АКТУЕЛНО

Игор Војиновић члан руководства свесрпске организације „Срби на окуп“ – Први општи сабор Српске листе (видео)


Игор Војиновић, члан руководства свесрпске народне организације СРБИ НА ОКУП, пореклом из Пиве, из Црне Горе, живи и ради на бранику Отаџбине и србства, у Косовској Митровици на Косову и Метохији. Преносимо његово обраћање на Првом општем сабору Српске листе у Црној Гори.

iv 1

Браћо Срби и сестре Србкиње, помаже Бог!

Поздрављам вас испред свесрпске народне организације СРБИ НА ОКУП и част ми је што сам као Србин из Црне Горе, а сада и као Србин са Косова и Метохије, данас овдје, ваш гост.
Ми, као свесрпска народна организација препознали смо у Српској листи једину праву опозициону странку. И не само опозициону. Ми смо у Српској листи препознали, у ствари јединог правог представника српског народа у Црној Гори.

Мислим, а тако мисле и моја браћа и сестре из СРБА НА ОКУП, а вјерујем да мислите тако и ви овдје, да је Србима у Црној Гори, а не само у Црној Гори и било гдје друго, доста лажних идеја „Југославије“, друге неке утопије попут Европске уније, грађанских идеја, и неодређених неких идеја – „наш“ народ, „ваш“ народ и томе слично.

Срби у Црној Гори, као и Срби у Србији, у Крајини која је окупирана, у Републици Српској, Вардарској Македонији, било гдје, морају да имају СРПСКЕ представнике. И не могу нас више „завлачити“ лажни представници опозиције, који покушавају вјечито да покупе повјерење српских гласача, а потом да дејствују у некаквој „миловини монтенегро“ као представници Европске уније и НАТО пакта.

Уз Европску унију и НАТО пакт, које је свима више јасно да су један од највећих непријатеља српског народа, заборавља се један трећи, много опаснији непријатељ, а то је Ватикан. Уколико Срби забораве на Светога Саву, на Светосавље, поклоне се римском папи, крену путем екуменизма и папизма – ту више Срба нема.

Име и презиме без Светосавља не значи ништа. Онај ко се клања римском папи, кога назива „светим оцем“, ко римску столицу назива „светом столицом“, и ко га зове да ли у Подгорицу, Београд ил` Сарајево – тај више није Србин.

Igor Vojinovic

Вјерујем, а зато сам и овдје, да ће Српска листа, послије овог Сабора, кренути један отворени, фронтални напад на издајнике српског народа, да ће обновити српски народ у Црној Гори, супроставити се грађанским опцијама које се залажу за Европску унију и НАТО пакт, и лажним Србима који траже свој спас под скутима највећег зла на планети, а то је епископ града Рима и највећи свејеретик у историји човечанства.

Сви они, који се у Црној Гори представљају да су представници Срба, а поздрављају и признају и подржавају НАТО режим у Србији који тренутно води Александар Вучић – нијесу Срби.

Јер, не може бити Србин онај који подржава онога који је издао и предао Косово. Не може бити Србин онај ко је спреман да изда и преда комплетну Црну Гору, који се одрекао Српске Крајине, Вардарске Македоније, а сутра ће и Војводине и Рашке области. Александар Вучић спроводи терор над српским народом у Републици Србији. Александар Вучић је потписао Бриселски споразум. Александар Вучић спроводи Бриселски споразум на терену и сваки његов састанак са представницима шиптарских терориста наноси веће и огромне проблеме српском народу на Косову и Метохији.

Ми знамо да је Српска листа једина у Црној Гори била против велеиздајничког Бриселског споразума у Бриселу, да је Српска листа била једина у Црној Гори против шиптарских избора. И то говори да је зато Српска листа једини прави представник српског народа у Црној Гори.

Драга браћо и сестре, надам се да ће српска Црна Гора побједити.

Као што каже стара пословица: „Српска Црна Гора, побједити мора“.

***

СРБИ НА ОКУП

У недељу 26.априла 2015. у Подгорици је одржан Сабор Српске листе у Црној Гори. Сабору је присуствовало 100 представника и гостију. Усвојен је Програм и Статут Српске листе у Црној Гори, а Добрило Дедеић је други пут изабран за председника СЛ ЦГ. Учесницима су се између осталих обратили др Марко Јакшић лидер Срба са КиМ, Игор Војиновић члан Српског националног већа “СРБИ НА ОКУП“, Мирко Јовић, Младен Обрадовић и други. Сабору је присуствовао и руски амбасадор у Црној Гори. У свом излагању Игор Војиновић је пренео подршку Свесрпске народне организације „СРБИ НА ОКУП“, борби за опстанак и останак Срба у Црној Гори, коју води Српска листа.

***

Члан предсједништва Демократске Странке Србије и вођа Срба са Косова и Метохије др Марко Јакшић

Душко Секулић \ Писмо подршке Српској листи од др.проф Војислава Шешeља

Предсједник Завјетника Стефан Стаменковски – Први општи сабор Српске листе

Портпарол Завјетника г-ђица Милица Ђурђевић – Први општи сабор Српске листе

Предсједник “Србског образа“ Младен Обрадовић – Први општи сабор Српске листе

Весна Пешић \ Први општи сабор Српске листе

Потпредсједник Отаџбинског покрета Србије Душан Обучина – Први општи сабор Српске листе

Бирање страначких органа Српске листе

 

28. 04. 2015. youtube-Nemanja Lakusic, СРБИ НА ОКУП, за ФБР приредила Биљана Диковић

4 replies »

 1. Шта рећи?

  Представница Сабора Заветници спомиње „њеног Митрополита а папског слугу Амфилохија“ и за то добија громогласан аплауз. Тужно!

  Поједини други говорници говоре о Српству и издаји истог, потом о православљу, али ни да се дрзну да спомену издају истог. Жалосно!

  Шта рећи, сем, свака ти част Игоре Војиновићу! Храбро и честито!

  Свиђа ми се

 2. ПОМОЗ БОГ БРАЋО СРБИ И СЕСТРЕ СРБКИЊЕ БОЉЕГ САБОРА СРБСКОГ ДО САД НИЈЕСАМ ВИДЂО А БРАТУ ИГОРУ ВОЈИНОВИЋУ СВАКА ЧАСТ КАКО ЗБОРИ ТАКО ПРАВИ СРБИН ЗБОРИ И НЕК ГОСПОД ВАЗДА БУДЕ УЗ ПРАВЕ СРБЕ И СРБКИЊЕ

  Свиђа ми се

 3. Храбро, јасно и убедљиво излагање, које посебно треба да погоди оне који се представљају као патриоте, а узимају благослов од екумениста или са њима сарађују.

  Свиђа ми се

 4. Хвала редакцији СРБског ФБРепортера на објављивању овог обавештења и родољубивог говора брата у Христу Игора ВОЈИНОВИЋА,

  Био бих захвалан редакцији, ако може, да објави говоре и осталих учесника. Посебно ме интерсују говори др Марка ЈАКШИЋА, портпарола „КОСОВСКИХ ЗАВЕТНИКА“ Милице ЂУРЂЕВИЋ и Младена ОБРАДОВИЋА, ако су и ониг оворили, и Срба који живе у Црној Гори.

  Љубомир Т. Грујић

  Свиђа ми се