АНАЛИЗЕ И МИШЉЕЊА

Наш премијер је такав човек – душеван и фин!


Пише: Миланко Шеклер
8.4.2015. СРБски ФБРепортер

Да ли сте приметили, колико само разних противника у свом животу има наш актуелни премијер? То су непрегледне колоне плаћеника, мрзитеља и политичких непријатеља, које циљају живот и велико и неописиво дело нашег доброчинитеља, нашег пожртвованог и преподобног премијера! Да ли сте приметили да су сви ти његови противници, љубоморни на његове вансеријске резултате, и да само смишљају како да му напакосте и нанесу му што већу штету?

prince-on-white-horse

Многи кажу да су све то уствари „измишљени противници“ јер с обзиром да се премијер никада није борио ни у једној правој борби, и да никада није чак радио ни на правом тржишту рада (продаја шрафова у Лондону се не рачуна јер није у Србији!), па зато и воли борбу само са њима, тим „замишљеним противницима“, који постоје само у његовој глави (као борбе „кате“ код каратиста), је никакву праву борбу, ни осетио није, и не зна да је води! Но, често му и то пада тешко, па за сваки случај и тим својим „измишљеним противницима“ веже руке и затвори их! Зато тако често, а врло лоше, мора да глуми (горе од Брус Лија), при тим „измишљеним“ борбама, што би глумци рекли, баш жестоко „шмира“!

А мора тако, јадан, јер ако нанесу штету њему, онда угрожавају будућност и опстанак Србије! Нисте ни знали да Србија и њена будућност зависе толико од једног човека! Питате се, од када то демократско друштво, било чије, толико зависи од политичке судбине само једног човека! Пре ће то бити да је нека деспотија или тиранија, па кад нестане тиранина или деспота, све се тренутно распадне! То смо већ гледали! А када нестане премијера, у демократским друштвима се баш ништа не деси (Италија је имала и по 7-8 влада за годину дана и никада није пропала!).  Држава то сам ја, па то сви знамо шта значи, зар не!?

А он, као апостол, као велики учитељ, у сваком тренутку је спреман да своју позицију великог вође да било коме, на само једну обичну људску молбу и јавно обраћање њему! Баш тако он каже! Он је спреман да напусти све благодети власти и све што му ова позиција пружа, само ако ће од тога бити Србији боље!

Он има и непријатеље на Западу, он има и непријатеље на истоку, и у земљи има многе непријатеље! Па он има непријатеље свих боја, као и Тито! Само, што бих ја волео да каже бар једно име, ко то њега тако жестоко мрзи и зашто!? Па зар ико на западу има иједан разлог да не воли нашег премијера? Шта он то није њима испунио?! И шта још неће испунити!? Па они га на западу хвале, а он се жали да га мрзе! Кад Шешеља пусте, то чине јер га мрзе, кад Шешеља хапсе, то чине јер га мрзе! Није премијера више ни мало брига што је један грађанин Србије без пресуде 12 година био у затвору! Да ли би га занимало да је на Шешељевом месту рецимо неки његов члан садашње странке, рецимо Томислав Николић! А ако је толики душебрижник и одан Србији, могао би као здрав и прав, да мало мења свог некадашњег шефа у Хагу! То би било људски! И кумовски! Он је био секретар генерални те странке! Знао је све шта се ради у њој! Могао би бити и важан инсајдерски сведок – или оптужбе или одбране – Србији је свеједно, а и Шешељу!

Он је, по свом мишљењу, спасилац и светитељ, коме ни до чега није стало сем до свих нас. Па могао би да то мало смањи и задржи се само на својој породици, деци и члановима странке! Могао би да себе лиши бриге, бар за 75% Србије, која се њиме не бави, и на њега не рачуна, па не мора ни он њима! И да ли је нама то од њега потребно, и да ли то ми очекујемо, е то ми немамо право чак ни да кажемо! Не сме се бити незахвалан премијеру усрећитељу народа! Знамо сви, како усрећитељи народа раде и како пролазе! А знамо и како прође народ, кога усрећују на силу!

Он изгледа нема никаквих других животних потреба сем да буде наш усрећитељ. Он има само једну жељу: да свима нама учини живот лепшим, бољим, богатијим. Он, просто речено, као да има жељу да нам свима угура у тањир огромну „карађорђеву“, јер је такав човек: душеван и фин, а ми после са „карађорђевом“ можемо да радимо шта хоћемо! Он је његово испунио! И шта њега брига за то, ако неко пости или ако је неко вегетаријанац, њега занима само да нам по сваку цену помогне, онако несебично, и онако како он мисли да нам треба помоћи! Њега не занима, ни шта мисли већина становника Србије, јер он зна шта је за све нас најбоље!

Њега не занима, шта ми нећемо, јер он зна шта ми и хоћемо и морамо. Он мисли, да сви ми, као и он, имамо исти циљ: да живимо као стада оваца, као крда свиња: да имамо воде, хране и топли обор. Њега не занима наше наслеђе, и он нема однос према њему, јер је по њему, свако наше српско наслеђе, тешко наслеђе, и значи само једно: заосталост! То је зато, што он полази од свог личног наслеђа, од његовог тешког наслеђа, од његове тешке прошлости, од које тако фанатично и избезумљено бежи, грелићи се и љубећи се, и кријући се међу својим некадашњим највећим „европским“ непријатељима!!

aleksandar-vucic-foto-zorana-jeftic-1365163899-292111

Где му је данас сигурније него међу њима! Они га нјавише воле и на њега рачунају! Пореди се са Милошем Великим, и његовом политиком, али сабљу као Милош, носио није и убијао није! Јер да јесте, био би са кумом! Он се сада најсигурније осећа код њих, својих некадашњих архинепријатеља! Само га они могу разумети, њега и његове поступке! Само амбасадори Западних земаља знају шта њему треба и шта он хоће! Међу својим народом више се не осећа добро како би требало! Од својих се вешто крије, и само се у провереном страначком кругу присталица креће! Као и сви насилни усрећитељи народа!

Да ли сте приметили како су из наше јавности и наших живота одједном скоро потпуно нестале све оне прелепе жене које воде „туђе“ невладине организације и причају о свему и свачему, заступајући непогрешиво интересе својих финансијера и донатора! Да ли сте приметили да оне више не нападају нашег премијера! Да ли можда наш премијер испуњава све жеље њихових донатора тако приљежно, да су „пси привремено везани, и опуштено леже уз ногу господара, повремено само лењо зевајући на сунцу, да покажу своје увек спремне зубе“! Да ли сте приметили, колико само њега занима срећа на лицима обичних људи (и чланова СНС-а), а он једини зна да зна како ће је постићи! Њега не занима нико од нас појединачно (ко није члан његове странке), али га занимају појединачно сви који су противници његове усрећитељске параноје!

Повремено само, када нема другог решења, он успева да извиче једно једино име, које држи као сигурицу, као еталон за све његовог непријатеље у Србији, и највећег непријатеља његових невероватно успешних реформи, којима мора да се диви цео свет и шире, хтели не хтели! То једино име које повремено јавно зна да извиче је наравно „Мишковић“! Он је тај који плаћа многе медије и људе по Србији, да му руше реформе и једину праву власт народа, а све то да би довео неке наводне представнике власти тајкуна на њихова места! И онда кукавички, неорадикалски, каже да не може да помиње сва та плаћена имена! Наравно, плаћени су само они који се не слажу са великим Вођом, а они који се слажу нису плаћени, већ све то раде за опште добро народа, нашег премијера, и то из уверења!

А то што су подржаваоци његове политике добили силна плаћена места у државним структурама, која подразумевају огромне повластице, то није плаћање, јер морају сами да ураде тако много, за ту тешку финансијску реализацију! Морају са тих управничких и надзорних места, да сами смисле како да дођу до што већег дела државних пара (наших пара).

Његове плаћенике морамо да плаћамо сви ми у Србији, а Мишковић своје плаћенике, мора да плаћа од својих пара! Боже (премијеру), опрости ми, на греху мом, али па зар то није поштеније: Мишковић мора сам да плати оне који чине добро за њега, а оне који помажу теби премијеру, морамо сви ми да плаћамо преко буџета! Где је ту правда мој премијеру!?

Aleksandar-Vučić-Miroslav-Mišković-620x350Ја почињем да сумњам, да после толико година твог познанства са Мишковићем, и његовог новца и у твојој бившој и у овој твојој новој странци, ко је његов највећи плаћеник! Ако премијер каже да Мишковић плаћа силне људе у Србији, и да би се сви страшно изненадили и да не би могли да поверујемо својим ушима и очима ко је све на његовом платном списку, мислим да та изјава има и извесни аутобиографски карактер! Да, да, зашто да не!? Имам право и ја да лупетам, овде, на слабо читаном и сиромашном, сајту, који покушава да сачува наше душе и образ! И то само нас неколико стотина, који мислимо да својим јавним оглашавањем у данашњој Србији, да заслужујемо да образ имамо! То што повремено понеког прозовемо, то је ваљда мера наше моћи у политици Србије!

А када премијер стави на листу своје странке жену и брата неког другог тајкуна, и то бегунца од закона државе Србије (Карићеви), онда је то све нормално и без икакве сумње! Али, ако други тајкун, Мишковић, не бежи од Закона и иде редовно на суд у Србији, онда је он и даље проскрибован и нападан!

Зашто вечити праведник ни после 3 године на власти није затражио спровођење Закона и изручење Богољуба Карића! Па нека правда победи и буде свима доступна, а не само шверцерима БУС-плуса! Да не будем непоштен, викнуо је премијер још једно име, име оног највећег дилера дроге на Балкану, које је једино он смео да помене, име неког Космајца! И тај је наравно, у фебруару ове године пуштен на слободу, да се са ње брани! И нико му у оптужници не спочитава дрогу!

Најавио је премијер, и преговоре и са Марсом ако затреба, ако ће то економски да помогне Србију и њен (његов) народ! Са Марсом да, али са Русијом не! То што би Русија да уложи у нашу пољопривреду, ако се наша држава званично, на највиешм нивоу одлучи да јој је интерес да појача извоз пољопривредних производа у Русију, то њега не занима! Неће он то јер неће да увреди своје новостечене највеће пријатеље на свету и светској околини: Кирбија, Монгомерија, Гузенбаура, Маркел, Штрос Кана, Фратинија, Блера, Раму, неће да увреди никог, јер Србија, по њему, има само један циљ, а то је ЕУ! А прави пријатељи су баш у ЕУ, и нигде више, зар не!

Земља која прославља 16 година од НАТО агресије, али не и 15 година! Ми смо прва земља на свету, где су годишњице, округле на 5 година, мање важне од оних других! Зашто? Па зато, што је морало да се пегла то што су баш ту ноћ у Београд почели да нам пристижу наши драги гости, представници НАТО држава, организатори и учесници „Парламентарне скупштине“ НАТО-а, и то као гости у парламенту Србије!

Никада му нико у Србији није дао мандат за то! Никада нико није отворио јавну стручну расправу о томе да ли је то у нашем интересу! Никада нико није отворио расправу јавну ни о томе, да ли је наш интерес пројекат „Београд на води“! Никада нико није говорио о томе, шта је то тачно оно што ми треба да добијемо уласком у ЕУ! Никада нам нико није рекао нити објаснио, како то да неке од земаља чланица ЕУ, касне са реформама, које ето ми спроводимо много пре, и боље од њих! Ко ће да нам објасни, како то да Грчка није спровела те реформе пре уласка у ЕУ, а ми их спроводимо као нечланица ЕУ! Како то да Турска, исто кандидат за ЕУ, не уводи санкције ЕУ, а ни Грчка, а ни Мађарска, и како то да оне, као чланице ЕУ, воде своју националну интересну политику, а ми водимо европску политику!

Како смо то ми постали већи Европљани од Европљана! Можда зато што смо постали за толико мањи Срби од Срба! Да је ово тачно, јасно је и по томе што нам на путу за ЕУ, и по реформама, само Црна Гора бежи!

беже нам тачно за онолико, за колико су се више и трајније расрбили од нас! И за толико су постали „европскији“ од нас, јер су за толико постали мање Срби, а више нови Црногорци, који су коначно дошли и до те фазе, да нападају и мрзе Русе! Ту их за сада шије само Украјина, а ми Срби смо, једино поносни, што смо баша у томе, у мржњи према Русима, на европском зачељу! За сада…

Поука за крај

Поделио бих сада са вама једно моје мишљење о тако честој премијеровој реченици, боље рећи моделу којим он изражава своје мишљење и став о најважнијим стварима у држави, а која гласи: „Не пада ми напамет..“.

Aleksandar-Vucic-21-620x350

Данас, таква констатација, која је постала као нека врста политичке „уличарске“ узречице, која јасно указује на једну сурову искључивост, и на рекао бих, лажну чврсторукашку и државотворну политику, а која је постала потпуно нормална на данашњој политичкој сцени Србије!

Таква реченица и узречица није за оне који немају моћ, није за оне који нису на власти, није за оне који критикују власт, није за оне нејаке и немоћне, ма колико били у праву и пред собом и пред законом и пред Богом, јер кога је брига шта њима или рекао бих нама, не пада или пада на памет!

Али када те власт „олади“ том констатацијом, онда знаш да можеш умрети, а њих неће бити брига за то, јер им се може! А то је тиранија, то је искључивост, то је нетолерантност, то је неспремност на било какав, па макар и нервноправан дијалог! Где то у Србији, постоји национална телевизија, где седе предтсавници власти и њени критичари и суочавају аргументе пред очима јавности! А док су били у опозицији, ови данашњи властодршци су вечито тражили суочавање! А сада им не треба! Само, ја мислим да је боље суочити се, са највећим критичарима док си на власти, него се суочити са народом док де испраћа са власти! Да се разумемо, прихватао је овај народ, у својој историји, и искључиве и јаке политичаре, али тек после деценија њиховог тешког државотворног рада и одрицања, после доказаног патриотизма и добрих намера! Никада пре тога! Нема аванса у политици!

Реченица „не пада ми напамет“ је постала толико популарна код данашњих политичара Србије на власти, да то можете и сами да проверите на Гоогло претраживачу, тако што ће те да укуцате уз те речи и имена следећих политичара који почињу да радо имитирају „моћног“ премијера или вођу: Љајић, Дачић, Вулин, Шешељ, Табаковићка, Веља Илић итд…

ШТА ТО ПРЕМИЈЕРУ НЕ ПАДА НА ПАМЕТ:

1. Први потпредседник Владе Србије и лидер Српске напредне странке Александар Вучић изјавио је вечерас да му не пада на памет да у оквиру реконструкције владе доказује да ли је било који од министара радио добро, јер то морају да учине странке које су их делегирале.
(http://www.belami.rs/vucic-da-stranke-sude-o-svojim-ministrima/)

2. Ако мислите да ћу на некога другога вршити притисак, не пада ми на памет. Моје је да поставим циљеве и видим да ли можемо да их остваримо, ако можемо – одлично, ако не можемо – нема више владе и крај приче
(http://eizbori.com/vucic-pregovaram-i-sa-stros-kanom/)

3. Александар Вучић :“Хоћете да ја допустим да данас да неко уништи шансу Србије? Да то учини тако што ће да буде неодговоран и да заједно са разним екстремистима позива на украјинске сценарије. Не пада ми на памет. (http://www.slobodnaevropa.org/content/predizborna-srbija-manipulacija-strahom/25292041.html)

4. Говорећи о уговору са „Фијатом“, Вучић је рекао да је тај уговор добар, али веома скуп за Србију, сматрајући да је веома важно да грађани то знају. Вучић је додао да му не пада на памет да руши тај уговор.
(http://www.e-novine.com/srbija/vesti/107836-Vlada-objavila-ugovor-Etihadom.html)

5. „Да идем негдје, да клечим, да кажем учините ми то зато што ће моји политички противници да добију поене, а ја ћу да пропаднем ако ми то не дате прекосјутра него накосјутра, као што су то други радили, на памет ми не пада„, изричит је био Вучић. (http://www.cdm.me/svijet/region/vucic-na-svom-evropskom-putu-srbija-nece-nikoga-moliti)

6. Да вам обећам нешто што не можемо да испунимо, нити ми пада на памет нити хоћу (http://tvsd.rs/2014/02/24/aleksandar-vucic-posetio-smederevo/)

7. Не пада ми на памет да чувам власт, већ се борим за нашу земљу“, поручио је Вучић. (http://www.032info.net/politika/988-izbori-u-lucanima-vucic-u-guci-na-predizbornom-skupu)

8. Иако бих могао да се бавим прошлошћу многих у БиХ, не пада ми на памет.
(http://tuzla.danas.info/2014/05/13/vucic-nisam-dosao-da-nekome-podilazim-ne-moze-se-unistiti-ni-bih-ni-rs/)

9. Да будем Бојан Пајтић и да са шест или 16 одсто држим власт, не пада ми на памет – рекао је Вучић (http://novinenovosadske.rs/pogledajte-sta-su-politicari-izjavili-povodom-dolaska-seselja/)

10. Вучић: Не пада ми напамет да Динкићу било што образлажем
(http://limun.hr/main.aspx?=id=946137)

11. Вучић: Ја да држим власт по сваку цену, не пада ми на памет! (http://www.kurir.rs/vesti/politika/vucic-ja-da-drzim-vlast-po-svaku-cenu-ne-pada-mi-na-pamet-clanak-1609283)

12. Вучић: Не пада ми на памет да идем на Параду
(http://www.alo.rs/vesti/politika/vucic-ne-pada-mi-na-pamet-da-idem-na-paradu/68848)

13. ВУЧИЋ: Не пада ми на памет да делим Србију!
(http://www.telegraf.rs/vesti/politika/1495584-vucic-ne-pada-mi-na-pamet-da-delim-srbiju)

14. „Поручио сам им: ‚Вратите ви прво паре држави да можемо да дамо у развој и пројекте, а не ви да делите међу собом како вам падне на памет”, потврдио је Вучић за „Ало!“ (http://radiobubamara.com/vest/bando-lopovska-ne-dam-vam-13-platu/)

ПС: Да знате, када неко каже да му нешто, „не пада ми на памет“, онда само једну ствар можете бити потпуносигурни, а то је, да му је баш ТО О ЧЕМУ СЕ ТАКО ИСКЉУЧИВО ИЗЈАШЊАВА СИГУРНО ПАЛО НА ПАМЕТ!

А шта је све премијер говорио о САД-у, Западној Европи, Немачкој, Ватикану, НАТО пакту, Европској Унији, о куму Шешељу, о Ратку Младићу, о Радовану Краџићу, о Косову и Метохији,… знамо да је и тада често говорио да му не пада напамет да икада промени своје мишљење…

Чувајте се, кад премијер каже да му нешто не пада на памет, јер можда ће баш следећег трена да му се то олупа о главу и натера га да дијаметрално опет промени став!

1 reply »

  1. Ја сам решио да тужим Мишковића! Па нема смисла да мрзим Вучића а да ме нико за то не плаћа! Кад плаћа толике „непријатеље прогреса“ нек плати и мене !!

    Свиђа ми се