Биљана Диковић

ПОДСЕЋАМО: Ибран Мустафић – Насер Орић је убио 1000 муслимана. Сребреница је апсолутно договорни геноцид између Изетбеговића и тадашњег председника САД Била Клинтона


Ибран Мустафић: Насер Орић је убио 1.000 Бошњака /муслимана/

Најмање између 500 и 1.000 Бошњака из Сребренице је убијено од стране својих сународника током пробоја ка Тузли, јула 1995. године, зато што су постојали спискови оних који „ни по коју цену не смеју живи да се докопају слободе“. О тим списковима „неподобних Бошњака“ знало је муслиманско руководство на челу са Алијом Изетбеговићем.

19.02.2013. Ђ. Баровић Вести, за ФБР приредила Биљана Диковић

35135_vest_Ибран-Мустафић-СДА-Сребреница1-542x330

Ибран Мустафић, један од оснивача СДА из Сребренице

Ово тврди за „Вести“ један од оснивача СДА и дугогодишњи члан Организационог одбора за обележавање догађаја у Сребреници Ибран Мустафић.

Мустафић је аутор књиге „Планирани хаос“ у којој је изнео низ оптужби на рачун тадашњег муслиманског руководства да је злочин у Сребреници био договорен између тадашњег врха СДА и САД, због чега му је више пута прећено, а 2008. године је и брутално претучен.

Никад до тачног броја жртава

mustafic* Може ли се икада утврдити тачан број убијених и несталих у Сребреници?

– Веома тешко зато што је Сребреница одавно предмет манипулација, а главни манипулатор је Амор Машовић који је планирао да на жртвама Сребренице живи наредних 500 година. Међутим, ту су и многи други из Изетбеговићевог окружења који су још од лета 1992. године кренули у спровођење пројекта по коме је једино битно да се прикаже што више бошњачких жртава.

* Не одустаје од тврдње да је Сребреница био договорен злочин?

– Сребреница је апсолутно договорни геноцид између међународне заједнице и Алије Изетбеговића, односно између Изетбеговића и тадашњег председника САД Била Клинтона. Зато је за мене много већи злочин од оног почињеног јула 1995. године био тренутак када је у Меморијални центар закорачио Бил Клинтон. То је био тренутак када се злочинац вратио на место злочина.

* Колико је релеватна прича да су злочин договорили Изетбеговић и Клинтон?

– Догађаји су ту причу потврдили. А да је постојао списак људи из Сребренице, који су се пробијали кроз шуму према Тузли, а који нису смели да преживе, потврдило ми је више десетина људи. Најмање десет пута сам то чуо и од некадашњег начелника полиције Хакије Мехојића. Међутим, не би ме изненадило да слаже да се то није рекао.

* Ко је правио тај списак?

– Сребреничка мафија, уско војно и политичко руководство у Сребреници које је од 1993. године било буквално господар живота и смрти.

* Ту мислите на Насера Орића?

– Да сам могао да судим Орићу у Хагу, ја бих му за злочине над Србима пресудио најмање 20 година затвора. Али, за злочине над сународницима пресудио бих му најмање 200.000 година. Он је најодговорнији што је Сребреница постала највећа мрља у историји човечанства. Он је и 1993. године, кад је ова енклава умало освојена, побегао из Сребренице. Побегао је и 1995. Орић је најобичнија јајара и да нема српских медија, њему се не би придавао икакав значај.

Нећу да живим у лажи

* Због своје књиге „Планирани хаос“ Вам прете, били сте и претучени. Да ли сте се покајали?

– Да сада имам новца, једино што бих променио јесте да бих додао још најмање 50-ак страница о догађајима у Сребреници током рата. Верујем да је човек жив само ако не дозволи себи да живи у лажи.

* Одбрана Караџића тврди да има сведока који се и даље воде као мртви. И Ви сте били на том списку?

– То је грешка. На списку убијених је човек кога познајем, а исто се зове и презива као ја. Међутим, тачно је да је постоје велике манипулације са тим именима.

* Да ли знате за неке случајеве?

– Знам да је на том списку отац који је изгубио сина, с тим што сина уопште нема међу убијеним или несталима. Слично је и са човеком који је умро у Холандији, а води се у групи несталих. Многи су се на то одлучивали зато што нису имали средстава за живот или уопште нису имали радни стаж. Друго, Сребреница је од 1993. до 1995. године била демилитаризована зона. Па, откуда онда толико бораца инвалида?

———-

ПОВЕЗАНИ ТЕКСТОВИ: ФБР ФЕЉТОН: РАЗГОВОРИ О ИСТИНИ (1-9), Alexander Dorin

2 replies »

    • Балија, не лажи, прогледај истину отворених очију или умри у лажи као последње ….. !!!

      Свиђа ми се