ДЕШАВА СЕ...

Албанци туже Србију за геноцид: Партија Хашима Тачија спремила резолуцију против Београда, уз отварање међународног спора, тражиће и одштету


ПОСЛАНИЧКА група странке Хашима Тачија (ДПК) поднела је у Скупштини лажне државе Косова захтев за изгласавање „Резолуције о геноциду Срба над Албанцима током сукоба 1999. године“!

ФБР КОМЕНТАР:
СА КИМЕ СУ ПРЕГОВАРАЛИ ТАКОЗВАНИ СРПСКИ ПОЛИТИЧАРИ УЗ ПОМОЋ ЕВРОПСКЕ УНИЈЕ И ПОТПИСАЛИ ПРОТИВУСТАВНИ СПОРАЗУМ О СЕЦЕСИЈИ ДЕЛА ТЕРИТОРИЈЕ СА СВЕ НАРОДОМ – ПА, СА ТЕРОРИСТИМА, ДРУГАЧИЈЕ СЕ И НЕ ОЧЕКУЈЕ ОД ЊИХ ДАНАС!?

nato-izvestaj-o-organizovanom-kriminalu-na-kosovu-roots-of-uck

nato-izvestaj-o-organizovanom-kriminalu-na-kosovu-roots-of-uck

Овим документом Тачијева партија практично најављује покретање спора против Београда пред Међународним судом правде у Хагу:

„Скупштина обавезује Владу Косова да отпочне све политичке и правне процесе (домаће и међународне) који се односе на успостављање правде о геноциду и ратним злочинима почињеним од стране Србије према народу и имовини Косова и расветљавање судбине несталих током 1999. године“ – пише у предлогу ДПК.

Уколико текст добије већину у парламенту, а извесно је да хоће, није искључено чак и да Приштина покрене питање ратне одштете, о чему је Тачи говорио пре месец дана!

briselski_sporazum

ПОТПИС У БРИСЕЛУ

Овај потез, у Београду је протумачен као ново потурање клипова у точкове бриселског дијалога, док представници Листе „Српска“ Тачијев маневар разумеју као поруку да њихов повратак у косовске институције – није пожељан.

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић изјавио је у уторак за „Новости“ да резолуција о геноциду не иде у прилог разговорима у Бриселу и да се о геноциду не гласа, већ да се о њему суди.

– Зар неко стварно мисли да ми под тим условима можемо да разговарамо у Бриселу? – пита се шеф дипломатије.

pol-ovk

УЧК * ОВК, терористичка елитна јединица у ДРЕНИЦИ

 

„Потпредседник Скупштине КиМ“ из редова Листе „Српска“ Јасмина Живковић, каже за „Новости“ да резолуција нема нарочиту правну снагу, и да је, очигледно, до ње дошло зарад смиривања унутрашње политичке ситуације:

– Ово је покушај прављења равнотеже због оснивања Специјалног суда. Резолуција није на дневном реду седнице која се одржава у четвртак, али на самом почетку заседања може да се усвоји измењени дневни ред и да она тако дође пред посланике. Резолуције се усвајају простом већином и за то нису потребни гласови српских представника.

Градоначелник Грачанице Владета Костић каже за наш лист да је потез ДПК лош сигнал, који показује да највиши представници такозване „Владе КиМ“ заправо не желе Србе у институцијама јер се резолуција подноси у моменту када се разговара о повратку представника Листе „Српска“ у такозвану „Владу и парламент“.

01. 04. 2015. НОВОСТИ, за ФБР приредила Биљана Диковић

 

Категорије:ДЕШАВА СЕ...

2 replies »

 1. Па нису глупи уопште, наслучују и интиутивно сагледавају своју блиску будучност да ће Српска воска и Српска полиција ући на Косово и Метохију и сваки припадник Албанске националности цену досадашњег крвоплолића мораће да плати. Неће је платити крвлју својом, Срби су мекан народ и незнају да се свети, али сваки Албанац/Шиптар мора ће платити једним својим бубрегом, који ће Србија донаторски поклонити Европљанима. Баш сваки који је пунолетан без обзира на пол.
  Оно круцијално, тада ће мо малчице изменити и тим преправити Титов закон да Срби избеглице са Косова и Метохије немогу да се врате на своја огњишта, већ ће та измена, тај закон и уместо речи Србски народ, само ће мо углавити реч; Шиптарски/Албански народ.
  Шиптари/Албанци неће можи више не живети на Кососву и Метохији већ неће моћи ни као туристи више закорачити Косовом и Метохијом.
  Како су сејали тако ће и пожњети.
  Карма је немилосрдна у сетви и блиској им жетви.
  Све у своје време.
  Позз. ДРАГАНешковић

  Свиђа ми се