Знамените личности

Не поштујем Титоисте, јер ми је истина ДРАЖА


Igor i draza
Игор Војиновић, професор историје
КМНовине, 21.5.2015.

Свјетска историја је одавно утврдила да у Савременом добу постоје три тоталитарне идеологије: комунизам, фашизам и нацизам. Фашизам и нацизам код Срба нису могући и починили су над нама огромне злочине, али комунизам се нажалост прима код Срба, а ништа мање штете није нанио српству.

josip-broz-tito-criminal-copyДа, код Срба је и даље присутна најгора варијанта комунизма, а то је титоизам.

У току је стварање и најновије тоталитарне идеологије – глобализма, као комбинације поменуте три идеологије уз модерне модификације.

Титоисти код Срба се највише залажу за глобализам и намећу га народу уз гомилу лажи и подметања. Да би све то остварили морају да убију појам у народу, а то најбоље иде преко поништавања србских јунака и великана.

Рехабилитован је ђенерал Драгољуб Михаиловић. Вођа првог организованог устанка против фашизма, министар војни, начелник ђенералштаба и командант ЈВуО. Србски Чича Дража. Но, некима то веома смета. Што није за чуђење, прије је за очекивање.

Ту се јавио велеиздајник Ивица Дачић, па комунистички аналитичар Мирослав Лазански (који иначе велича Вучића) многе квазипатриоте, а међу њима и извјесни Бранко Павловић, који је иначе у Правном тиму Скупштине АП КиМ.

Дачићу је непотребно било шта и одговарати, Лажањском је адекватно одговорио господин Милослав Самарџић, а ја скрећем пажњу патриЈоти Павловићу, јер сам придружени члан поменуте Скупштине, као члан руководства СНО „Срби на окуп“.

Pavlovic

Текст је објављен у (у старту сумњивом) часопису „Ронин“ који је у свом првом броју величао србског издајника ко шиптарског министра, а посљедице тога су нова пребијања и пљачкања Срба на предатом и издатом КиМ.

Прво и прво – титоистичка фарса од суђења ђенералу Дражи нема никакве везе са Нирнбергом, више има везе са данашњим Хашким Трибуналом. То што неки покушавају упорно и безобразно, а без иједног аргумента да Србе изједначе са њемачким нацистима је најблаже речено одвратно.

Чак безобзирно се покушава изједначити стрељање усташа у Блајбургу са мученичким страдањем ђенерала Драже. Зар треба иком нормалном појашњавати ко су биле усташе, а ко србски четници?

Разлика је увијек присутна између зла и добра. Такође овај злонамјерни правник сумња у мучење ђенерала Михаиловића у комунистичком затвору, али зато не сумња у легалност и легитимитет комунистичке власти и судства у Југославији. Покушава свом снагом доказати да је суђење било фер и у складу са правом. Може ли ово нормалан мозак отрпјети? Износи се полуистинит историјски преглед ради лакше манипулације и прелази на директну измишљотину.

Замислите, кључне ствари које терете Чича Дражу, по Павловићу, су:

а) несумњиве наредбе да се чисте подручја од Муслимана и Хрвата
б) учешће његових јединица на Неретви
в) одбијање да се стави под команду партизана
г) борбе против партизанских јединица које улазе у Србију из Босне да је ослободе
д) остајање у борби против партизана и након ослобођења Београда

Господине, или друже, Павловићу НИЈЕ ТАЧНО да је ђенерал Михајловић икада издао наређење за чишћење подручја од Муслимана и Хрвата, чак супротно, заустављао је осветничке акције ЈВуО.

Покушајем да неодређеном реченицом о учешћу ЈВуО на Неретви, имплицирате сарадњу са Вермахтом против партизана, постајете посебно злонамјерни. У вријеме извођења њемачке операције „ВАЈС“ (јануар – март 1943.) за уништење четника и разбијање партизана у Јадранској залеђини, ђенерал Михаиловић је изводио операцију контролисања тог подручја ради омогућавања савезничког искрацавања. Чак су и комунистички функционери Дедијер и Ђилас признали „Мартовске преговоре“ 1943. између Вермахта и партизана, гдје су се договорили о заједничкој борби против ЈВуО и западних савезника, па је тако Тито уз помоћ усташа и Вермахта разбио Дурмиторску четничку бригаду и Херцеговачке четнике на Јабланици.

Још безобразније тврдите да је злочин што се југословенски министар и србски ђенерал није ставио под команду комунистичких антидржавних банди и што је бранио територију данашње републике Србије од упада партизанских банди, као и што је наставио борбе против комуниста који су освајали државу?!

11215948_359788900884042_1874471211_nДа је урадио све што тражите, Дража би тек тада постао издајник и злочинац. Историја и народ су му вјечно захвални јер остао дослиједан до смрти. Да, тачно је да је ђенерал Дража своје грешке платио главом али никад није издао и свјесно се жртвовао за краља и отаџбину, све са вјером у Бога. Што је Вама очигледно страно. Иначе не бисте овако манипулисали. 

Ту сте негдје у рангу Радоша Бајића који тврди да су припадници ЈВуО били патриотска распуштена банда а Дража добар човјек али слаб и лош комадант. То је тако одвратна лаж да је не бих више коментарисао. Чича Дража је, за вашу информацију, НАЈОДЛИКОВАНИЈИ србски официр. Никад не би био побијеђен да га нису издале ваше газде из Енглеске и, уз подршку СССР и САД, поразиле ЈВуО а увеле комунизам у Југославију и међу Србе, као најопаснији и најсмртоноснији вирус.

Невјероватно је колико се неки праве да не знају да је Чича Дража био легални и легитимни представник војске и власти, а да су комунисти били забрањена терористичка организација.

Једино Дража није признао капитулацију, а подигао је устанак 8. маја 1941. на Равној Гори када су комунисти били у савезу са Хитлером. Током цијелог рата се борио против окупатора и разних домаћих паравојски уз отежавања од стране савезника.

Правити се да се не зна како Коста Пећанац није био под Дражином, него Недићевом командом, је такође злонамјерно. Ђенерал Дража је 1943. издао наређење за ликивидацију издајника Косте Миловановића Пећанца, додуше по мом скромном мишљену Дража је касно ликивидирао Пећанца. Износити комунистичку пропагандну лаж о сарадњи Дражиних команданата са окупатором ко аргумент је одавно излизано.

Како Вас само није срамота?

Чињеница је да је све вријеме рата Ј. Б. Тито сарађивао и са Нијемцима, Италијанима, Мађарима, Бугарима, Шиптарима, усташама и домобранима.

Партизани и усташе у акцијама против ЈВуО

Партизани до завршних операција у Југославији немају ни једну праву битку са Вермахтом, осим оне на Тјентишту у јуну 1943. гдје су Титовом глупошћу партизани упали у обруч и изгинули ко муве, али је битно да се друг Тито са ВШ спасио, а нек је изгинуло 10 000 партизана и побијено око 5000 партизанских рањеника од стране Нијемаца.

Иначе, Павловићу је све комунистичко легално и легитимно, а власт Краљевине Југославије није, осим кад краљ Петар II смјењује, под притиском Черчила, Слободана Јовановића и Дражу Михајловића а за предсједника владе поставља Хрвата Ивана Шубашића  који прави споразуме с Титом и тако га легализује.

Павловићу је легално и наређење краља Петра из септембра 1944. да се ЈВуО стави под Титову команду, издато опет под Черчиловим притиском, а потом повучено од несрећног краља. Учествовање Милана Грола и Драгољуба Јовановића у влади Тито – Шубашић и проширеном АВНОЈ-у је омогућило комунистима и великим силама да наметну комунистичку власт у Југославији. Нешто слично се сада дешава на КиМ, против чега се Правни тим Скупштине КиМ бори.

Значи легално је само оно што омогућава србским непријатељима да униште Србију иако се у суштини не признаје краљ Петар и Влада. Апсурд.

Када се види мишљење правника Павловића о рехабилитацији Чича Драже, онда није ни чудо што је скупштина АП КиМ створена на погрешан начин и недорасла ситуацији. Сви су се питали што нема представника општина са југа КиМ у поменутој Скупштини, али је правни тим тврдио да су те општине распуштене, иако су знали да је то режим урадио незаконски и неуставно. Значи и овдје је легално оно што није и обрнуто.

Такође на формирању скупштине у првом реду су сједили доказани издајници, свештеници узурпатори рашко-призренске епархије, што је у старту говорило да неће имати Божји благослов.

ШТО СЕ ГРБАВО РОДИ ТО ВРИЈЕМЕ НЕ ИСПРАВИ

Госпон Павловић је чак тврдио да ће Правни факултет Универзитета у Приштини са привременим сједиштем у Косовској Митровици реаговати на правно насиље над АП КиМ и Србима иако сви знају да је Приштински Универзитет одавно прекрила корупција и издаја.

Нису реаговали. Није ни чудо што се не можемо одбранити, кад нас савјетују титоисти и умјесто да се покају и схвате своје грешке они ће наставити још жешће против нас.

У сваком случају, ђенерал Михаиловић је реахбилитован. Могуће је да је то режим допустио ради новог блаћења и злоупотребе, не вјерујем да су то урадили из добрих намјера.

Осим тога режимски судови нису ни требали да било шта покрећу око Чиче, па ни рехабилитацију јер су тиме индиректно потврдили некаву фамозну кривицу Чича Драже и легалност и легитимитет комунистичких судова у Југославији.

Требало је једноставно ослободити Србију и поништити све револуционарне одлуке након комунистичке окупације.

Како год – ЖИВ ЈЕ ДРАЖА,УМРО НИЈЕ. ДОК ЈЕ СРБСТВА И СРБИЈЕ!

Ђенерал је у небеској Србији и не можете му више ништа.

С ВЈЕРОМ У БОГА ЗА КРАЉА И ОТАЏБИНУ!

За КМ Новине: Игор Војиновић, професор историје
СНО „Срби на окуп“
20.5.2015. Косовска Митровица


Припремиле: КМ Новине
Илустрација текста: СРБски ФБРепортер

10 replies »

 1. Дубоко верујем да се ниједан комуниста није изјашњавао као Србин. Сви до једног су били Југословени а сада су космополите. Г. Војиновићу, комунизам се никад није примио међу Србима, баш као ни фашизам и нацизам. Ако би било другачије, онда не би било никакве наде за нас-СРБЕ.

  Свиђа ми се

 2. Поштовани професоре Војиновићу,

  Нек је вечна слава и хвала Дражи Михаиловићу за све што је учинио за српство као јунак. А после је ствар за дубоку историјску анализу која превазилази оквире медијског.

  Што се Тита тиче, он је фабрикат специјално инсталисан да докрајчи Србе и Србију и ако постоји други живот, он сигурно ликује јер је урадио и више од тога што је добио у задатак. .

  Не спорећи нека места у Вашем чланку, замерио бих Вам што струку стављате у службу дневне политике.
  А тренутна дневна политика није у интересу Срба као нације и Србије као њихове државе.
  Тренутна дневна политика није ни у интересу, сиромашних и средњих слојева.

  Како изаћи из овог живог блата у коме се човек налази због тога што је Србин, православац, што је само власник радне снаге или малог поседа и ситног капитала? Први одговор је истина, други: јединство, итд.

  Оставите Дражу и Тита историји и не будите авети прошлости.

  Свиђа ми се

  • Дневно политичарење на основу титоизма и није у корист Срба,а истина јесте.Моја дужност као историчара је да изнесем истину.Без Драже нема изласка из блата.

   Свиђа ми се

   • Господине Војиновићу,

    Својом полемиком на СРБФБР уместо на анонимном часопису, новини или купусном листу, Успели сте да из анонимности извучете и часопис и аутора.

    Коме то иде у прилог?
    Па свакако онима који стоје иза шиптарских злочина над Србима, проглашења независности КиМ, параде у Новом Пазару, подвале зване „Сребреница“, формирања „војвођанске“ нације, интернационализације „проблема Војводине“ и територијалних претензија Мађарске и Хрватске, „буђења“ влашке нације у Тимочкој крајини, територијалних претензија Румуније, пуштања Шешеља, терористичког акта у Зворнику, Куманова и дестабилизације Македоније, „рехабилитације“ Драже, …

    Надам се да ћете се сложити да претходна питања стоје далеко више на лествици приоритета.

    „Крчагом о камен или каменом о крчагу, тешко крчагу“… Србија и српски народ нису никада били у тежој ситуацији. Јер, све але и вране из прошлости су сада ојачане овим англо-америчким чудом.

    И зато кажем да све (произведене!) поделе треба замрзнути и кренути листом приоритета.

    Свиђа ми се

  • Све ове трагедије које сте поменули су резултат Титоизма и данас их спроводе Титоисти.Просто је невјероватно тражити да се заборави ђенерал Дража како би било боље.То је лудило.Јединство у издаји и лажи нуде и ови ЕУ режими што владају Србијом.Немојте чинити добро тако што подржавате зло.

   Свиђа ми се

 3. КОМУНИСТЕ МОРАМО УВЕК ДЕМАНТОВАТИ

  Да ли је могуће да је Бранко Павловић тако реаговао? Када се својевремено противио неким приватизацијама, мислио сам да је искрен човек. Просто зачуђујуће да је и он комуниста. Срам га било.
  Али нека, колико се њих оголило задњих месец дана? Крили се крили, а онда пукли кад је рехабилитација објављена. Већина њих је била чврсто убеђена да се то никада неће догодити, па је објашњиво зашто су пукли. Требало је вечерас гледати ради Оливера Ковачевић у емисији РТС1, Да Можда Не. Ко није гледао он то и не може да замисли. Просто невероватно. Да је емисија трајала још 5 минута, та јадна комуњарка би доживела нервни слом. Она је као суманута почела да негира све живо и на крају потпуно изгубљена тврдила да у Дражиној војсци није било ни једног муслимана. Замислите, а сви знамо да је било чак и команданата, а камо ли обичних војника. Замислите таквог острашћеног водитеља на државној телевизији. Незамисливо.
  Тако и Бранко Павловић, тако и Мирослав Лазански, тако и многи други. Нека их, нека се они још мало брукају (треба их макар мало разумети – много им је тешко), а ми морамо да реагујемо баш као господин Игор Војиновић.Да их увек и на сваком месту демантујемо. Што више. Нама је лакше, јер уз нас имамо истину и аргументе, а они морају да се грче и лажу. Видели смо, ништа није довека, свему, макар после 70 или 100 година, дође крај.
  Поздрав историчару Игору Војиновићу.

  Мића из Ниша

  Свиђа ми се

  • Титу далеко лепа кућа и камен му на пут, а шака јада његових следбеника јер на друштвеној маргини. Ни са Дражинима није боље. На сцени је нешто треће.

   У овом луткарском позоришту конце традиционално вуку Ватикан, Берлин, Беч и Лондон а сада су ојачани и предвођени Вашингтоном и Бриселом. А на кончићима висе владе и политичка елита на Балкану и Србији.

   Све друго, укључујући и дисквалификативе за другачија мишљења, је замајавање овог народа и зато грех.

   Свиђа ми се

  • Е, мој кибицер,

   Свиђа ми се позиција кибицера зато што може да сагледа обе стране.
   И Вама бих замерио што се директно упуштате у полемику.

   Међутим, грађански рат је нешто најпрљавије у сфери ратовања и ту ј… луд збуњеног.
   А у Другом светском рату на простору тадашње Југославије имамо , страну режију, обавештајне, пропагандне и друге смицалице и намештаљке. Режиране представе Маркале, Сребреница и Рачак, да не потежемо неке режије из прошлости или садашњости, су отвориле очи данашњем, просечно паметном и образованом човеку и он са том лупом може прићи корак ближе истини Другог светског рата на овим просторима.
   Један је стварни ток, али га много фактора, а реч је о интересима, коригује и вербално уобличава. А правило је да се чорба хвали а месо вади.
   Ситно скретање може потопити и веће државе и нације од Југославије и Србије, да о појединцу и не говорим. И када се укрсте сви интереси, добијамо резултанту такву какву смо добили

   Добра Вам је реч „манипулација“ а ње је било на све стране. А тек данас?

   Шта може један дебилчић без општег и верског образовања када налети на високо обучене мисионаре, рецимо Јеховине сведоке или неке друге верске секте, него да блеји, да трепће као сврака на југховини? Као лаик, он је инфериоран у односу на експерта.

   Тако је и са нама и са нашом историјом Другог светског рата.

   Додуше, латинска изрека каже да је истина у средини, што би већ било априористички. Зато је исправније рећи „Истина је негде између“.

   Свиђа се 1 person