Љиљана Јовановић

МОНСАНТО ЈЕ СВЕСНО ТРОВАО ЉУДЕ (БАР) 35 ГОДИНА – Али нама није дозвољено да то знамо!


Из EPA архива (Америчка агенција за заштиту природе – US Environmental Protection Agency EPA), су на светлост дана изашли докази који нам показују да су у компанији Монсанто били потпуно свесни о потенцијалној опасности од рака, који код сисара изазива глифосат (у људској популацији), још од 1981. године.

ПОВЕЗАНО:
* ЕКСКЛУЗИВНО: 17 НАУЧНИКА ПРОГОВОРИЛО – МОНСАНТОВ Roundup ИЗАЗИВА РАК
*СКАНДАЛ: ГМО гигант МОНСАНТО захтева за Светска здравствена организација повуче извештај 17 научника да пестицид Roundup изазива рак!

4. 05. 2015. infowars.com, за ФБР превела Љиљана Јовановић, приредила Биљана Диковић

monsanto 1

Када је у скорије време Светска здравствена организација (WHO) објавила извештај да је Монсантов глифосат “вероватно карциноген” прва ствар коју је компанија урадила је била да смањи штету – да “спречи да се сазна” за њихова гнусна недела. Тимови писаца памфлета повезани са биотехничком индустријом, пишу и на сва уста пропагирају да њихове хемикалије не изазивају рак широм света, иако су истраживања једно за другим показали постојање везе између болести и хемикалија.

Како Монсанто може да тврди да су глифосат и ГМО безопасни? Где су тих “800 истраживања” које доказују сигурност и где су те студије? Како може EPA, која обавља и објављује обимна токсиколошка и еколошка истраживања пре него дозволи регистрацију активних материја, да потврђује такву глупост и класификује глифосат као “практично неотрован” када постоји толико доказа који говоре супротно. Посебно када баш њихова документа говоре потпуно другачије!

Претражујући по архивама, од момента када је вршена почетна регистрација глифосата, у додатку истраживања које је вршио Sustainable Pulse, утврдили су да је EPA променила мишљење о отровности глифосата, 199, и то што је откривено је разјаснило ствари.
Међу EPA документима су белешке о већем броју експеримената вршених у периоду од 1978-1986 године (користили су пацове, мишеве и псе), замишљених да се утврди тренутна (акутна) и хронична токсичност глифоса, а вршени су у лабораторији Bio/dynamics Inc. за Монсанто и достављени су EPA на разматрање.

Бар два од ових извештаја о репродуктивним органима пацова изложеним деловању глифоса, али су добијени резултати прикривени од јавности под изговором “пословна тајна” биотехнолошке индустрије. Шта је било у тим студијама у ствари? Зашто јавност то не може да зна? Монсантова потреба да сакрије информације, показује да су њихови циљеви много опаснији него што би би ико могао да замисли.

Др. Панг (пензионисани доктор из САД, Америчких медицинских јединица) бивши консултант Светске здравствене организације (WHO) током 20 година, пружио је његову значајну процену о томе шта би могло да се крије иза Монсантових скривања података [у скоро објављеним документима из случаја Монсанто и Мауи области]:

Као што Џон Рапопорт (Jon Rappoport) објашњава:

“Брину ме две ствари о редигованим линијама у тексту, које су само Монсанто и судија видели. Шта ако се [редигован текст] односи на Монсантову …хемикалију сличну Toxafen-у (забрањеном због отровности и због ширења на стотине миља). Може ли она [судија Mollway] да нам каже да ли је (Монсантова хемикалија) слична Toxafen-у, да би смо били забринути? Може ли она да препозна хемијску структуру Toxafen-а међу више понуђених хемијских формула? Шта је Toxafen? Осим тога [Монсантов правни] аргумент зависи од личног разумевања комбинација (Монсантових пестицида]… Треба да знам бројност хемикалија и количине у којима се употребљавају да бих могао да утврдим колико се поклапа њихов потенцијал отровности. Сматрам себе довољно компетентним да се одредим о тим стварима.

Немам увид у [не]редиговану верзију Монсантових докумената. Само друге две стране то имају:
1. Монсанто који је веома пристрасан.
2. Судија која нема научне квалификације.
Ако она доведе и трећу страну “независну”, (рецимо UH – University of Houston) да за њу изврши процену, та трећа страна треба да буде непристрасна и научно квалификована. Ја нисам чак ни уверен да је судија способна да процени стручну квалификацију њених саветника. На пример, ако их пита за мишљење које заступа СЗО-Светска здравствена организација (WHO) о глифосу као ризичном за изазивање рака, [а глифосат је примарни састојак Монсантовог пестицида Roundup]. Треба да их пита о мутагеном утицају глифосата на отпорност људских патогена на антибиотике. Треба да их пита о отровности глифосата на гене (исти механизам као код рака), и везе глифосата са рађањем дефектне деце (о чему постоје бројне публикације, где су о томе објављене информације и пре него што се писало о ризику од добијања рака).

Ако је [Монсантова инофрмација] редигована због евентуалне опасности од вандализма, (напада на њихову тајну лабораторију на локацији на Мауију (Maui)),тада је то проблем који мора да реши полиција, ако се он појави, а не да то буде одлука суда.

У овом аргуметованом ставу др Панг одбацује свако објашњење Монсанта и Федералног суда, које су дали због јако цензурисаних докумената о Монсанто производима, чинећи их недоступним и за EPA, и за USDA, и за било ког другог.
Опште је позната чињеница да је за време Хладног рата Монсантов 2,4Д (Monsanto’s 2,4-D Agent Orange – наранџасти агенс) био коришћен као биолошко оружје, и да је у “Operation Ranch Hand” коришћен Наранџасти агенс, којим је убијено на милионе људи, и изазвало последицу да је изузетно много рођених са малформацијама. Да ли је то разлог због којег Монсанто крије информације о отровним хемикалијама које данас користи?

ПОСЛЕДИЦЕ МОНСАНТО Наранџастог Агента фото: olivebiodiesel.

ПОСЛЕДИЦЕ МОНСАНТО Наранџастог Агента
фото: olivebiodiesel.

Много тестова ГМ хране показује да је то, ништа друго, већ биолошко оружје. Неки кажу да је то убиство са предумишљајем. Неки тврде да је то смишљено да би се стерилисала једна читава генерација људи:

“Имамо стакленике пуне кукуруза које производе антитела која убијају сперму” – Мич Хеин (Mitch Hein), председник Epicyte, биотехнолошке компаније са седиштем у Калифорнији.
– (Scientists have created the ultimate GM crop: contraceptive corn. Waiving fields of maize may one day save the world from overpopulation. The pregnancy prevention plants are the handiwork of the San Diego biotechnology company Epicyte, where researchers have discovered a rare class of human antibodies that attack sperm.)

Штавише према Кодексу интернационалне организације, коју су формирале УН, која је надлежна за контролу хране, минерала, биљака на светском нивоу, не сматра се да су ГМО производи храна, па као такви “могу бити коришћени у различите сврхе, укључујући и контролу рађања, изазивање стерилитета код људи и народа”.
Председник Epicyte, Мич Хеин, је изјавио да његове трансгенске биљке кукуруза “производе антитела која убијају сперму”.
Он је такође објаснио да стварање трансгенских организама и њихово коришћење за храну, може бити искоришћено као средство за решавање проблема “пренасељености”(overpopulation).

Монсанто не производи храну!

“SmartStax corn” known as “Agent Orange Corn” фото: seattleorganicrestaurants

“SmartStax corn” known as “Agent Orange Corn”
фото: seattleorganicrestaurants

Овај чланак се оригинално појавио у часопису Natural Society.


РЕФЕРЕНЦЕ:

* The United States Environmental Protection Agency (EPA or sometimes USEPA) is an agency of the U.S. federal government
* The United States Department of Agriculture (USDA), also known as the Agriculture Department, is the U.S. federal executive department

* http://sustainablepulse.com/2015/04/09/monsanto-knew-of-glyphosate-cancer-link-35-years-ago/


* http://www.atsdr.cdc.gov/toxfaqs/tf.asp?id=547&tid=99
* https://embryo.asu.edu/pages/birth-defects-caused-agent-orange
* http://naturalsociety.com/russian-activists-raise-money-conduct-independent-studies-proving-gmo-genetic-weapon-terrorists/
* http://www.salem-news.com/articles/may282011/gmo-not-food-cs.php
* http://naturalsociety.com/monsanto-has-knowingly-been-poisoning-people-for-at-least-35-years/

фото: olivebiodiesel.com

фото: olivebiodiesel.com

CAS#: 8001-35-2

ToxFAQs PDF PDF Version, 153 KB