АКТУЕЛНО

Заветници домаћини семинара руске трговинске организације!


семинар

Српски сабор Заветници током суботе и недеље, 6. и 7. јуна у Београду био је домаћин семинара руске организације “Владимирски трговински савез” и њеног председника, Евгенија Белиха.

Председник Српског сабора Заветници отворио је предавање и пожелео добродошлицу гостима из Русије.

семинар-2

Првог дана тема семинара била је “Сарадња руске и српске омладине”, на којој су поред чланова Заветника учестовали и студенти са факултета Универзитета у Београду, међу којима су студенти Факултета политичких наука, Економског факултета, Правног факултета и других, као и гости из пријатељског удружења Србска акција.

Закључено је да је неопходна што чвршћа сарадња и повезивање младих у Русији и Србији, заједничко деловање на политичком, културном, економском и безбедносном плану.

Господин Белих истакао је да се положај омладинских организација знатно побољшао у Русији и да су оне дикректно потпомогнуте државним структурама, јер Русија, како је нагласио, брине о својој будућности.

Учесници семинара из Београда пренели су искуства омладинских организација у Србији, које се налазе у јако тешком положају, с обзиром на то је да утицај прозападног невладиног сектора на израду Националне стратегије за младе у Србији веома велики.

11303642_1087222371307204_1671969051_n

Другог дана, тема предавања била је “Основе здравог предузетништва” где су на семинару присуствовали представници Одбора Заветника за међународне односе, Савета за пољопривреду, Савета за туризам, као и представници Правног тима, у циљу што јаснијег дефинисања основа будуће сарадње.

Господин Белих, који се налази на челу Владимирске трговинске организације, која окупља преко 800 правних лица, истакао је да је Србија земља се великим потенцијалом за извоз пољопривредних производа у Русију и да се нада да ће та сарадња добити шире и стабилније размере.

Семинар је закључен, а најављене су даље заједничке активности у циљу јачања српско-руских односа.

—-

http://wp.me/p1Fuk8-Ib3

7. 06. 2015. ЗАВЕТНИЦИ, за ФБР приредила Биљана Диковић

1 reply »