ДРУШТВО

Поразно је како омладина у Србији размишља о злочинима над српским народом!


20. април 2015. Злочини над Србима

Имала сам прилике да се ових дана нађем у друштву млађих људи у распону од 20 до 30 година. На моје задовољство ту су се нашли и омладина, који су интелектуалци, као и они са завршеном средњом школом. Углавном су сви били Срби, сем једне особе која исто живи у Србији, али је полутанка дете из мешаног брака Хрвата и Српкиње.

bratunac-godisnjica-vojnicko-groblje-naser-oric-srebrenica-1328585176-39989

Српска мајка у Сребреници над гробом

Желела сам обавити са њима нефромални разговор о томе како они виде садашњу ситуацију и шта у опште знају о злочинима над Србима. Наиме ја сам им навела уопштене податке о бројкама са којима ја располажем, да је на пример на територији Босне и Херцеговине за време Другог светског рата убијено 721.000 Срба, да је у Сребреници у задњем рату убијено преко 3.200 Срба, да 1.881 или 1.887 лица српске националности на територији НДХ није индентификовано, а да на територији БиХ у босанско-херцеговачком рату није индентификовано 1.650 Срба. Да је муслимана у Сребреници није убијено више од 1.000 војно способних и то оних који су вршили злочине над Србима 1992-1992, под командом Насера Орића.

Да не будем превише напорна са детаљима, нисам више желела да их гњавим са бројкама. Рекла сам им да сваки дан погледају на мом профилу на ФБ, увек има о злочинима над Србима. Један коментар је био:

Како могу да се смарам са тим стварима?… Најбитније сачувати живу главу… Срби узалудно гинули.

Мој одговор је на све то био да нисам од оних људи који злочине над својим народом тек тако заборављају. Да Срби никада нису желели ратове и да је наше било само да се бранимо.

Коментар од друге особе је био сличан:

Ја верујем само људима који су то заиста прошли.

Рекла сам јој да оно што објавим није је лаж, нити се бавим шпекулацијама и нагађањима. А најгоре ми је ипак било са особом из мешаног брака.

Кад сам јој споменула да је певачица Халка Палдум имала Јавну кућу (куплерај), у којима је подводила српске девојчице старије од 12 година. Она ми рече да је то лаж. Навeла сам јој и ко јеуствари Дино Дервишхалидовић алиас Дино Мерлин, да је он у свом објекту имао натпис: „Забрањено за Србе и псе“, да је он својевремено испевао песму посвећену Алији Изетбеговићуратном председнику Босне и Херцеговине, она ми је рекла да је то лаж. Нисам се сусдржала, па сам јој одбрусила и рекла да таква персона не може да заслужује моје поштовање, да бих од ње добила одговор: – Он је само човек.

14185_vest_dino-i-raja

Дино Мерлин у „фином“ друштву 1988.

Рекла сам јој да ако мене неко доживљава као псето, ни ја њега не могу гледати другачије. А кад сам рекла да је тај исти Дино Мерлин се иживљавао над Србима у логорима у Сарајеву, она ми је на то рекла, да је то лаж, да су Срби платили да се тако говори о њему.

Причала сам јој да знам људе који су прошли тортуру од стране Дина Мерлина и да њима верујем, јер их знам лично. Све време она је слушала певаче из Хрватске и Федерације БиХ. Тада сам је замолила да макар пусти неку песму од Цеце. Без пардона ми рече да она то не слуша.

Драга браћо и сестре, крајње време је дошло да свима отварамо и уши и очи. Да ми и наша деца не учимо лажирану историју и да се скрива страдањенас и наших предака, да нам у уџбеницима не потиру бројке наших убијених, прогнаних и закланих. Зато делите у што већем броју приче о свим злочинима који су се десили над нашим невино убијеним сународницима.

Најстрашније ми је то што злочинци нису имали милости ни према нашој деци. Наши властодржци се већ деценијама мењају, али завет ћутања о српским страдањима и жртвама се не мења.

Када сте на државној телевизији, РТС, видели да се прича о злочинима над Србима? Врло ретко. Није страдање нашег народа само „Олуја„, има ту још много тога, а у питању су наши пријатељи, браћа, кумови, рођаци… који су се нашли на том месту. Не потцењујем да се “Олуја“ није десила, али треба сви злочини да равномерно буду заступљени! Помислите само ово… да бисте и Ви исто прошли као и ти Срби да сте живели у то време на том месту.

Куда? Где? Коме? Како?

Куда? Где? Коме? Како?

Не дозволите да нас нико више ућуткује, да нам не намећу певаче који величају злочинце и злочине над нашим народом и све што је њихово! Не смемо да ћутимо о злочинима, ако су их једном убили не дозволимо да они буду по други пут убијени нашим заборавом!

Свим невино убијеном Србима нека је лака црна земља!

Наташа Дуганџија- Сташевић
20.4.2015.

24 replies »

 1. Bravo Nataša! Nažalost, imamo slobodu privatnih medija, koji su neprijateljski nastrojeni prema Srbima, a ni javni servis nije ništa bolji, jer ga vode ljudi koji nisu dorasli tom poslu i koriste ga samo u lične promotivne svrhe. Slično je i sa udžbenicima. A tek SANU!? Dugogodišnjom negativnom selekcijom, to je postalo burazersko- kumovsko društvo, koje je hermetički zatvoreno za one najbolje Srbe. To je sve rezultat višemilenijumske borbe antisrba, da izbrišu srpsku istoriju, jezik i kulturu i naš ogromni, ako ne i presudan doprinos u razvoju civilizacije na evroazijskim prostorima nakon poslednjeg ledenog doba!

  Свиђа ми се

 2. pametna deca. Nisu Srbi zeleli rat ali ni Hrvati vec nase vodje. I sta to interesuje dete koje se tada tek rodilo. A sto Merlina ne stavis u isti kos sa Cecom. Pa ona je zena …. Pun arsenal oruzja su joj u vili nasli i nikom nista. Nanogicu nosila. Svako ima pravo da okaje svoje grehe zadojen meznjom koju su obilato na RTS pustali u vestima tako i kod njih sigurno. Pa ja bi mrzeo bilo koju naciju da dodjem u situaciju da mi lete bombe iznad glave i da nemam sta da jedem da mi je pola rodbine pobijeno ili silovano. Toliko od mene pozdrav iz istog tog Beograda. I ostavi se nas i gledaj svoja posla. Mi gledamo u buducnost i volimo ljude. Mrzimo samo one koji su nam licno nesto naudili. A taj rat nije bio nicija agresija vec gradjanski rat.

  Свиђа ми се

 3. СРБСКИ ФБ РЕПОРТЕР:

  Миодраг Новаковић, поезија / October 6, 2013
  ДА СЕ НЕ ЗАБОРАВИ
  ******
  ДРАГИ МОЈИ СРПСКИ ОСНОВЦИ,
  ЗНАТЕ ЛИ ГДЕ СУ ПРЕБИЛОВЦИ,
  И ЈЕЗИВЕ ЈАМЕ ХЕРЦЕГОВАЧКЕ
  У КОЈЕ СУ СРБЕ БАЦАЛИ НА ГЛАВАЧКЕ.
  ОДВАЈАЛИ БЕБЕ ОД СИСЕ
  И СА МАЈКАМА БАЦАЛИ У АМБИСЕ.
  ДРАГИ МОЈИ СРПСКИ ОСНОВЦИ,
  СРЕДЊОШКОЛЦИ И ПОСТДИПЛОМЦИ,
  ЗНАТЕ ЛИ СРБИЈА НЕСРЕТНИЦА,
  КОЛИКО ЈЕ ИМАЛА СРЕБРЕНИЦА,
  ЗНАТЕ ЛИ НАЦИЈУ ВИШЕ КЛАНУ,
  НА ОВОМ КРВАВОМ БАЛКАНУ.
  УПАМТИТЕ ГРАДИШКЕ,ЈАСЕНОВЦЕ
  ЈАЈИНЦЕ И САЈМИШТА,
  УПАМТИТЕ СРПСКА ГУБИЛИШТА,
  АКО ЗАБОРАВИТЕ,
  КАО ДА НИЈЕ БИЛО НИШТА.

  И РАШИРЕНИХ РУКУ НА СВОЈИМ ВРАТИМА,
  ПОЛЕТИЋЕТЕ У ЗАГРЉАЈ СВОЈИМ ЏЕЛАТИМА.
  А ОНИ ЋЕ КАМЕ ИЗВУЋИ ИЗ ПОТАЈЕ,
  И НАШ ЋЕ ПОКОЉ ДА ТРАЈЕ И ТРАЈЕ.

  И СВАКА НОВА ПОКОЛЕЊА,
  КЛАЋЕ НАС ДО ИСТРЕБЉЕЊА.
  ********
  ПЕСНИК,,ВАСИЛИЈЕ ОД СЕМБЕРИЈЕ”

  Драган Славнић

  Свиђа ми се

 4. Када сам једној девочици на улици скренула пажњу да не носи мајицу са фашистичком америчком заставом и да су они убили малу Милицу, она ми је одговорила да она није бомбардована! Питала сам је да ли има родитеље и да ли је нечему уче, она је била дрска, а има само 10 година.

  Свиђа ми се

  • lepo ti reklo dete. Ona nije bomarovana. Tad nije ni bila rodjena. Vas je problem sto ste vi i vasi ocevi posle NDH i Jasenovca i svih klanja i silovanja usli u tu Jugoslaviju zajedno ljubakali se sa njima na ORA-ma i pravili im hotele i aerodrome na primorju i sad vam mi mladi krivi. Sram vas bilo.

   Свиђа ми се

 5. Bravo,bravo jedno veliko postovanje za vas.Ja imam 28god i svaka vam cast sto mladim ljudima otvarate oci nad velikim zlocinima nad srbima.Jos jednom svaka cast i treba vise da budete medijski propraceni i da se nikad ne zaboravi!!!

  Свиђа ми се

 6. Госпођо Дуганџић ја Вам се заиста чудим?Па природно да на Р.Т.Б. нема емисија о српским жртвама у БиХ и Крватској зато што је дотична Тв ИНСТРУМЕНТ ОКУПАТОРА у србијици.То је ОКУПАЦИОНА ТЕЛЕВИЗИЈА а ако би неко тврдио супротно тај или не зна где живи,или је марсовац или је слепац код очију!

  Свиђа ми се

 7. Истина о страдањима Срба не може да се пробије јер још увек Србијом владају комунисти, хрвати и јевреји. Комунисти су сарађивали и са немцима и са усташама у спровођењу што успешнијег уништења српског народа. После рата све су учинили да се истина о геноциду над Србима прикрије и заташка до данашњих дана. Уништавали су податке о злочинима, онемогућавали прикупљање података о убијеним, протераним или покатоличеним Србима, ширили су лажно братство и јединство које су спроводили једино српски комунисти. Слично је и после рата 1990. године. Вест о паду РС Крајине била је при крају Дневника, број убијених и протераних никада није прецизно евидентиран, никада нису сачињени спискови са личним подацима, никада није објављено колико је кућа и других објеката попаљено. А ко је то спречио? Па наравно опет комунисти. Та гамад из целе Југославије је изазвала рат, али су други комунисти били лажни, а наши су били праве комуњаре и нису се борили за српске националне интересе, већ за некакву Југославију и за братство и јединство. То раде и дан данас и зато и сада прикривају злочине над нашим народом. Они својом пропагандом насилно усађују идеје и мишљење народу, а посебно омладини, па није чудно што су или незаинтересовани или имају сасвим погрешно мишљење о догађајима и из II светског рата и из рата 1990. године. Исто је и са Косовом и Метохијом.
  Истина ће бити доступна Србима и јавности тек кад се ослободимо комуниста, хрвата и јевреја.

  Мића из Ниша

  Свиђа ми се

  • Мића, баш тако.
   Имамо примјер у вези са Јасеновцем.
   1943. командант Банијске дивизије Петар Мећава одлучио је да нападне Јасеновац (тамо је била само једна усташка сатнија величине једне чете). Он добија радиодепешу од врховног штаба (броз) да се врати. Након ове наредбе послије три мјесеца њега су комунисти стрељали. Да би се додало као шлагворт на торту злочина, комунисти су објавили документ како је (који цинизам) Петар јуначки погинуо негдје у Босни у борби са четницима (баш четницима).
   Или други случај Дијане Будисављевић која је спасла најмање 10.000 српске дјеце од усташког покоља. Водила дјечије досије, њихово поријекло и националност. Сва документа које је чувала по ослобођењу одузели су јој људи из ОЗН-е и уништитли а њу прогласили идеолошким противником због чега је напустила Загреб и одселила у Аустрију.
   Ништа од ових и хиљада сличних података података не могу се наћи у школским уџбеницима.

   Свиђа ми се

 8. onigore koje su roditelji nucili dobar hrvat ili balija treba da uzmu Geopolitikiu novine i pocnu da uce blizu istoriju.Organizovano unistavcanje Srba vrsi se sto i vise godina.Vatikan i Velika britanija vode tu dugorocnu politiku.SAD SAMO RADE STA JE DOGOVORENO IZMEDJU NJIH’Ucite deco ko je Sveti Sava,car Dusan,knez Lazar…To su Srbi koji su vodilje srpstva,Najbolje sto smo ikada imali. ostavilim su nam u nasledje Srbiju koju vec 15 godina vode na dno.Lutamo zbog roditelja koji decu uce da postoje dobri i losi ljudi.Pored toga postoje i ljudi koji mrze,zadojeni su mrznjom na zalost vecina hrvata je ustaski nastrojeno,kolju siluju i rade stvari kojih ni zivotinje nidu dostojne.Na zalost mi brzo zaboravljamo sta su nam radili vec ceo vek.Dosta je lazi i izvinjavanja koljacima pre svega srpske dece.Opametimo se.

  Свиђа ми се

 9. Ono sto ja znam jeste da se djeca uce mrznji od kraja rata…ne treba zaboraviti cinjenicu da ima losih ljudi na ovom svijetu i na sta su sve spremni …a ne govoriti djeci od malena „Muslimani i Hrvati su ubili toliko i toliko Srba“ ..svi koji su ubijali su krivi …sreca mi je da su mi roditelji govorili da se pazim losih ljudi a ne da se plasim hrvata i muslimana…mislis da si neka patriota i brojis srpske zrtve a ne vidis da ce to mladje generacije zloupotrijebiti i da ce ici ulicom pijano i dizati 3 prsta govoreci „ubij turcina i ustasu,oni su nam zlo nanijeli“ ..iz rata treba nesto NAUCITI a ne 20 godina kasnije da djeca koja nemaju veze sa tim budu ucena da mrze citavu naciju zbog gresaka nekoliko ljudi

  Свиђа ми се

  • Verovatno si u pravu ali samo jednim delom .Zbog takvog gledanja na stvari smo dozvolili i 90-ih da se repriziraju 40-te.Ne smemo zaboraviti ne dao Bog ponovo necega(rata) docekacemo ponovo skrstenih ruku da budemo zrtve genocida i nacionalistickih psihopata.Za sve sto nam se desilo 90-ih krivi su nasi roditelji sto nas nisu naucili da muslimanu i hrvatu nikada ne smemo verovati.Istorija je do sada to mnogo puta pokazala.Treba deci govoriti sta je i kako bilo da znaju za buduce da ne naprve istu gresku. mi smo na balkanu a na balkanu ne moze da prodje vise od 50 god.bez rata

   Свиђа ми се

  • Стефане, горњи чланак не говори нити афирмише мржњу. Србски и хришћански не треба мрзити. Али је исто тако србски, хришћански и ако хоћеш људски говорити истину. Суштина поруке од аутора Наташе је у томе да срби морају познавати своје историјска страдања како би предупредили будућа. У томе и јесте проблем. Комунизам је кресао истину о нашим страдањима и десило се деведесетих да нам се поновила несрећа само зато што смо жељели сачувати „заједничку“ Југославију за разлику од других. Данашње незнање и невјерица младих нараштаја о нашим историјским несрећама може нас опет скупо коштати.

   Свиђа ми се

 10. a jel si im objasnila i ko je ceca,ko je njen muz,i sta su oni radili tamo??a jel si im objasnila da smo cvece bacali na tenkove?a jel znaju sta je seselj radio 90ih? a jel si im objasnila da smo mogli da sacuvamo krajinu planom Z4 ali da to nije odgovaralo slobi i tudjmanu?a jel si im objasnila kako je zaista pala krajina,i da oluja bez znanja beograda nije mogla da se uradi?a jel si im rekla da je sloba dao zeleno svetloda se bombarduje srpska krajina?“da se ne zaboravi“ ni sta je sve nasa vlast uradila 1998 i 1999,kao da smo ih molili da nas bombarduju (nasi bivsi saveznici)//a jel si im objasnila sta je blajburg?
  ne mozes samo da se pozivas da su drugi krivi za nesto,,i mi smo za nesto krivi! tek kad to prihvatimo,moci cemo da pricamo i o nasim zrtvama

  Свиђа ми се

  • Stefane, ime koje nosiš ne zaslužuješ i bolje bi bilo da se zoveš Mate ili Sabahudin. Jedino u čemu se slažem sa tobom je da ne treba decu učiti i vaspitavati mržnji prema drugim nacijama i da se ljudi dele na dobre i zle. Ali ih svakako treba učiti da poštuju pretke koji su im kroz vekove svako na svoj način doneli slobodu. Treba ih učiti da ne zaborave grobove svojih predaka i način na koji su umrli. Ne mislim samo na srbe, već i na muslimane i hrvate i šiptare. Samo tako će znati da poštuju druge ali ida budu oprezni da im neko ne zabode nož u leđa. Takođe, ne možeš da osuđuješ nekog što svoje dete uči mržnji prema drugoj naciji ako je u tim nesrećnim ratovima izgubio nekog bliskog rođaka i prijatelja možda na najsvirepiji način a koji ni životinju ne bi ubio. Očigledno da ti (a ni ja) nisi doživeo pa tako pričaš. Pronađi na youtube video Amira i Boško – sarajevski Julija i Romeo i pogledaj. Živ nam bio.

   Свиђа ми се

  • Драги наш усташћићу , ово је проверени метод како изврнути истину , не пише нигде колико је пара дала немачка тајна служба , ватикан и други и колико је оружја улазило у хрватијанску републику 1988-1989 , снимак шпегеља је то јасно објаснио а приче о договорима на Хелму је измислио исти тај ватикан и немачка да се сузбије Србство и кад би погледао мало даље у свом породичном стаблу изненадио би се ко си у ствари.
   Све приче о псима рата су празне приче , постоји податак да се у усташкој војсци налазило преко 80.000 плаћеника из целог света , наравно за дебеле паре а одакле то малој и нејакој а неприродно проширеној хрватској држави ? Па није их ни имала све то је ишло из ватикана и немачке , што ће се брзо осетити кад додју латини и немци по своју Далмацију и своју Славонију па ће видети шта су тамо радили Аркан и остали борци за слободу а погледај слике из периода 1900-1939 колико има ћирилићних натписа у твојој хрватијанској држави , све има своје а ви ускоро , плаћате историјску издају Србства и већ су вам објаснили да сте генетски Срби и тиме су вам најавили каква вам је судбина , ми смо се борили и повукли пред сатрапима а ви квислинзи стижете на ред.

   Свиђа ми се

  • Па хајде нам ти тако паметан објасни ко је тај Шешељ, и шта је он то радио?! и какве везе Блајбург са Србима има, осим што су комунисти и око 3000 четника-Срба тамо побили?! и кога смо ми то и како молили за бомбе 1998-1999? Ја живим у Р.Српској, и стално смо изложени испирању мозгова да се помиримо са својим злочинима. И ми се помирисмо!Резултат – десетине Срба леже у Хагу, још стотине по затворима БиХ, хапсе наше борце само због тога што су били у ВРС, и што се поносе тиме! А за то време, Тужилаштво БиХ скоро да никог са друге стране осудило није за злочине над Србима! Мени масакрирали 10 чланова ближе фамилије, пре 23 године, и никада ни истрага није покренута…немој да ме за језик вучеш, изем ти опрост и заборављање!

   Свиђа ми се

  • bravo bio sam u pubertetu i ziveo u Bg kraj Auto-puta. I tad mi nije bilo jasno zasto se baca cvece na tenk koji ide da rusi unistava ubija. A kamoli sad. Seselj Arkan da ne nabrajam. Sraman tekst.

   Свиђа ми се

 11. PO RECIMA STARESINE JEDNOG OD POZNATIJIH MANASTIRA SRBSKIH DANASNJA GENERACIJAMLADIH LJUDI U SRBIJI ,POGOTOVU IZMEDJU 18 I TRIDESET GODINA JE NAJGORA U POSLEDNJIH STO I JACE,ZAPUTAJNMO SE ZASTO!?

  Свиђа ми се

 12. Ocigledno je da je nazovimo srpski narod ili toliko lud ili toliko glup, da vekovima strada od istih ljudi i na isti nacin, zao mi je svakog coveka koji je izgubio zivot, a pravo pitanje…. ZASTO I KO JE ZA TO KRIV I KO JE JE SADA KRIV STO STBIJA POSTAJE STRATISTE KRIMINALA I PROBISVETA A OSTAJE BEZ OMLADINE I BUDUCNOSTI…., SRBIJA NESTAJE …..

  Свиђа ми се

  • pa postao kad ste ga naselili vi iz Hrvatske Bosne i sa Kosova izbeglice. Pricate svojim naglaskom i dalje a zivite 15 god ovde. Strasno. Jos vam smeta Beograd a ovde se skolujete lecite i zaradjujete plate. Muka mi je kad moram gradom da prodjem od vas i takvih kao vi. Ako vam se ratuje i dokazuje da ste veliki Srbi uzmite oruzje pa na Kosovo. Ajde bre vi cete da mi pricate da smo mi nesrbi i izdajnici. Ovde se borili protiv Slobe kako smo znali i umeli. Da sklonimo tu posast koja je sa Tudjmanom i Alijom ovo sve zakuvala. Torture batinanja privodjenja pretnje porodicama. I sta sad smo manji Srbi od vas???

   Свиђа ми се

   • peke, необразовани, теби смета нагласак или нешто слично. Не ради се о нагласку. Сметају ти 2.5 милиона невиних србских костију. Не можеш од њих спавати и мирно градити „братствои јединство“ са усташама којима је још броз дао миран сан. Сметају ти 30.000 србских жртава у рату у БиХ да не би муџахедини и усташе поново изашли на Дрину. Смета ти 1,300.000 срба који живе и сада у Републици Српској а нису на терету теби и Београду. Ти прозападњаче жељан си глобалистичког конформа и не умијеш себе идентификовати ко си и шта си.
    У садашњој Њемачкој говори се неколико различитих дијалеката њемачког језика а сви себе сматрају да су нијемци. Аустрија посебна држава каже за себе да говоре њемачким језиком и кажу за себе да су нијемци.
    И у многим земљама свијета живе народи говорећи језицима различитих дијалекатаи опет се не одричу свог идентитета.
    Срби избјегли из хрватске теби су на терету јер нису њих 500.000 хтјели да се боре и да побједе НАТО алијансу као и срби у Федерацији БиХ и Космету.
    Замисли каква је то неодговорност, чак милион срба није хтјело да побједи Америку.
    Стид да те буде који теби сметају избјегли срби у Београду а не сметају ти стотину хиљада шиптара ту настањених, незнан број других непријатељских народа и вјера а сада и војска НАТО.а која ти без посљедица може ући у твоју кућу.
    Због таквих као ти већ губимо читав вијек своје достојанство и идентитет.
    Убрзо ће се све промјенити али на твоју штету а на добро свих Срба.

    Свиђа ми се