АКТУЕЛНО

ДАЧИЋ: АКО ВЕЋ МИ НЕ МОЖЕМО У ЕУ- ТРЕБА ИЗ УСТАВА ДА ИЗБАЦИМО КОСОВО, ПА ДА БАР ОНИ УЂУ („орвелијанска“ фбр обрада)


„ОРВЕЛИЈАНАЦ“

субота, 13. дец 2014, 09:22 -> 09:41 РТС, ФБР Монитор

ФБР коментари у загради– „бај“ Миодраг Новаковић

ГУЗОЊИН СИН- АКА КОФЕРЧЕ

„Добро би било (за све друге, осим за нас) да променимо Устав пред улазак у ЕУ“

Србију нико не условљава (али нас зато уцењјују) да одмах мења Устав, након отварања поглавља 35 које се тиче Косова (његовог признања као „државе“), каже шеф дипломатије Ивица Дачић. Нико пред Србију формално (али јесте неформално, а формално ће свакако да следи…) није поставио услов признања Косова за улазак у ЕУ, истиче Дачић.

“Несумњиво је да би било добро (за све- ЕУ, УЧК и остала лајна- осим за Србију) да Србија промени свој Устав пред (НЕ)улазак у Европску унију, јер на тај начин би све примедбе или сугестије из (злонамерне) ЕУ могле да се нађу у новом Уставу, али да би се утврдило поглавље 35 (и обезглављивање Србије), треба најпре да дође до пуне имплементације (издајничког споразума) онога што је договорено (издиктирано) у Бриселу, рекао је министар спољних (издајничких) послова за лист Данас, преноси Танјуг.

ivica i dva majmuna

На питање да ли је тачно да Берлин тражи промену Устава и брисање Преамбуле о Косову, чиме се имплицира признавање независности Косова, Дачић је истакао да нико пред Србију формално није поставио услов признања Косова за улазак у ЕУ (али да то Немци наглашавају у свим неформалним сусретима, тако да је само питање времена „када ће неформално да постане формално- а ненормално, нормално“).

Аустријски шеф дипломатије Себастијан Курц недавно је за НИН изјавио да је пре уласка у ЕУ Србија нормализује односе са Косовом уз правно обавезујући документ (што по Курцу значи да „нормализација“ ипак мора да буде формална, иначе ћемо остати и без подршке Курца, за кога се иначе и Ивица и Алек веома грчевито држе).

Међутим, Дачић истиче да су министар Курц и његови сарадници одмах послали (кобајаги) деманти, истичући да је нарочито (не)тачно то да Србија мора да призна Косово (а са Курцем се није шалити).

Како је навео, објаснили су да је Курц (коме је запала улога „доброг полицајца“- пошто су на западу уочили да се наши политичари такмиче у томе ко ће се дочепати млађахног Курца) само поновио оно што већ стоји у ставовима Европског савета да треба да се ради на нормализацији односа (између две „државе“).

„У том смислу требало би да буде потписан неки правно обавезујући („међудржавни“) документ. Али каква је садржина тог документа, то у овом тренутку нико у ЕУ не би могао да одговори (да онај део национално свесног народа у Србији не би подивљао, а нас натако на колац- ето зато се ми држимо Курца ко пијан плота)„, додао је Дачић.

Дачић је напоменуо да се већ ради на нормализацији односа са Косовом и да захтева за признавањем независности Косова нема (у јавности, али да се то подразумева),. Ако (када) га буде, о томе ћемо се тада изјашњавати (уз јако обезбеђење парламента и владе жандармеријско-војним снагама). За сада нема ничег алармантног (јер је ЕУ испунила за нас најважније обећање- добили смо Курца), поручио је Дачић.

Коментирашући изјаву Јоханеса Хана, који је рекао да сигурно ЕУ неће примити у свој састав земље које имају нерешена питања и које тај проблем могу да пренесу у ЕУ, Дачић сматра да је председник Томислав Николић протумачио (својом здравом сељачком „бајчетинском“ логиком) тако да то подразумева да Србија мора да призна независност Косова (…и сада су све маске пале, али зато ми контролишемо медије и велике телевизије, па ћемо лако поново прећи овај глупави и тупави народ- додао је Ивица „коме се ништа не гади“).

На питање да како разни представници ЕУ имају јасан став о Косову и говоре да Косово треба што пре да се призна, али званичног захтева није било и да изгледа да Влада и председник различито читају стварност (Ивица је одговорио, да се о томе не бринемо, и да ће звничног захтева сигуно бити- а да је Тома иако полуписмен ипак боље обавештен, јер њему једном недељно „видовита Роска“ гледа у чаробну куглу, а и Драгица о свему обавештавају Шеици- тако да брачни пар Николешку о свему има много више информација него издајничка влада) , Дачић поручује да не постоје дисонантни тонови (јер је све њих у влади Брисел наштеловао на исту фреквенцију), нити различито схватање стварности (јер у данашњој Србији сви у просеку једу сарму- Режим једе месо, док лаковерни народ глође купус).

“Око стратешких циљева не(И)ма различитих схватања, нарочито између председника и премијера (више пута смо их развађали да се не побију- Сирово то бре, научило још код Шешеља да млате све око себе, али и између себе). Међутим, овде се (НЕ)знају уставне надлежности (што најбоље потврђује онај лоповски Уставни суд, који се управо огласио ненадлежним по кршењу Устава у вези издајничког бриселског споразума- па за кој мој су надлежни као УСТАВНИ суд ако нису надлежни за кршење УСТАВА) по којима влада утврђује и води унутрашњу и спољну политику, а председник Републике представља земљу и придржава се Устава“, подсетио је (зајапурени и видно трезни) Дачић.

Према његовим речима, нормално је да у таквим (нередовним) односима не морају да постоје идентични ставови (јер све је једна перфидна глума). „У време док су Милошевић и Тадић били председници, та питања се нису постављала, јер је практично Влада била у сенци председника (док је сад само питање времена када ћемо неверног Тому да ..ењамо)’‘, закључио је Дачић (додавши на крају- „никоме не дам моје муком стечено коферче“).

MIODRAG IMG_6060

НАПОМЕНА: Оригинални РТС текст је дорађен „коментарима у загради“(Орвелијанским преводом)- ФБР (не)уредника М. Новаковића

7 replies »

 1. Немојте му замерати. Није он при чистој свести. Види, види како естрадни певач на мала врата помаже држави Косово, однсоно он је признао ту државу. Одмах би га требало склонити са места министра спољних послова и ухапсити

  Свиђа ми се

 2. Духовито.
  Смеј се и када би плакати хтео…
  Али озбиљно: колико нижи сисари треба да буду глупи да гласају за овог кловна?
  Питам озбиљно, искрено ме занима.

  Свиђа ми се

 3. Сјајан текст! Најзад неко да „прочита између редова“ изјаве политичара – да разумеју и они који то нису у стању сами, шта нам раде ови наши издајници.

  Свиђа ми се