(ПРО)ЗАПАДНИ ЗЛОЧИН

(ПРО)ЗАПАДНИ ЗЛОЧИН 36: Викиликс јавља- Ђилас се гади Конузина и захтева превентивна хапшења родољуба…


ВИКИЛИКС-ХРОНОЛОГИЈА ЗЛОЧИНА ИЗДАЈЕ 3. ДЕО

ФБР, 10 август 2012 (2010)         
Пише: Миодраг Новаковић

ЂИЛАС КОМБО

ЂИЛАС ИМАО ОСЕЋАЈ ГАЂЕЊА ПРЕМА КОНУЗИНУ И ЗАХТЕВАО  „ПРЕВЕНТИВНА ХАПШЕЊА ЧЛАНОВА ОБРАЗА…

ДЕПЕША:  09БЕЛГРАДЕ825, 2009-08-21, SENSITIVE

dragan-dilas-1347462966-207746У току своје посете америчкој амбасади и разговору са отправницом амбасаде Џенифер Браш градоначелник Београда и челник Демократске странке Драган Ђилас је отворено изразио незадовољство и критику руског амбасадора Конузина.

Градоначелник Драган Ђилас се 13. августа 2009. састао са Џенифер Браш, отправницом послова америчке амбасаде. Разговор је започео са жалбама на ограничени градски буџет, напоменувши да је доста новца потрошено на Универзијаду, од које град Београд није имао никакве (финансијске) вајде (ваљда је очекивао да му американци допуне „празну касу“?).

11892223114a32283f4a237531769265_MidColЂилас је одмах нагласио госпођи Браш да код њега постоји лична нетрпељивост према руском амбасадору Конузину, и да ће учинити све у својој моћи да бојкотује и умањи значај најављене посете руског председника Медведева Београду и Србији!?

Описујући свој став према Конузину, рекао је дословце да према њему има осећај гађења зато што се састао са „криминалцем“ Синишом Вучићем. Ђилас је посебно уверавао отправницу да он и Демократска странка чине све да не дође до зближавања између Србије и Русије, и пружио је госпођи Браш уверавања да такав став дели и председник Тадић. Такође је нагласио да ће све учинити да спречи да руси финансирају и граде метро у Београду- нагласивши да се залаже за „јавни тендер“.

Ђилас се „похвалио“ америчкој отправници да га је такав чврст антируски став довео у „незавидан положај“  и у оквиру властите странке, и да га је чак и шеф Тадићевог кабинета Миодраг Ракић саветовао да ублажи реторику о Русима- посебно везано за метро (јер иако мрзе русе, руске паре им изгледа ипак пријају- примедба аутора).

files.phpАмеричка отправница је захтевала од Ђиласа да „положи рачуне“ везано за губитничке изборе ДС-а у општини Вождовац, где су СНС и СРС поразили ДС. Он је на то одговорио да су такви избори резултат агресивне политике ове две странке, док он лично није имао  времена тиме да се бави због својих „градоначелничких обавеза“.  Да би одмах индиректно оптужио своје Западне господаре (САД и ЕУ) да нису довољно вршили притисак на СНС да се отворено изјасни да се залаже за хапшење Младића и сарадњу са Хагом, као и да ће се „одрећи“ Косова!? Потом је изразио своје страховање да ће СНС због растуће популарности вероватно на следећим изборима ући у владу (ту се показао као добра „Баба Ванга“- примедба аутора).

Америчка отправница се посебно интересовала за планирану „хомосексуалну параду“, тражећи гаранције за ту мањинску „популацију“.  Ђилас је ту пружио уверавања да његова влада чини све да тој шачици домаћих (али и 117117_orasac-sretenje-0033-foto-d-milenkovic_orighувозних) хомосексуалаца  обезбеде сигурност. Овде се посебно жалио на патриотске организације СНП НАШИ 1389 и ОБРАЗ назвавши их „хулиганима“ и отворено се заложио за њихова „превентивна хапшења“, чак иако ништа нису ни урадили. Као што знамо уочи „параде“ је и дошло до „превентивних хапшења“ већег броја припадника  Образа, и њиховог консеквентног „политичког суђења“- из ове депеше се јасно види да је то урађено у тесној сарадњи са америчком амбасадом!?

На крају депеше америчка отправница Џенифер Браш је отворено похвалила Ђиласа као поузданог сарадника у „смањењу руског утицаја у Србији“, као и поузданог заштитника најављене хомосексуалне параде- посебно нагласивши да је он по тим питањима спреман да се супротстави чак и челним људима из властите странке…

(Из књиге „(Про)Западни Злочин“- М.Новаковића, IV проширено издање, © 2014 Lulu(Publisher), Author: Miodrag Novakovic. All rights reserved ISBN 978-1-312-62946-2)

1 replies »

  1. “ На крају депеше америчка отправница Џенифер Браш је отворено похвалила Ђиласа као поузданог сарадника… “ као поузданог плаћеника, издајника ! Обична слина од човека!!!
    Ово је само потврда да смо окупирана земља и да ови домаћи издајници нису наша власт него окупаторска !!!

    Свиђа ми се