АКТУЕЛНО

Вучићу, нико нема право да даје опроштај Римокатоличкој цркви и Хрватима за учињене злочине и то у име невиних жртава! (фото, видео)


Ово је реаговање на изјаву Александра Вучића, нажалост премијера Владе Србије, која гласи: „Јасеновац jе наjстрашниjе стратиште и своjеврсни понор људске врсте, али jе на нама да премостимо таj понор искреним праштањем“… 19. 04. 2015. године, на обележавању Дана сећања на жртве усташког злочина -геноцида у концентрационом логору Јасеновац и његовом највећем стратишту Доња Градина.

ПРОЧИТАЈТЕ о обележавању СЕЋАЊА НА ХРВАТСКИ ГЕНОЦИД НАД СРБСКИМ НАРОДОМ у тексту: ВУЧИЋ: Морамо и можемо опростити Јасеновац (!?)
jasenovac-pokusaj-revizije-istorije-1

Међународна комисија за истину о Јасеновцу (у којој нема чланова са територије бивше Југославије) утврдила је да је Хрватска држава, заједно са Римокатоличком црквом извршила геноцид над православним Србима, Јеврејима и Ромима у периоду од 1941. до 1945. године. После страшног и ужасног мучења, убили су преко 700 000 Срба, 23 000 Јевреја и 80 000 Рома.

Међу жртвама је било 110 000 мале деце.

Жртве су убијане маљем, клане, бацане у ужарено гротло Пацилијеве пећи, куван је сапун од жртава, вађена су нерођена деца из утроба мајки, набијана су деца на бајонете, одсецане су дојке женама, силоване су девојчице, девојке и жене, Хрвати су продавали „српско месо – 1 динар килограм“ итд.

Далеко би нас одвело набрајање свих начина мучења и убијања жртава. Према америчким изворима преко 1400 римокатоличких свештеника у Хрватској и Босни и Херцеговини вршило је лично мучење, убијање силовање, пљачкање и насилно покрштавање. Злочине су чинили обични грађани Хрвати, домобрани, крижари, просветни радници, сељаци, службеници, интелектуалци и сви други.

Међународна комисија за истину о Јасеновцу сматра да се никада не смеју заборавити страдања Срба, Јевреја и Рома у Јасеновачком систему хрватских логора за истребљење Срба, Јевреја и Рома. Нико нема право, а поготову не политичари, да даје опроштај Римокатоличкој цркви и Хрватима за учињене злочине и то у има невиних жртава. Римокатоличка црква и Хрвати би могли да признају злочине које су починиле претходне генерације и да изразе кајање наместо што у циљу екуменског дијалога са Православном Црквом покушавају да изврћу чињенице у циљу некакве екуменске сарадње.

Наместо признања кривице и покајања, Римокатоличка црква проглашава за „блажене“ злочинце као што су Алојзије Степинац, надбискуп геноцида, Ханц Иван Мерц, идеолог крижара и усташа, Доминик Мандић, организатор „пацовских канала“ за избављање злочинаца из Хрватске и пребацивање у САД и Латинску Америку итд. Ниједан папа никада није посетио Јасеновац и помолио се за покој душа жртава. Све папе су биле упознате са злочинима, али никада нису дигли свој глас против убијања Срба, Јевреја и Рома. Политика „помирења“ са Православном Црквом и екуменизам служе Римокатоличкој цркви да на било који начин изнуде признање њиховог папе за поглавара свих хришћана.

Пета Међународна конференција о Јасеновцу је донела Декларацију о геноциду који су починили Хрвати у II светском рату против Срба, Јевреја и Рома, која је достављена свим државама света. Ову декларацију би требало да имају у виду политичари Хрватске, Србије, Босне и Херцеговине, као и Европске Уније пре него што покушају да остваре сарадњу између разних држава Балкана, у првом реду Хрватске, Србије и Босне и Херцеговине.

***

Ове речи потписао је Проф. др Србољуб Живановић, Председник Међународне комисије за истину о Јасеновцу, који живи у Лондону, Велика Британија.

Цео род православни србски стоји иза ових професорових речи, још једном да поновимо:
Вучићу, нико нема право да даје опроштај Римокатоличкој цркви и Хрватима за учињене злочине и то у име невиних жртава!

Професор др Славољуб Живановић о ПРЕЋУТАНОЈ ИСТОРИЈИ СРБА

Све наведено може се видети и на сајту The International Commission for the Truth on Jasenovac.

19. 04. 2015. за ФБР приредила Биљана Диковић, кратка веза за дељење текста http://wp.me/p1Fuk8-H56

9 replies »

 1. Нема опроштаја и нема заборава кољачима Србског рода. !
  Нити су признали почињени геноцид (срамно умањују број страдалих) нити су се покајали нити су затражили опроштај !!! А ко то хоће да опрашта . Режим, који је (као и сви други од 2000.те до сада) главни непријатељ овог народа. Не сме и не може !!

  Свиђа ми се

 2. Da bi bilo pomena o oproštaju, Hrvati bi prvo trebali kao Njemci da iskreno priznaju svoje zločine, kažu: „jesmo uradili smo to i stidimo se naših očeva i djedova koji su počinili užasne zločine, izvinjavamo se žrtvama i molimo za oproštaj“ A tu prostu rečenicu ljudsku nije nijedan njihov političar ni sveštenik izgovorio sve ove godine. Nego čak sistematski i uporno iz godine u godinu smanjuju broj žrtava, mijenjaju prekrajaju istoriju, u Jasenovcu nema postavke sa slikama žrtava nego samo stražara i zgrada. Za 15,20 godina vjerujte da će prosječno hrvatsko dijete u školi učit da je Jasenovac bio neki tamo logor ratni i da se ništa specijalno nije desilo tamo. Već rade na tome. Nikako ne reaguju a kamoli kažnjavaju razne političare koji javno tvrde da su zatvorenici tamo „igrali fudbal sa stražarima, imali orkestre, gledali filmove i predstave…da nije ubijeno ni hiljadu ljudi… i sl. Je li to ponašanje nekog ko traži oproštaj i iskreno se kaje? Tog picoustog poltrona neću ni da komentarišem, on od velikosrbina dođe do toga da bi se izvinio on za Jasenovac samo da mu to traže sa zapada. Prodana duša, prodao kuma, prekšio zakletve date u crkvi pred bogom i ljudima. Kako mogu Srbi da očekuju od njega išta ljudsko??Pih

  Свиђа ми се

 3. Праштање је лични чин, и не може нико ни за кога да прашта, па ни Вучић и
  њему слични не могу то чинити у име и за рачун СРБСКОГА НАРОДА.
  Осим тога, да би се некоме нешто опростило, тај мора да тражи ОПРОШТАЈ и да
  се каје.
  А то није ни у назнаци од стране ЈАСЕНОВАЧКИХ, ПРЕБИЛОВАЧКИХ,
  ЈАДОВИНСКИХ, ГЛИНСКИХ, СИСАЧКИХ, ЛИВАЊСКИХ, ГРМЕЧКИХ,
  КОЗАРАЧКИХ… КРВНИКА – ЊИХОВИХ ПОТОМАКА, па, према томе,
  нема никаковг опроста – ни на овом, ни на оном свету.
  Крв невино побијених, само преко 100000 србске деце деце, вапије за осветом:
  “ГОВОРИ ГОСПОД: ОСВЕТА ЈЕ МОЈА!“
  А мир ће завладати оног тренутка када се буде извршила КРВАВА ПРАВДА
  БОЖИЈА НАД ЗЛОЧИНАЧКИМ ПОТОМЦИМА ЗЛОЧИНАЛКИХ ПРЕДАКА –
  УСТАШАМА, и на овом и на оном свету.
  Јер, Срби су опростили својим крвницима, самим тим што им нису узвратили
  истом мером, али потомци крвника то нису схватили, па настављају стопама
  својих предака крвника, и тако призивају на себе КРВАВУ ПРАВДУ БОЖИЈУ!!!

  Драган Славнић

  Свиђа ми се

 4. Genocid je zlocin koji se kaznjava , nikad ne zastareva ,to je medjunaridno , I nacionalno pravna obaveza svih Vlada Sveta, revizija genocidnog zlocina se krivicno kaznjava !Nikada ne zastareva Vucicu !

  Свиђа ми се

 5. i previše! nego,to nema ni osećaja,ni očiju,ni srama,što uopšte hoda zemljom a kamo li da bude nekakav predstavnik ovog naroda… stidim se da budem gradjanin zemlje kod takvih…

  Свиђа ми се

 6. НЕДОВОЉНО?

  Је ли и овај став Александра ВУЧИЋА, који иступа као председник наше Владе, није довољан да потпишете на http://www.peticije24.com/sssss захтев Народној скупштини за разрешење председника Томислава НИКОЛИЋА и целе ВЛАДЕ што значи и Александра ВУЧИЋА?

  Ако јесте и ово недовољно, молим Вас напишите овде шта је то довољно да бисте потписали тај захтев или им дајете потпуно бланко подршку за било шта да ураде са Србијом и народом, посебно с нашом децом.

  Љубомир Т. Грујић

  Свиђа ми се