(ПРО)ЗАПАДНИ ЗЛОЧИН

(ПРО)ЗАПАДНИ ЗЛОЧИН 38: Викиликс јавља- Патријарх Иринеј подржава ЕУ интеграције и жали за „Југом“ …


ВИКИЛИКС-ХРОНОЛОГИЈА ЗЛОЧИНА ИЗДАЈЕ 5. ДЕО

Пише: Миодраг Новаковић

ФБР, 13 септембар 2012 (2010)

ambasadori-konf-ilu

ПОСЕТА АМЕРИЧКИХ СЕНАТОРА – ПАТРИЈАРХ ЖАЛИ ЗА „ЈУГОМ“… ТАДИЋ УГОВАРА ТАЈНЕ ПРЕГОВОРЕ СА ТАЧИЈЕМ…

Janet and George Voinovich and President Tadic`

ДЕПЕША: „10BELGRADE334  2010-02-26 15:12:00 FOR OFFICIAL USE ONLY

Током фебруара 2010 цела булумента „српских великодостојника“ је дошла на ноге америчким сенаторима Воиновићу и Шаину, који су тада пристигли у званичну посету Београду.

patrijarh tadic cvetkovic jeremicОвај сусрет који се одвијао углавном уз разне „пословне ручкове“ је био својеврстан вашар таштине и полтронства српске владајуће клике и неких највиших званичника СПЦ…

Амерички званичници су били више него задовољни са чврстом решеношћу  српског режима да се за Косово бори искључиво „дипломатским средствима“, чак и по цену да га тако потпуно изгуби!?

President Tadic and Foreign Minister Jeremic expressed the intent to resolve outstanding bilateral issues with neighboring countries, including adopting a parliamentary resolution on Srebrenica, while Defense Minister Sutanovac called for a revision of the Military-Technical Agreement with NATO.

***

У својим приватним сусретима са сенаторима министар Вук Јеремић је обећао да  ће у парламенту испословати Сребреничку резолуцију, и то са што већом могућом већином. Такође се отворено заложио за јединствену БиХ и њен улазак у НАТО, макар то и било супротно интересима Републике Српске.

Serbia's approach to Bosnia, Jeremic continued, was focused on promoting reconciliation between the three constituent peoples, preserving Bosnia's territorial integrity, and achieving passage of a parliamentary resolution on Srebrenica by the largest possible margin. He said that Serbia supported EU visa liberalization as well as granting Bosnia Herzegovina NATO Membership Action Plan (MAP) status.

***

У посебним разговорима Тадић се похвалио сенаторима како је већ успео да по том питању (уласка БиХ у НАТО) поприлично да обради председника РС Додика!?

Tadic said Serbia fully supported NATO integration of all of its neighbors, including Bosnia, which he had advocated in conversations with Republika Srpska Prime Minister Milorad Dodik and other Bosnian Serb leaders.

***

PATRIJARH IRINEJ I VUK JEREMIĆПатријарх Иринеј је отворено подржао евроатлантске интеграције, и истакао је  како је личног мишљења да америчке „слободе и демократија“ треба да постану узор и за Србију. У једном моменту се  чак „разнежио“ и нагласио како жали за старом Југославијом, рекавши како је она била много добро решење за све (осим за Србе?)…

Replying to Senator Voinovich's question about the SOC's position on Serbia's future EU accession, Irinej replied that "it would be normal," as Serbia was part of Europe and European culture. In response to the Senators' comments on stability in the western Balkans, Irinej responded that the Balkans would be better off if the former Yugoslavia still existed. He said „some individuals had the wrong desires“ during the years when former Yugoslav republics had declared independence. In addition to ties to the EU, Irinej noted the importance of U.S. support to Serbia, stating that U.S. opinions of Serbia and our example of freedom and democracy were essential.

***

Шутановац је био прича за себе (тадашњи министар одбране)- отворено је лобирао да шаље српске војнике у мировне акције широм света, нагласивши да су већ у Чаду, али да би (по њему) били вољни да служе у „мировној мисији“  у Либану и на Кипру!?

Изразио је забринутост за једну групу  српских кадета који су школовани „(полу)тајно“ на америчким војним академијама, како ће бити прихваћени по повратку у Србију!?  Такође је изразио забринутост због све  веће непопуларности НАТО у Србији, и у том смислу је предложио сенаторима да Српској војсци поклоне бар једно 20 до 30 „хамвија“ (макар и половних)- што би по њему утицало да народ „заволи“ Американце и НАТО.

files.phpПосебно је „цинкарио“ сенаторима угледну групу од око 200 српских интелектуалаца који су потписали петицију против НАТО, што је по њему успорило његову (Шутанчеву) промоцију НАТО у Србији, али је био уверен да ће временом, он и „колеге“ успети да „наговоре“ Србе да уђу у НАТО.

Такође је тражио сарадњу са американцима и НАТО око развоје Јужне базе за тренинг за „мировне операције“!? По питању уласка БиХ у НАТО и он је попут својих „колега“ изразио уверење да ту треба игнорисати интересе Републике Српске!?

Као посебну шансу за промоцију НАТО у Србији, Шутановац је истакао наилазећи војни аеромитинг у Србији, и од сенатора је тражио да се заложе код америчке војске да пошаљу америчке бомбардере на тај митинг (јер верује да ће народ бити срећан да их поново види?).

Sutanovac expressed frustration with a recent campaign by 200 intellectuals to call for a referendum on Serbia's NATO membership, alleging that public support for membership had fallen from 27% to 20% as a result... Sutanovac appealed for more international support for the Serbian Military and the work he is doing; said that the MOD would welcome more financial support; claimed that FMF funding for 20-30 HUMVEES would improve Serbian public opinion of the U.S; pushed for better U.S. participation in the next air show; and expressed concern about the challenges of reintegrating Serbian military students trained at U.S. service academies into the Serbian military.

***

photo-srbija-licnosti-cvetkovic_mirko-Mirko_Cvetkovic_07_u_995498524Премијер Цветковић  је сенаторима нагласио да су односи са Американцима много бољи од Бајденове посете у мају 2009 (тог дана током Баједнове посете је у Београду уведен полицијски час- а непосредно по напуштању Бајдена Србије- часни Владика Артемије је прогнан са Космета, али не од Шиптара, већ од екумениста из врха СПЦ, вероватно „по налогу“ западних тајних служби?).

Цветковић је тражио још америчких пара на зајам, нагласивши да су претходних милијарду и шесто милиона долара већ спискали. Цветковић је такође истакао војну сарадњу Србије и Америке, нарочито са „гардом их Охаја“, али се пожалио да „необразовани“ српски народ још није спреман да уђе у НАТО (али да га они из владајуће коалиције  стално „омекшавају“ и да је само питање када ће…).

И премијер Цветковић је поносно истакао да Србија никада неће користити силу да поврати Косово!? (Чега се паметан стиди, тиме се будала поноси- примедба аутора).

Cvetkovic welcomed the $1.6 billion in U.S. foreign investment in Serbia and said he hoped for more. He added that U.S.-Serbia military cooperation was strong, particularly with the Ohio National Guard, but added that NATO membership was not on Serbia's agenda at this time... Cvetkovic said Serbia would only use diplomacy and peaceful means to fight for Kosovo.

***

KO_zaman_APНа крају да нагласимо,  да је током приватних разговора између Тадића, његовог саветника Ратковића и америчких сенатора- Тадић тражио помоћ од Американаца да приволе Тачија на директне али дискретне (читај тајне- далеко од очију и ушију јавности) „преговоре“ о КиМ.

Данас сви знамо како су ти издајнички преговори , у режиији Борка Стефановића, и по налогу Тадића, окончани- отвореном велиздајом и продајом Српских националних интереса Србије на КиМ.

(Из књиге „(Про)Западни Злочин“- М.Новаковића, IV проширено издање, © 2014 Lulu(Publisher), Author: Miodrag Novakovic. All rights reserved ISBN 978-1-312-62946-2)

9 replies »

  • Уважени професору Булатовићу- Које године сте написали ту књигу, и да ли постоји доступна пдф верзија? Поздрав- аутор

   Свиђа ми се

   • Уважени професоре, непримерна је формулација мог коментара, ради се о прозападним злочинима и домаћим злочинцима у књизи Хитлеров рат будућности, који иду у прилог вашег поменутог текста,а никако о неком плагијату. Књига је написана 2013. и није доступна у ПДФ формату. Значи, књига уваженог професора Новаковића, која је прави научни рад заснован на обимном истраживању не може се упоредити са овом књигом чији је текст потпуно различит и који је писан у једном даху. Због непромишљеног коментара дугујем извињење уваженом професору.

    Свиђа ми се

 1. SUDBINA ILI ODSUSTVO BUDNOSTI GRAĐANA SRBIJE
  **********************************************************************
  ZASTRAŠUJUĆA činjenica je, da su u poslednjih 15 godina, na čelu Srbije prozapadni režimi ili narodski rečeno -izdajnici!!! * Teška je to reč ali nema drugog ni boljeg gram atičkog termina za ljude, koje smo izabrali na demokratskim izborima a koji tako zduš
  no rade protiv interesa svoje zemlje i svog naroda!!!* Od DOS-ovske generacije refor matora i uvoznika „demokratije“ nisam ni očekivao previše, s obzirom na „previše babi
  ca“ ali i po načinu kako su preuzimali razne institucije, (paljenje Skupštine i drugih) „re volucionarnim“ metodama „oslobađanja nacije“ od mrskog diktatora!!! *
  **********
  Sve ono što se događalo u prvim godinama željno dočekane demokratije a pogotovo u toplom zagrljaju „prijateljskog“ Zapada ukazivalo je vlasnicima ishabanih pištaljki i escajga na nadolazeće crne oblake privatizacione kolere ili bar na godine koje će sas
  vim izvesno izjesti skakavci!!! *
  ***********
  Prvi „igrokaz“ koji je sve to najavljivao bile su omaške u obezbeđivanju premijera Đin
  đića a zatim i njegovo ubistvo, koje je jasno ocrtavalo portret revolucionarnih snaga u liku velike DOS koalicije – bila je to gomila demokrata bez jasne motivacije i orijentaci
  je – šta je najpreče i šta je najvažnije!!! * Pokazali su da nisu bili sposobni ni da sačuv aju najboljeg među njima a šta je tek s takvima čekalo sankcijama i ratnim razaranjima
  izmučenu zemlju Srbiju???*
  *************
  Što je Srbiju čekalo s takvim ljudima to ju je i snašlo; posle 12 godina i 4 predsednička mandata, zaglušujućih obećanja na sva usta, na sve bilborde i sve televizije, da nas očekuju zlatna vremena i procvat a Tadić: „da ima plan (čak) i za 20 godina“ života Srbije, ta ista Srbija ličila je na očerupanu lešinu, nad kojom su se srpske i evropske glavešine zaklinjale u njeno vaskrsnuće i Evropski put!!! *
  **************
  Predizborna kampanja „naprednjaka“ obećavala je novi, suprotan kurs (istina trnovit)
  ali ipak drugačiji??? * Opet su glasači prionuli na „posao“ onako svojski, dadoše im poverenje i vlast…kad ne lezi vraže…opet vlast okrenula ćurak suprotno sopstvenim
  obećanjima!!! * Da i od lošeg ima i gore ubrzo se pokazalo novom željom Vladajuće klike koja je zatražila od glasača i…apsolutnu većinu u Skupštini!!! *
  ***************
  I, GDE SMO STIGLI??? * Pa nismo baš mnogo odmakli, nešto započeto u borbi sa kri
  minalom, nešto sa investicijama sa maglovitim konceptima, burazerska privatizacija (istina sa strancima, značajna razlika u odnosu na DOS-ovske), afere sa bezbednoš
  ću najviših rukovodilaca, afere sa vojskom, srdačno grljenje sa Zapadnim glavešina
  ma, koje nam povremeno „utabavaju“ prtinu poslušnosti i blagostanja prema Evrops
  koj uniji sa istovremenim zatezanjem alke na gubici na Kosovu, kad god skrenemo u
  duboki sneg Sibirskih širina….tek toliko da ne smetnemo s uma ko nam je stvarni gos
  podar!!! * Paralelno, premijer Vučić nas budi čim zadremamo na putu ka Evropi: „Rad
  ite ljudi, samo radom možemo stići do Evropskog raja…“, dok nam Evropa zatvara iz
  voz stoke a „uvozi“ nam crkotine sa Kosova, Poljske i ….??? *
  ******************
  Da može biti i još gore uverićemo se, kad naša vlada bude „izdala“ u zakup desnu obalu reke Save na ceo jedan vek i plodne oranice Vojvodine i Šumadije – ZAUVEK,
  strancima koji s tom NAŠOM PRODANOM zemljom mogu da rade šta god hoće: da uvezu GMO otrove, ili ih ostave neobrađene ili bilo šta im narede njihove vlade??? *
  ********************
  IMA LI KRAJA PROPADANJU SRBIJE??? * Ima to je sasvim izvesno, nisu to baš vesele alternative ali…. kad je izbor ograničen a OPSTANAK NACIJE DOVEDEN u pit
  anje….tu je dobri Bog a i srpska istorija je puna rešenja…pa neće nam biti ni prvi ni poslednji put!!! * 22. apr. 2015!

  Liked by 1 person

 2. Овај Мирослав Гавриловић је највећа срамота за Свету Србску православну цркву, јер су га наместили србски непријатељи, одмах по устоличењу огласио се и идентификовао као екумениста (што значи јеретик), папољубац је и, ево сад сазнајемо, јевроунијата и свеколики богохулник и недостојник. (Никада нису демантоване приче о његовом среброљубљу и о томе да има децу са више жена).

  Ако му буде дозвољено да прими римског богохулног понтифекса у СПЦ, Свети Дух ће коначно напустити храмове СПЦ саграђене у славу Бога, а Срби Светосавско Православље.

  Помози нам, Господе Боже! Амин!

  Свиђа ми се

  • Tu je dobri Boig, a i srpska istorija je Puna resenja … pa nece nam biti ni prvi ni poslednji put.
   Ja saam dobro razumela,rat protiv izdajnika ,ubnistiti svu gamad koja se nakotila u Srbiji,to je jedino resenje i spas za drzavu,da se spasi ono sto se spasiti jos moze. Nisam sigurna da su svi dobro razumeli sta ste hteli reci na kraju. Svaka cast delim Vase misljenje,i sretna sam sto nikome nisam dala svoj glas.

   Свиђа ми се

 3. Иринеј има замућену свест кад је могао не само да помисли већ то и јавно да каже са своје јавне функције да америчке „слободе и демократија“ треба да постану узор и за Србију.
  Невероватно али он није сам у таквом виђењу, да своју поданички и вазални ропски статус стално потврђује у јавним искорацима да ипак изговори и потврди самог себе за највећег непријатеља Српста и саме Србије..
  Америка је четврти рајх то је јасно и ретардираном детеу од 9 година а овом заслеољеном и навођеном иренију из своје поданичке улоге је јасно али има своју улогу извршиоца радова и за те сребрњаке успешно извршава.
  У прилогу су два интервјуа која јасно осликавају нашу и америчку реалност збох које је интервјуисани Саша врло бруо и убијен.
  Следи:

  Saša Marković, Na rubu znanosti, Manifest protiv imperije, Prvi dio

  ……………………………………………………………………………….
  Saša Marković, Na rubu znanosti, Manifest protiv imperije, Drugi dio

  ……………………………………………………………………………………………………….
  U Budvi ubijen bivši poslanik Saša Marković
  Beta | 17. 04. 2015. – 18:51h | Komentara: 7
  Bivši poslanik crnogorske skupštine Saša Marković ubijen je danas u sačekuši u Budvi, objavili su podgorički mediji.
  Marković (48) je ubijen posle 17 sati u jednom od naselja u Bečićima pored Budve, nezvanične su policijske informacije na koje se mediji pozivaju.
  Na Markovića je navodno ispaljen šaržer metaka dok je bio u kolima.
  Saša Marković je bio član nekadašnjeg Liberalnog saveza Crne Gore (LSCG) od njegovog osnivanja, direktor nezavisnog radija „Fri Montenegro“ (Free Montenegro), šef kabineta predsednika Skupštine Crne Gore, poslanik u crnogorskoj skupštini, kao i u parlamentu nekadasnje Državne zajednice Srbija i Crna Gora (SCG).

  U Budvi ubijen Saša Marković, bivši poslanik LSCG
  Marković je ubijen dok je automobilom prilazio porodičnoj kući. Tada je, kako “Vijesti” nezvanično saznaju, iz obližnje šume istrčao napadač i u pravcu stradalog ispalio više metaka
  Saša Marković
  U sačekuši u bečićkom naselju Ivanovići oko 17.00 časova ubijen je Budvanin Saša Marković (48), bivši poslanik Liberalnog saveza Crne Gore i nekada jedan od najbližih saradnika Slavka Perovića.

  Marković je ubijen dok je automobilom prilazio porodičnoj kući. Tada je, kako “Vijesti” nezvanično saznaju, iz obližnje šume istrčao napadač i u pravcu stradalog ispalio više metaka.
  „Službenici Centra bezbjednosti Budva, u sadejstvu sa službenicima Sektora kriminalističke policije, preduzimaju intenzivne aktivnosti na rasvjetljavanju ubistva počinjenog na štetu S.M. (47) iz Budve. Beživotno tijelo S.M, koji je lišen života upotrebom vatrenog oružja, zatečeno je danas oko 17,05 časova u vozilu u njegovom vozilu marke „Alfa Romeo“ u naselju Ivanovići – Bečići“, saopšteno je iz Uprave policije.
  Dom Markovića nalazi se na kraju puta, iza kojeg slijedi šuma.
  Marković je pogođen u predjelu glave i trupa, preminuo je na licu mjesta.
  Policija je blokirala sve prilaze gradu i kontroliše učesnike u saobraćaju. Kako „Vijesti“ saznaju inspektori su uzeli i izjave od komšija.
  Foto: Vuk Lajović
  Saša Marković je rođen 19. aprila 1967. godine u Budvi.
  Do 1998. bavio se privatnim biznisom a potom se kroz rad u Liberalnom savezu aktivno bavi politikom. Bio je član Liberalnog saveza Crne Gore od 1990. godine, piše u njegovoj biografiji.

  Bio je jedan od najbližih saradnika Slavka Perovića i šef Kabineta predsjednice Skupštine Crne Gore Vesne Perović (2001-02).
  Tokom karijere bio je član Velikog Kabineta LSCG za Spoljne poslove, direktor nezavisnog radija „Free Montenegro“, predsjednik Opštinskog odbora LSCG, član Malog kabineta LSCG, poslanik u parlamentu Državne zajednice Srbija i Crna Gora, član Komisije za bezbjednost u Parlamentu Državne zajednice Srbija i Crna Gora, odbornik u Skupštini Opštine Budva.
  Marković je posljednjih godina bio posvećen ugostiteljstvu i pisanju naučnog rada, a tokom 2014. godine izdao je knjigu „Manifest protiv imperije – prilog istoriji američkog (neo)imperijalizma“.
  Za sobom je ostavio suprugu i dvoje maloljetne djece.
  Позз. ДРАГАНешковић

  Свиђа ми се