ДРУШТВО

ВУЧИЋ: Морамо и можемо опростити Јасеновац (!?)


Реаговање: Вучићу, нико нема право да даје опроштај Римокатоличкој цркви и Хрватима за учињене злочине и то у име невиних жртава! (фото, видео) 

СРБски ФБРепортер: Да ли је и ова Вучићева порука део његовог систематског рада на „промени свести“ србског народа? Зaшто Вучић, за разлику од Додика, у свом говору ни једном није употребио реч ГЕНОЦИД? Уместо одговора, наводимо речи Академика проф. др Василија Крестића о геноциду над Србима у НДХ:

Vasilije krestic– Срби још нису свесни да су доживели геноцид, јер су скривали злочине над самима собом због Југославије. Морамо већ једном да деиделогизујемо историју и престанемо да представљамо ствари с позиције комунистичке југословенске идеологије, која је била победничка, али после Другог светског рата. Иначе ћемо поновити катастрофалну грешку која је учињена тада прикривањем злочина геноцида у НДХ да би се поново створила „братска заједница“.

Он подсећа да је први извештај о геноциду над Србима у Независној Држави Хрватској сачинила Српска православна црква, прикупљајући изјаве од избеглица које су се од априла 1941. као река сливале у Србију. Прогнаници су сведочили о најужаснијим убиствима, прекрштавањима у католичанство под претњом смрћу, прогонима и пљачкама.

– Та сведочанства су не само растурана по разним архивима по наређењу комунистичке власти, већ су бацана у смеће. Ја сам за Архив САНУ купио гомилу тих потресних исповести од људи који прекопавају отпаде. (Новости, 23.11.2013)

***

ВУЧИЋ: Морамо и можемо опростити Јасеновац

19. април 2015. Србин.инфо

vucic_dod_jasen_123

JАСЕНОВАЦ jе наjстрашниjе стратиште и своjеврсни понор људске врсте, али jе на нама да премостимо таj понор искреним праштањем, казао jе данас премиjер Србиjе Aлександар Вучић рекавши да jе то потез коjи захтева свест, али и храбар потез коjи морамо учинити сви заjедно.

Вучић jе, на церемониjи обележавања Дана сећања на жртве геноцида у концентрационом логору Jасеновац, на спомен обележjу у Mемориjалном центру Доња Градина у Републици Српскоj, поручио да на том месту jасно српски народ каже да не пристаjе на смрт, да ће чувати своjу отаџбину и род, и да ће се борити за живот, без жеље да се икада свети, али и да никада неће заборавити.

Kако jе навео, у овоj плодноj равници, убрзо по формирању усташке Независне државе Хрватске, успостављен jе наjвећи логор смрти, коjи jе уjедно био и jедан од наjвећих у Eвропи, где jе вршено систематско ликвидирање цивила, а страдалници су били криви само зато што су Срби, Jевреjи, Роми и они коjи нису желели да служе усташким и окупационим снагама.

„Oвде jе мрачна страна људске врсте исписала своjе наjстрашниjе стране”, нагласио jе Вучић додаjући да су ту покушали да истребе Србе, да затру наше ћирилично писмо, наше семе, без милости и гриже савети.

Kако jе навео, када jе долазио на ово стратиште ниjе знао шта да ради, да ли да ћути, пошто смрт ћути, а велики броj жртава захтева вечну тишину; да ли да вришти, зато што сваки злочин вришти, а оволики злочин тражи да вришти читав свет; или да плаче, jер су нестали многи, међу њима 20.000 деце, коjи нису могли да се радуjу свом детињству и умрли су у пакленим мукама.

Према његовим речима, Jасеновац jе место нашег наjвећег страдања, али и постоjања и додао да су нас овде скупљали да нас униште, а да ћемо се скупљати да живимо и да више никада не дозволимо да нас убиjаjу.

O обиму злочина говори чињеница да се и 70 година од пробоjа заточеника обављаjу истраживања, идентификуjу жртве, jер хиљаде породица не постоjе на списковима, а на нама jе да не дозволимо да се забораве.

„Не смемо и нећемо да дозволимо да нас понижаваjу говорећи како многи коjи су убиjени у ствари нису ни живели. Сукобе 90-тих немогуће jе разумети без схватања значења речи Jасеновац, дубине бола и патње српског народа, колективног страха од истребљења западно од реке Дрине. Наше сећање ниjе математичко ни политичко, већ људско, засновано на исконскоj потреби да се саосећа са онима над коjима се врши насиље, посебно овако страшно”, поручио jе Вучић.

Oн jе истакао да Jасеновац и његове безброjне жртве не смеjу да раздваjаjу будуће генерациjе.

Jасеновац мора да постане место заjедничког окупљања, сећања, учења и суочавања са прошлошћу, молитве и праштања, подвукао jе он.

Mржња коjа jе градила Jасеновац и Градину jе страшна, туга коjу изазива jе страшна, а чак и опростити овде jе страшно – морамо и можемо, али jе страшно.

„Стога овде можемо само две ствари овде да урадимо. Прва jе погнемо главу, да jе спустимо у положаj оних коjи jе нису спуштали ни пред клање, да одамо почаст и покажемо да се сами каjемо пред сваким злочином коjи jе починила наша врста, коjа се зове човек, понекад без икаквог разлога, а после да подигнемо главу високо и кажемо: ви крвници сте урадили своj посао, али слабо, ми смо опстали и живимо. Живи Србиjа, живи Српска”, нагласио jе Вучић.

„Eво нас са обе стране Дрине и немамо намеру да одемо било где, немамо намеру да се склонимо. Никада нећемо да нестанемо. Mи смо Срби где год да живимо и шта год други да нам раде. Mи смо баш они Срби коjи хоће и могу да буду велики народ. И не требаjу нам нове териториjе, не треба нам промена граница на Балкану, поштуjемо све друге, поштуjемо Босну, поштуjемо Хрватску, никакав рат нећемо. Подићићемо себе на своме. Изградићемо и запослићемо. Створићемо и то што створимо биће толико велико колико смо и ми велики“, подвукао jе он.

Kолико jе за време Другог светског рата Jасеновац био своjеврсни понор људске врсте, како jе наставио Вучић, на нама jе да таj понор премостимо истинским и искреним праштањем, и пруженом руком помирења савремених генерациjа свих овдашњих народа.

jasenovac

Tо jе, према његовим речима, потез коjи захтева свест и одговорност за будућност, а изнад свега храбар потез коjи морамо учинити сви заjедно.

„Данас недалеко од Oкамењеног цвета у Jасеновцу jасно кажемо: Не пристаjемо на смрт, чуваћемо своjу српску отаџбину, борићемо се за живот без жеље да се икада светимо али без намере да икада заборавимо. На то нас нико не може натерати. Mали jе таj ваш злочиначки посао колико су наше главе високо и Србиjа и Српска велике, не териториjално већ духовно, не да би некога нападале, већ да би пркосно опстаjале и снажно напредовале. На данашњи дан кажемо поносно и уздигнута чела: Живела Српска, живела Србиjа, слобода и вечна слава онима коjи су ту слободу овде направили и нама у jе аманет оставили” – закључио jе Вучић у свом говору.

Данас се обележава „Дан сећања” на жртве геноцида усташког концентрационог логора Jасеновац, у спомен на 22. април 1945. године, када jе само 127 логораша, од преосталих 1.075 , успело да се домогне слободе.

Церемониjи у наjвећем стратишту тог логора, у Доњоj Градини у Републици Српскоj, поред премиjера Вучића присуствуjе и председник РС Mилорад Додик, као и члан Председништва БиХ Mладен Иванић.

У логору Jасеновац убиjено jе 500.000 Срба, 80.000 Рома, 32.000 Jевреjа и неколико десетина хиљада антифашиста различитих националности.

(Танјуг)

***

Доња Градина: Тишина се најгласније чује у Јасеновцу (ФОТО и ВИДЕО)

19/04/2015 РТРС, Срна

Слобода је најскупља ријеч у српском језику, рекао је предсједник Републике Српске на Спомен- подручју Доња Градина гдје је служен парастос и помен невино страдалим жртвама логора Јасеновац и његовом највећем стратишту Доња Градина.
036354

У Спомен-подручју Доња Градина служен је парастос и помен свим страдалим жртвама логора Јасеновац Фото: СРНА

Предсједник Републике Српске Милорад Додик поручио је данас у Доњој Градини да Срби никоме не пријете осветом, али да неће ни заборавити овај усташки злочин, нити о њему ћутати.

Додик је, у обраћању на обиљежавању Дана сјећања на жртве усташког злочина – геноцида у концентрационом логору Јасеновац и његовом највећем стратишту Доња Градина, истакао да се данас достојанствено обиљежава 70 година од пробоја логораша из логора смрти и система логора Јасеновац, у којем је убијено више од 700.000 људи, од којих највише Срба.

„Ово је мјесто туге које никада не може бити заборављено, јер овакав злочин који се десио овдје није никада виђен“, истакао је Додик.

Додик је рекао да је Доња Градина мјесто велике туге, лелека, плача и јаука, које не смије никада нестати из наших душа и које се не смије заборавити.

Тишина се најгласније чује у Јасеновцу, поручио је премијер Србије Александар Вучић.

Вучић је рекао да је Доња Градина српски Јад Вашем и мјесто највећег страдања, али и постојања српског народа.

„Овде су нас скупљали да нас униште, овде ћемо се скупљати док постојимо да живимо и да им никада више не дозволимо да нас убијају“, рекао је српски премијер.

Вучић је нагласио потребу да српски народ памти и да на млађе генерације преноси истину о злочину у Јасеновцу, али и чињеницу да не смије да дозволи да га понижавају бројем жртава.

„Сукобе 90-тих година прошлог века немогуће је разумети без схватања речи Јасеновац, дубине бола и патње српског народа и његовог колективног страха од коначног истребљења западно од реке Дрине“, рекао је Вучић.

054185

Премијер Србије Александар Вучић (Фото: СРНА)

Парастосу на гробном пољу Кошуте служио је Његово преосвештенство владика бањалучки Јефрем.

Осим предсједника Српске и премијера Србије присуствовали су бројни званичници; изасланик предсједника Србије, многи званичници Српске и Србије,предсједник Предсједништва БиХ Младен Иванић,  делегације јеврејских асоцијација, представници Рома, СУБНОР-а, удружења одбрамбено-отаџбинског рата, чланови дипломатског кора и други званичници.

Из  Доње Градине упућене су и молитве у помен страдалим јеврејским и ромским жртвама.

Предсједник Коалиције удружења избјеглица Миодраг Линта оцијенио је да је Дан сјећања на жртве  у концентрационом логору Јасеновац и његовом највећем стратишту Доња Градина који се данас обиљежава прилика да Срби признају да нису довољно учинили да се огромна жртва српског народа заштити од заборава.

Он сматра да је управо такав однос условио да Срби нису били у могућности да утичу на међународну јавност да боље схвати узроке грађанског рата на територији бивше Југославије деведесетих година прошлог вијека у ком је српски народ опет био највећи страдалник, саопштено је из Коалиције.

Управо стога, Линта снажно подржава иницијативу за подизање меморијалног центра српским жртвама геноцида у 20. вијеку по узору на Јад Вашем у Јерусалиму.

„Тако би Србија на званичан начин одала спомен својим жртвама и престала бити једна од ријетких земаља у Европи која нема свој меморијални центар“, навео је Линта.

Градоначелник израелског града Модина Хаим Бивас поручио је данас у Доњој Градини да је вјечна обавеза подсјећати на жртве холокауста у свијету и геноцида у логору Јасеновац. Бивас је на комеморативном скупу у Доњој Градини рекао да је јеврејски и српски народ задесио холокауст и геноцид, што је трагедија која није без преседана у историји ова два народа.

„Наша обавеза је да заувијек памтимо страшне злочине који су се овдје догодили“, рекао је Бивас.

Шеф Представништва Републике Српске у Израелу Арие Ливне поручио је да је Спомен-подручје Доња Градина потребно младима да би запамтили шта се десило њиховим прецима у логору Јасеновац.

„Нажалост, нисмо довољно урадили толико година након Другог свјетског рата. Пробудили смо се тек посљедњих неколико година и увидјели колика је важност да будуће генерације учимо о томе шта се овдје догодило“, рекао је Ливне новинарима у Доњој Градини, гдје је присуствовао обиљежавању Дана сјећања на јасеновачке жртве.

Он је истакао да се српски и јеврејски народ у Доњој Градини заједно сјећају прошлости, која је била страшна како за ова два народа, тако и за све антифашисте.

Ливне је упозорио да се фашизам у посљедње вријеме враћа у Европу као десница или у неким другим облицима.

Ове године обиљежава се 70 година од пробоја логораша из комплекса усташких концентрационих логора у Јасеновцу.

Међународна комисија за истину о јасеновачком систему хрватских концентрационих логора закључила је да су Хрвати у Јасеновцу и Доњој Градини убили више од 700.000 Срба, 80.000 Рома и 23.000 Јевреја.

ЗВАНИЧНИЦИ ПОЛОЖИЛИ ВИЈЕНЦЕ

Предсједник Републике Српске Милорад Додик и премијер Србије Александар Вучић заједно су положили вијенце на Гробном пољу „Тополе“ у Спомен-подручју Доња Градина.

054179

Вијенце су положили и предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић, предсједавајући Предсједништва БиХ Младен Иванић, као и делегације Владе Републике Српке, Вијећа народа Републике Српске и Параламентарне скупштине БиХ.

На Гробном пољу „Тополе“ које се састоји од 41 масове гробице, вијенце су положили и изасланик предсједника Србије Оливер Антић, потпредсједник Скупштине Србије Игор Бечић, као и делегације преживјелих јасеновачких логораша Србије и логораша Другог свјетског рата из Републике Српске.

Вијенце су положиле и делегације Државе Израел, генерални конзул Србије у Републици Српској Владимир Николић, те амбасадори у БиХ Србије Станимир Вукићевић, Руске Федерације Петар Иванцов, Велике Британије Најџел Кејси, САД Морин Елизабет Кормак, те представници амбасада Румуније, Мађарске, Словачке и Холандије, као и отправници послова амбасада Италије и Црне Горе у БиХ.

Вијенце су положили и представници Мисије ОЕБС-а, те Канцеларије ОХР-а и Канцеларије ЕУ у Бањалуци.

На Гробном пољу „Тополе“ вијенце су положили представници Србије, Хрватске и Црне Горе, делегација града Модина из Израела и града Бањалука, те општине Козарска Дубица.

Заједнички вијенац положиле су делегације Републичке организације породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила Републике Српске, СУБНОР-а, Савеза логораша Републике Српске, те Савеза организација и удружења ратних војних инвалида Републике Српске.

Вијенце је положила и делегације Оружаних снага /ОС/ БиХ и Трећег пјешадијског Република Српска пука ОС БиХ, Јевреја из БиХ и Рома из Српске и Србије, као и бројне друге делегације и појединци.

_________

Кратка веза за дељење текста: http://wp.me/p1Fuk8-H4Z

21 replies »

 1. Ништа ново и комунисти су крили 70 година геноцид над Србима,све јаме ,логоре зарад Југославије,братства и јединства ,ево на делу су и њихова деца и унуци,и на путу су да направе незапамћене издаје.О Србијо дали ћеш имати снаге да се избориш са својим и туђим непријатељима’?

  Свиђа ми се

  • Зарад лажне и вештачке антисрбске југославије и лажног братства и јединства које је са непријатељима вере и Бога немогуће и стављање глава србских на пањ пошто им усаде југословенску титоистичку свест уместо србске?

   Свиђа ми се

 2. Јер Коментар би садржао претеће, увредљиве и вулгарне изразе, тј. неће бити објављен…
  Захвалан редакцији, на једином целовитом извештају за разлику од свих других медија, потомак жртве

  Свиђа ми се

 3. ДА НЕ БУДЕ ЗАБУНЕ ЗАШТО ЗАХТЕВ У ВИДУ ПЕТИЦИЈЕ КОЈА СЕ ПОТПИСУЈЕ НА
  http://www.peticije24.com/sssss МОЖЕ ДА ИМА ОБАВЕЗУЈУЋЕ ДЕЈСТВО НА НАРОДНУ СКУПШТИНУ ДА ПОКРЕНЕ ПОСТУПАК ЗА РАЗРЕШЕЊА ПРЕДСЕДНИКА ТОМИСЛАВА НИКОЛИЋА И ВЛАДЕ

  Члан 56 Устава, 1. став:
  „Свако има право да, сам или заједно са другима, упућује петиције и друге предлоге државним органима, организацијама којима су поверена јавна овлашћења, органима аутономне покрајине и органима јединица локалне самоуправе и да од њих добије одговор када га тражи.“

  Овај члан не одређује ни број потписника ни податке које треба сваки потписник да поднесе о себи. Он утврђује обавезу државног органа да одговори ако се тражи одговор. Подношењем ове петиције о разрешењу председника Томислава НИКОЛИЋА и ВЛАДЕ ће Скупштина бити обавезна да одговори. Ако петицију потпише неколико хиљада или десетина хиљада држављана Србије Скупштина ће добро размислити о свом одговору. И сваки посланик. Довољно је да се потписницима петиције придружи трећина народних посланика да Народна скупштина буде обавезна да покрене поступак по Уставу за њихова разрешења (Члан 118 и члан 130 Устава).

  Члан 108 Устава, 1. став гласи
  „На захтев већине свих народних посланика или најмање 100.000 бирача Народна скупштина расписује референдум о питању из своје надлежности, у складу с Уставом и законом.“

  Ако петицију потпише најмање сто хиљада држављана Србије то представља изразито јаку обавезу народних посланика да покрену поступак њихових разрешења.

  Међутим, као што показују чланови 118 и 130 Устава, није потребан референдум за њихова смењивања. Цео поступак обавезно покреће Народна скупштина на захтев најмање трећине (тј. 84) народних посланика.

  Потписници ове петиције дају своје податке непристрасној администрацији на интернету која проверава њихове потписе пре него што их унесе у списак.

  Опет понављам. ако знате боље решење без крвопролића и по Уставу изнесите га и покрените га. На пример, боље и ефикасније решење би требало да буде да се (азбучним редом): ДВЕРИ, ДСС, ЗАВЕТНИЦИ, СРС договоре да заједнички организују јавно потписивање захтева Народној скупштини за њихова разрешења. Требало би да буде – ако би то било могуће. До сада није било могуће. Они се нису одазвали таквом позиву када је било месец дана, сваки дан, марта 2013. године, јавно потписивање у Београду захтева Народној скупштини за њихова разрешења због извршеног државног удара стављањем Устава ван снаге што им је омогућило да усвоје Бриселски споразум и све остало за рушење државе. Прошле су две године. Те странке или нису у стању, или су неспособне или неће да то организују ни заједнички ни самостално. Зато је преостало да се народ сам организује. Ова петиција је један од таквих уставних самоорганизовања народа који је извор и носилац суверенитета Републике Србије (члан 2 Устава, 1. став).

  Љубомир Т. Грујић

  Свиђа ми се

 4. ВАЖНА ИНФОРМАЦИЈА !

  уколико остављате коментаре на порталима, не кликћите на линкове који су постављени у нечијем коментару (на пример линк http://www.vestisrbija.com који је поставила ‘Наташа’ у свом коментару, у оквиру ове теме), јер ти линкови могу бити удица са којом ће упецајти вашу ИП адресу а и време када сте кликнули на исту.
  Затим ће се време упоредити са временом коментара на порталу и Ваш идентитет (преко Ваша ИП адресе) може бити угрожен и санкционисан, од стране Вучићевог гестапоа, на пример.

  Извини ‘Наташа’, морао сам ово написати, било је јаче од мене 😉

  Свиђа ми се

 5. NEKA VUČIĆ OPRAŠTA ZLOČINE NAD SRBIMA KOME HOĆE ALI SAMO U SVOJE IME!!!* Dobro veli Slađana Vidić: „ne može da oprosti žandarima malo batina za svoga brata a ovamo oprašta hiljade ubistava tuđe dece“!!! * Lako je praštati tuđe zlo čine nad tuđim žrtvama – jer ne boli a evropsku karijeru treba graditi!!!! * DOS-ovi predsednici i premijeri oprostiše ratne zločine nad građanima Srbije i Americi i Hrvatsk koj i Albancima a sada to čine i Nikolić i naročito Vučić!!! * Na obeležavanju godišnjica fašističkih zločina iz 2. Svetskog rata pa i iz ovog 1999-te, polažemo vence, držimo go
  vore a naši političari stalno ponavljaju kako zločine „treba oprostiti ali ne i zaboraviti“!!
  *** Ovakve izjave su veoma štetne za nas, jer nas tako programiraju da opet nekada budemo žrtve, ako se nađemo na putu silnika, kojima se usled bogatstva i narasle voj
  ne sile digao ratni moral, pa budući da nije osetio kaznu za prethodno nedelo, sada može mirne duše, zarad novih interesa ili stare mržnje…nekažnjeno činiti nove zločine,
  bar nas tako uči istorija Srbije!!! * „Ko zaboravlja istoriju – osuđen je da je ponavlja“, verovatno dok je ne nauči dobro, da ne bi ubuduće pravio greške..ne „prepoznavaju
  ći“ stare neprijatelje i njihove naravi i motive!!! * I sama Evropa je puna takvih iskusta
  va, pa se postavlja pitanje: ČEMU PAMĆENJE AKO GA PONIŠTAVA PRAŠTANJE???*
  Razumljivo, nisam za osvetnički rat, ali agresoru se MORA pokazati šteta koji je učinio kao i OBAVEZA da je NADOKNADI…I .NARAVNO UVEK MU UKAZIVATI GDE MU JE MESTO U ISTORIJI!!! * Činjenica da smo „mala zemlja i da treba da pognemo glavu pred „velikima“ odražava samo stanje duha domaćih političara, koji nisu imali snage da se uzdignu na nivo dostojanstva svog naroda, već ostadoše u duši jajare i pilićari,
  željni mrvica ispod stola, dobrovoljno novoprihvaćenih gospodara, dok za narod koji ih je izabrao – nema ni mrvica!!! * Tako su činili DOS-ovi lideri, tako čine i sadašnji –
  SNS!!! * Da nije tako činjeno, ne bi nam Džon Keri i Majkl Kirbi dosipali soli na rane bezobraznim, krajnje neučtivim, lišenim svakog obzira i pijeteta, izjavama: „kako sada Srbija dobro radi za nas, pa je nećemo bombardovati“ (Keri Dačiću u Vašingtonu i “ da je u Srbiji sada dobro stanje, zahvaljujući bačenim bombama“, kojima su ubijali gra
  đane Srbije!!! * (Ambasador Kirbi usred ponosnog, slobodarskog Beograda)!!! * Ne treba zaboraviti ni činjenicu, da od 1999-te nijedan službenik Američke diplomatije nije NIKADA uputio izvinjenje građanima Srbije ni vladi Srbije, zbog nepravednog rata i žrtava a Džozef Bajden je pred posetu Srbiji najavio neprimerenim tehnološkim rečni
  kom: da je došlo vreme za resetovanje Američko-Srpskih odnosa??? * Američki vladi
  ni zvaničnici pokazali su da NEMAJU OBRAZA a srpski, da NEMAJU NI PONOSA NI
  DOSTOJANSTVA!!! * Pa gde je sada Vučićevo javno obećanje svom narodu „DA NE
  ĆE DOZVOLITI DA IKO VREĐA NI PONIŽAVA SRBIJU??? * Pa nas je vređao EDI RAMA, pa hrvatski političari, pa američki… a svet se smeje!!! * 20. apr. 2015!

  Свиђа ми се

 6. Преузимате вест од Танјуг-а, који у старту умањује СРБСКЕ жртве. (Са 700000 на 500000). И даље афирмишете Додика као Србског патриоту, иако је он лично комплетну грађу која је извучена из Јасеновца, вратио усташама преко Америке. Тако да они сада манипулишу доказима и умањују СРБСКЕ жртве. У скорашњој анкети на улицама Загреба, 90% испитаника је рекло да је највише Хрвата страдало у тим логорима јер су били неистомишљеници са НДХ.

  Свиђа ми се

 7. @Љубомир Т. ГРУЈИЋ

  Коментар на прилог Љубомира Грујића.

  Позивате да се потпише петиција на сајту чији је линк
  приложен.

  Ја сам у оквиру теме на неком форуму водио дискусију
  везано за проблематику одржавања параде педера.

  Тамо сам на бази увида у Устав Србије као и пратеће законе
  поставио како тече процедура за опозив актуелне власти
  у Србији.

  Мислим да би било добро да пажљиво прочитате Устав
  Србије и пратеће законе, колико се сјећам да процедура
  налаже прикупљање 100 хиљада потписа грађана Србије.

  То се предаје Скупштини Србије, која по закону, на бази
  валидног захтјева и валидне прикупљене докумаентације,
  мора да распише ванредне изборе.

  Прикупљање потписа је једно а петиција је друго, петицију могу да потпишем и ја који нисам становник Србије.

  Потписи се прикупљају документовано, уз потпис иду
  и податци из личне карте, то треба да је као збир докумената.

  Сваки потписник може да се провјери или можда ако желе сви.

  Тако каже Устав Србије и закони Србије, ако се Скупштина
  Србије оглуши о испуњење законом прописаних обавеза, у
  том случају, они су ван закона, сваки начин који примијените
  за њихово уклањање је легалан.

  Свиђа ми се

  • какве везе има та твоја глупа информација са темом?
   Иначе, сајт vestisrbija.com је власништво вучићевих дупеглаваца

   Свиђа ми се

 8. Ko je dozvolio Vucicu, da skrnavi srbske zrtve u Jasenovcu? Kako moze, da oprasta u ime naroda? Ko ga je ovlastio volela bih znati? Ako postoji mogucnost, da se da odgovor citaocima i narodu, ko dozvoljava izdajnicima da pricaju? Narode srbski sto je ovo?

  Свиђа ми се

  • Saša tebi odgovaram, ljutili smo se na Tadića što je išao u Srebrenicu, i dokazano je da nije bilo genocida , on se u ime naroda izvinjavao, niko mu to pravo nije dao, a sada u koga smo toliko verovali on prvi, a po naredbu Brisela, mi smo takve sreće, da ovaj narod vode izdajnici i retardi ❤

   Свиђа ми се

 9. МОРАМО ЛИ?

  Опраштати некоме ко не само да не моли опроштај за грехе које је учинио (ѕверства над невиним људима нпр. у Јасеновцу) него се јавно није ни покајао значи саучесништво у тим злочинима и подстрек да се они понове.

  Зар ми заиста морамо да трпимо овај зулум садашње власти?

  Ко мисли да не морамо, да не треба да више трпимо њихово уништавање државе и народа, посебно наше деце, може да учини бар једну ситницу, да потпише на
  http://www.peticije24.com/sssss
  захтев Народној скупштини да разреши уставним поступком председника Томислава НИКОЛИЋА и ВЛАДУ на челу с њеним председником Александром ВУЧИЋЕМ.

  Љубомир Т. Грујић

  Свиђа ми се

 10. вУЧКићу скоте глупи да ли си свестан шта си изјавио?Ти све више и дубље тонеш

  једноставно си изгубио компас од наређења за сатирање Српства која добијаш

  од својих газди девенпорта и кирбија

  Свиђа ми се

 11. Стварно? Па како онда није тако мекога срца да опрости жандармима бату Андреја и мало батина које је оправдано попио, чак није ни озбиљно повређен, али прашта србску децу и србске Јасеновачке мученике.Интересантно.Да не знам како је благ и великодушан, помислила бих свашта.

  Liked by 1 person