Ћирилица

Не постоје НЕО или неки НОВИ нацисти! То су они исти из другог светског рата! Американци су то зло пустили са ланца


НЕСТАШНИ ДЕЋКИ

Пише: Стево Куриџа, заменик Председника
Друштва за борбу протв фашизма – Бела ружа
31.05.2015.

Појавила се слика матураната једне средње школе из Сплита који са наоружаним професором историје, поздрављају фашистички. То није ни прва, ни једина а ни последња таква слика нити у понашању ученика нема ништа чудно.

dečki

Зашто?

Па то је права Хрватска! Ти исти ученици у Чавоглавама, заједно са професорима, уз стотине тисућа назочних, пева: „Јасеновац и Градишка стара! То је кућа Франкових[1] месара!“ и поручује „Дрину ће мо прегазити а Србију запалити„!

Ти исти ученици, НЕСТАШНИ ДЕЋКИ, са професорима на стадионима, са 30 тисућа манијака и серијских убица, уз ХРВАТСКИ поздрав „ЗА ДОМ СПРЕМНИ“ и најмање незадовољство, колективно пропрате покличом: „Уби! Уби! Уби Србина!

Ти исти НЕСТАШНИ ученици на „Јелачића плацу“ дочекују спортисте, заједно са професорима, уз исти такав, фашистички поздрав… Када су сада НЕСТАШНИ ДЕЋКИ, колико ли ће бити НЕСТАШНИ када одрасту??!!!

Клерофашистичку твар звану Република Хрватска направили су нацисти. Не постоје НЕО или неки НОВИ нацисти. То је терминолошка подвала! То су они исти из другог светског рата! И никада нису престали да постоје! Американци су то зло пустили са ланца, као и Исламски фундаметализам, јер то одговара њиховим Геостратешким интересима.

Да би изједначили жртве и џелате НЕСТАШНИ ДЕЋКИ смањују број убијених Срба у Јасеновцу неколико десетина пута а број убијених зликоваца у Блајбургу увећавају за неколико ТИСУЋА пута! А неретко се лицитира и са 200.000 тисућа зликоваца побијених од стране јединица НОВ, што није тачно…. на жалост!

И што се чудимо када те исте ХРВАТСКЕ КЛЕРОФАШИСТЕ у Србији подржавају неке махом дрогиране и пијане креатуре, а неретко и психопате, заговорници ЕУРО и НАТО интеграција, са симптомима КРАВЉЕГ ЛУДИЛА! И директан пренос такмичења у клању Срба у Јасеновцу прогласили би за пропаганду остататака Милошевићевог режима!

И да се разумемо, немам ништа против ОРИГИНАЛНИХ Хрвата који живе у неколико жупанија северно од Загреба. Ако су Беч и Ватикан, колонијалним инжињерингом Старчевићима, Павелићима, Мајсторовићима, Јосиповићима, Месићима, шкарт Србима …. наметнули Хрватство, нису могли Хрватски језик Загораца, пошто су ти шкарт Срби говорили од памтивека, а и раније Српски [2]. Стога ароганцијом белосветских битанги, што у суштини и јесу, проглашавају Српски језик за Хрватски а забрањују да се говори оригиналним Хрватским језиком под изговором да је то дијалект [3], пошто дијалект може да се избаци из употребе, као што су то учинили Италијани нпр са чак 12 дијалеката.

А разбијајући ћириличне табле, ти НЕСТАШНИ ДЕЋКИ то исто треба да ураде и са ЛАТИНИЧНИМ. У свој својој тупавости, ти шкарт Срби морају се помирити са чињеницом да је ЛАТИНИЦА коју својатају СРПСКО ПИСМО. У таквом облику први пут се појављује у Речнику Српског језика Вука Караџића 1817 године под називом СРПСКА ЛАТИНИЦА.

Српски језик је много пута забрањиван. У новијој историји те забране су инспирисане искључиво од стране Римокатоличких Клерофашиста. Колико се зна, до прве забране дошло је у Риму у 3 веку пре наше ере [4], а до последње – у Вуковару 2015. године.

Цивилизацијска је ОБАВЕЗА сачувати Хрватски језик и културу од заборава, за шта се залажемо, свесни какву ће то реакцију изазвати код НАТО и ЕУ нарикача оба пола!

Стога…..

Зиг Хај… им!
_____________________________________

[1] Јуре Францотић, Франко, један од највећих зликоваца хрватске војске из другог светског рата, Комадант Црне Легије. Најсвирепији кољачи у НДХ. Звали су их ФРАНКОВИ МЕСАРИ. Највећа зверства над Српском нејачи починили су у Источној Босни. 22. Децембра 1942 године партизани су оборили његов авион. Сељаци су га изболи на смрт вилама. У данашњој НДХ подигнут му је споменик и дају му се МИСЕ ЗАХВАЛНИЦЕ по објектима које Хрватски Клерофашисти зову Црква.

[2] Себастијсан Долчи, XVI век, Италијански писац и историчар, (Детаљније се може прочитати у књизи Слободана Јарчевића – И ОД ИСТРЕ ДО ДРИНЕ СРБИ)

[3] Александар Белић, Српски Језик, издање 1905 године, Санкт Петерсбург

[4] Допис Владе Републике Српске Крајине у прогонству Дипломатским и Конзуларним Представништвима, мај 2015.

________

Бела ружа, Друштво за борбу протв фашизма
Основано 1992 године
e-mail: bela.ruza92@gmail.com
Moб: 064/8077463