АКТУЕЛНО

Народна скупштина као лоби дилера вакцина – о вакцинисању више неће одлучивати родитељи


БЕОГРАД – Чланови Одбора Скупштине Србије за здравље и породицу заузели су заједнички став да је циљ предложених измена Закона о заштити становништва од заразних болести висока стопа имунизације и заштита здравља деце и једногласно усвојили предлог закона који предвиђа да одлуку о вакцинацији може донети само лекар.

ФБР КОМЕНТАР:

1. ДЕЦА СУ МАМИНА И ТАТИНА НИСУ ДРЖАВНО ВЛАСНИШТВО и ОДЛУКА О ВАКЦИНАЦИЈИ ЊИХОВЕ ДЕЦЕ МОРА БИТИ ИСКЉУЧИВО ОДЛУКА РОДИТЕЉА, ОНИ МОРАЈУ ИМАТИ ПРИРОДНО ПРАВО ИЗБОРА ДА ЛИ ЋЕ ДОЗВОЛИТИ ИНВАЗИВНУ ИНТЕРВЕНЦИЈУ ИГЛОМ И ЛЕКОМ НА ЊИХОВОМ ДЕТЕТУ!!!
2. Председница Одбора је на платном списку више фармацеутских компанија – ПРОИЗВОЂАЧА ВАКЦИНА и тај одбор због тога НИЈЕ МЕРОДАВАН И НИЈЕ ЕТИЧКИ!
3. Ова одлука је ДОНЕТА У СКЛАДУ СА АГЕНДОМ 21 која пропагира СМАЊЕЊЕ СТАНОВНИШТВА НА ПЛАНЕТИ!
4. НАМЕТАЊЕ МАНДАТОРНЕ ВАКЦИНАЦИЈЕ У СРБИЈИ у којој већ царује БЕЛА КУГА и СТАТИСТИЧКИ НАМ ПРЕТИ НЕСТАЈАЊЕ КАО НАРОДА ЈЕ ГЕНОЦИД НАД СТАНОВНИШТВОМ!
5. ОДБОР и НАРОДНА СКУПШТИНА ОВИМ СЕ СТАВЉАЈУ НА СТРАНУ ЛОБИЈА ЗА ВАКЦИНАЦИЈУ НЕ НА СТРАНУ ЗДРАВЉА СРБСКОГ НАРОДА!
6. АГРЕСИВНА ВАКЦИНАЛНА КАМПАЊА ОД СТРАНЕ ЧЛАНОВА ОДБОРА КОЈИ СУ НА СВИМ ЈАВНИМ ИНФОРМАТИВНИМ ТАЛАСИМА ОБЈАШЊАВАЛИ КАКО ЈЕ ВАКЦИНАЦИЈА ЈЕДИНА, НАЈВАЖНИЈА И НАЈБИТНИЈА, КАО И ПРЕТЊЕ РОДИТЕЉИМА, НОВИНАРИМА И ЗАИНТЕРЕСОВАНИМ ГРАЂАНИМА НИКАКО НИСУ У СКЛАДУ ПРАВОВРЕМЕНОМ ИНФОРМИСАЊЕМ О ИСКУСТВИМА КОЈА СУ ВЕЋ БИЛА У СВЕТУ У ОВОЈ ОБЛАСТИ. ПОСЕБНО НИЈЕ У РЕДУ УВОЂЕЊЕ НОВЧАНЕ КАЗНЕ РОДИТЕЉИМА КОЈИ ОДЛУЧЕ ДА СВОЈЕ ДЕТЕ НЕ ВАКЦИНИШУ, КАО И ПРИТИСЦИ СОЦИЈАЛНЕ СЛУЖБЕ, САНИТАРНЕ ИНСПЕКЦИЈЕ ИТД… НИКАКО НИСУ У КОРИСТ ПРАВЕ ИСТИНЕ ВЕЋ У КОРИСТ ПРОФИТА ФАРМАЦЕУТСКИХ КОМПАНИЈА КОЈЕ НА ОВОМ ТЛУ ОСВАЈАЈУ СВОЈЕ ТРЖИШТЕ…
vakcina

Предлог закона поднела је група од 234 народна посланика, а на седници Одбора закон је образложио Милета Поскурица.

Он је навео да су предложене измене и допуне Закона проистекле из јаке антивакционалне кампање, углавном преко друштвених мрежа, на коју је реаговала стручна јавност јединственим ставом да се кампања мора зауставити пре свега проактивним деловањем представника медицинске струке, саопштила је Скупштина Србије.

Тако се предложеним изменама и допунама Закона вакцинација дефинише као превентивна метода заштите здравља, а одлуку о вакцинисању или невакцинисању детета доноси лекар, а не родитељ или старатељ детета, рекао је Поскурица.

Седници је присуствовао државни секретар Министарства здравља Берислав Векић и представница Републичког фонда за здравствено осигурање.

Седници је председавала Славица Ђукић Дејановић, додаје се у саопштењу.

Извор: Фонет / Правда

вакцинација у свету

лого стоп обавезној вакцинацији

15. 04. 2015. МАГАЦИН, за ФБР приредила Биљана Диковић

6 replies »

  1. Da li se još neko seća one afere oko uveženih vakcina, ne sećam se od čega, ali se odlično sećam da su bačene ogromne pare poreskih obveznika a da niko nije odgovarao za ovo zlodelo. Ej državo, državo, jadna li si pod ovakvim zlotvorima i antisrbima.

    Свиђа ми се

  2. Znate, ti bivši studenti medicine , koji su 7 godina slupali „učeći „, strašno bi se osećali kada bi sebi priznali da su pogrešno učeni i da su uzaludo bacili tolike godine. Zato ćute i istrajavaju, a i ne smeju posao da izgube-razumem ih. Mada veoma su prijemčivi da poveruju u drugu priču kada im se ponudi , odmah im se svidi priča sa nekog seminara, škole homeopatije , kvantne medicine, kineske tradicionalne med.,…menjali bi posao kad bi mogli i imali gde. A ovako samo kažu, svaka vam čast, slažem se, vaša deca su otpornija od druge dece(jer nisu vakcinisana) itd. Hrabri Lekari istupite, stanite rame uz rame sa istomišljenicima, i vama će se na kraju isplatiti. Vratimo se tradicionalnoj prirodnoj medicini, biće vam pune ordinacije. Al prvo borba, jer tek posle kiše dolazi sunce.

    Свиђа ми се

  3. Proklete pare i prokleti bezdušnci.
    A to što će da nam oduzmu decu, predstavlja ZLOČIN PROTIV NARODA.
    Ovaj ministar zdravlja je ko Mengele, ali mu nije ništa dalje i ona psihijatar sa cipleranim fetišom.
    MORAMO SE POBUNITI, JER MOGU OVAKVOM PRAKSOM GLASANJA DA DONESU ODLUKU DA NAM SVAKODNEVNO VADE KRV SVAKOME OD NAS, ILI DA NAM VADE PO JEDAN BUBREG. ŠTA ĆE NAM DVA? PARE SU ODGOVOR ZA SVE!

    Свиђа ми се

  4. Ето шта значи кад продаш душу ђаволу. Иоле разуман човек је у чуду. Шта би са државом и њеним ослонцима. Полиција наставила да служи окупацији сопственог рода и сотони у виду дроге педерастије и проституције. Судови и тужилаштва тотално у служби неправде и општег лудила. Цркава заборавила улогу и уместо да се бави народним уздизањем и моралом они се гнезде у џиповима и вилама и нагињу папи. Војска изцрпљена издана опљачкана без самопоштовања служи окупацији. Скупштина доноси бесмислене и отуђене од народа законе ко на траци. Долазе да као владају неки који нису у животу, што би рекли наши преци, ни мотику не умеју да насаде. Лекари продане душе. професори продане душе. Наравно част изузецима. Питам се како појединци смеју да се ухвате да раде посао о којем појма немају.

    Свиђа ми се

  5. Sve bi bilo dobro da medicina nije izgubila poverenje. Sada je važan profit a ne zdravlje. Sada su učestali esperimenti. Zašto apotekari daju zamenu od leka koga je prepisao lekar. Lek je stvarno isti, ali je proizvodjač drugi. E, i proizvodjači znaju za
    mito.

    Свиђа ми се