АКТУЕЛНО

ЦИПРАСОВ МИНИСТАР: Против Грчке се води необјављени рат


skur_grk_1

ПАНОС СКУРЛЕТИС: СА ОВАКВОМ ДЕМОНИЗАЦИЈОМ СЕ СУОЧИЛА ЈУГОСЛАВИЈА УОЧИ БОМБАРДОВАЊА

ЕВРОПСКЕ земље-кредитори и унутрашња опозиција воде против Грчке прави необјављени рат, али наша влада неће одустати од својих изборних обећања – изјавио је Панос Скурлетис.

         Он је министар рада у влади Алексиса Ципраса. У разговору са житељима једног градића поред Атине, указао је:

         „Да говоримо о некој претходној епохи, рекао бих да су на нашим границама стране трупе и да нас блокирају. То се сада догађа са нашим банкама. Реч је о необјављеном рату против наше земље”.

Скурлетис додатно објаснио својим саговорницима: „Не ради се само о томе да повериоци траже свој новац. Они желе да подрију поверење према нашој влади, да је натерају да се одрекне својих обећања. Нашу владу желе да потчине као и претходну, да је доведу дотле да – као и претходне – преводи са енглеског законе које добије електронском поштом и да их износи на гласање у парламент”.

Скурлетис је позвао Грке да се уједине. При том је ситуацију у својој земљи упоредио са временом у Савезној Републици Југославији уочи бомбардовања када је она била само негативно представљана у европској јавности.

„Такав рат – помоћу лажи и пропаганде – сада воде и против нас. У том пропагандном рату против Грчке учествују и грчки медији. Сваког дана у 8 сати увече почињу на нашим малим екранима игре дезинформација и лажи” – оценио је Ципрасов министар.

——

http://wp.me/p1Fuk8-InX

14. 06. 2015. ФАКТИ, за ФБР приредила Биљана Диковић