиталној форми, предати Приштини, што је договорено Бриселским споразумом, речено је приликом отварања реновиране зграде Архива Републичког геодетског завода (РГЗ) у којој ће се обављати тај посао.

Катастарска документација са територије Косова и Метохије је до сада била у поседу Републичког геодетског завода Србије, а када буде пребачена из аналогне у дигиталну форму, копија све те документације, у дигиталној и електронској форми, биће предата Приштини, истакнуто је приликом отварања Архива РГЗ-а у Земуну, у који је због тог циља, ЕУ уложила три милиона евра.

На основу Бриселског споразума, Београд је преузео обавезу да изврши трансфер* свих катастарских података са територије Косова и Метохије Приштини, рекла је државни секретар у Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Александра Дамњановић.

Реновирање зграде РГЗ-а у Земуну део је пројекта „Размена катастарских података између Приштине и Београда“, а циљ пројекта је дистрибуција Приштини целокупне документације из покрајине, која је у поседу РГЗ-а, рекла је Дамјановић.

– Овде ће се обављати скенирање комплетне катастарске документације са Косова и Метохије како би се формирала база података која ће посредством ЕУ бити предата Приштини – рекла је Дамјановић.

 

———-

* трансфер • мушки род прав. Акт којим се преноси право сопствености неке ренте, радње, поседа и сл. на неко друго лице;
фин. Пренос извесне суме новца из једне земље у другу, тј. из једне валуте у другу;
Пренос номиналних хартија од вредности с једног сопственика на другог.

——–

НАПОМЕНА ФБР ПОРТАЛА:

* БРИСЕЛСКИ СПОРАЗУМ ЈЕ НЕУСТАВАН, то су доказали и јавно се огласили правни стручњаци који се баве овом материјом.
* ТАКОЗВАНИ КОСОВСКИ СИСТЕМ су ПАРАЛЕЛНА СЕПАРАТИСТИЧКЕ ИНСТИТУЦИЈЕ ТЕРОРИСТА ТАЧИЈА И ХАРАДИНАЈА, која је уз здушно помагање издајничких власти из Београда потписивањем Бриселског споразума предала њима у руке НАРОД И СРБСКУ СВЕТУ ЗЕМЉУ КОСОВО И МЕТОХИЈУ.
* ТАКОЗВАНИ КОСОВСКИ ИЗБОРИ су избори које је спровела власт сепаратистичких шиптарских институција на Косову и Метохији и у њима НАРАВНО НИСУ УЧЕСТВОВАЛИ НЕКИ СРБИ КОЈИ СУ БИЛИ СВЕСНИ ДА ЈЕ ТО ПРОТИВУСТАВНИ ЧИН У ДРЖАВИ СРБИЈИ, НА ЊЕНОЈ ТЕРИТОРИЈИ И НЕ РАСПИСАНЕ ОД СТРАНЕ СРБСКЕ ВЛАСТИ, ВЕЋ ПОД ОЗНАКОМ ЛАЖНЕ ДРЖАВЕ И ЊЕНЕ ТАКОЗВАНЕ ПРЕДСЕДНИЦЕ КОЈА ЈЕ ИЗБОРЕ РАСПИСАЛА,

* Славка Којић: О НАЈАВИ УСТАВНОГ ЗАКОНА КАО ПОКРИЋА ЗА БРИСЕЛСКИ СПОРАЗУМ
* Др Зоран Петровић: Право на ресурсни суверенитет
*

Бриселски споразум од 19. 04. 2013. године није постао део правног система Републике Србије. Он нити је ратификован као међународни уговор, нити је унет у наш правни систем у некој другој форми у виду измене Устава, закона или слично. У правном смислу тај Споразум ни не постоји.

Свако онај ко би покушао да примени Бриселски споразум без његове инкорпорације у правни систем Србије, ставио би тај политички договор изнад важећег Устава и закона, те би тиме починио акт отвореног и бесправног насиља. Начело уставности и законитости подразумева обавезу свих и свакога да се придржава Устава и закона. То се односи и на државне органе који су у вршењу државне власти ограничени важећим Уставом и законима. У противном залази се у сиву зону насиља и самовоље државне власти.

Са друге стране, свако онај ко се супротстави спровођењу Бриселског споразума налази се на терену важећег Устава и закона и за то не сме да сноси никакве последице.

* Славка Којић: НЕЛЕГАЛНОСТ, НЕЛЕГИТИМНОСТ И НЕРЕГУЛАРНОСТ „ЛОКАЛНИХ ИЗБОРА“ ОД 03.11.2013.

* ОКУПИРАНЕ ТЕРИТОРИЈЕ: Отказ за 500 просветара на Косову?

———

http://wp.me/p1Fuk8-IsY

17. 06. 2015. Танјуг/МАГАЦИН, за ФБР приредила Биљана Диковић