АКТУЕЛНО

Михаило Меденица: Вулин vs Светска банка и неправда


Након састанка са Александром Вулином представници Светске банке изразили су забринутост за стање младића који је пуна два сата седео за столом, колутао окицама и повремено у трансу узвикивао: „Коме, бре, ви Александра Вучића?! Немојте сад да вас послажем овде ко Марија Максима стихове и риме“!

Мада су унапред обавештени да долазе на сопствену одговорност и разговарају са Вулином на лични ризик, банкари признају да ипак нису веровали у брошуре које су им подељене у авиону и у којима је јасно описано шта чинити у случајевима пада авиона и упада Вулина у преговоре!

aleksandar-vulin-3

– На моменте је заиста било застрашујуће, верујте! Прво је просуо кафу по себи говорећи да је стање у његовом ресору као у службеном „фалкону“ у понирању, али да он као искусан пилот држи ситуацију под контролом, све време трчећи по канцеларији са раширеним рукама и опонашајући звук авиона… – изјавила је Елен Голдштин, шефица мисије, закључана у тоалету министарства док стручне екипе не однесу Вулина на безбедну удаљеност.

mihailo-medenica-1– Потом се бацио на сто, узвикујући: „Видите како сам слетео, без проблема“, терајући нас да аплаудирамо, да би потом стао за таблу, узео фломастер и нацртао нешто налик мушком полном и органу и упитао да ли знамо шта је то?! Остали смо затечени, неки у сузама, колега је покуша да отрчи до врата и дозове помоћ, али се господин Вулин бацио на њега, оборио и почео да чупа за косу урлајући: „Пајтић те послао да ме саботираш, је ли?! Признај, знам ја тебе још са протеста 5. октобра, ђубре отпорашко“… – склупчана на водокотлићу сведочи Голдштин, настављајући потресну исповест.

– Потом се окренуо ка оној табли са пенисом и узвикнуо: „То је поносни српски радник, бре! Видите како усправно и достојанствено стоји, иако му је непријатно колико нам добро иде у последње време! Откад сам ја министар за то нешто, пише на визит-карти, у Србији готово да нема незапослених- сви раде нешто како би отишли одавде, а ови који остају одају се алкохолизму и осталим пороцима, што је, признаћете, одлика богатих и развијених држава у којима радни човек има и времена и средстава да приушти себи такав луксуз!

Лично сам отворио неколико нових места прилагођених захтевима модерног самоубице који је остао без посла и крова над главом; пресекао десетине врпца које су држале панталоне неким радницима у штрајку глађу; потписао протоколе о запошљавању социјалних случајева који ће убудуће бити социјална господа, јер нико нема права да просјака назива случајем; отворио сам и два месна нареска за пензионере са најмањим примањима, а у плану је и стипендирање самохраних мајки како би се о трошку државе скоцкале, упумпале неколико кубика силикона у себе и пронашле богате мужеве, чиме би се њихов статус из самохраних променио у спонзоруше! Не заборављам ни моје шврћане, напротив! Издвојили смо значајна средства да се деца са посебним потребама едукују да нису ни мало посебна и да немају права да буду размажена и траже за себе више од скромнијих другара без икаквих посебних потреба!

Можда и ја, рецимо, имам неку посебну потребу али то по мом понашању нећете приметити, а сад ме извините на кратко, морам поново да узлетим, чујем неке гласове, путници су се украцили изгледа?.. Мала, узми тај бокал с кафом и поливај! Ааааа, пече, пече, пече… Вучић, Вучић, Вучић…уф, сад је боље, ко прохујало с Миром…- ридајући је препичала шефица мисије Светске банке, обећавши сву помоћ Србији, бесповратне и бескаматне кредите, уколико уколико домаћин следећег састанка не буде Александар Вулин, на шта је из владе одговорено да нема проблема: „Велимир Илића и Братислав Гашић су слободни, само јавите кад долазите“?

24, 05. 2015. Два у један   – за ФБР приредио: Анонимни

 

1 reply »