Љиљана Јовановић

НАУКА У СВЕТУ: Нове ГМО вакцине мењају људску ДНК да би производила вештачки имунитет


NWO GMO VACINES

27.03. 2015.
Дејвид Гутиерез, члан редакције (Natural News)

Недавно су научници објавили да су „направили велики искорак у развоју новог облика имунизације“. Истраживачи из “Scripps Research Institute” су објавили у фебруару да су успешно употребили нови облик генске терапије, да у телу мајмуна произведу антитела која блокирају вирус HIV-а.
Ова нова терапија се у основи разликује од вакцинације, којом се мала количина инфективне материје, уноси у тело да би изазвало производњу његових сопствених антитела. У лечењу имунизацијом – имунипрофилакси путем преноса гена (IGT), научници се надају да модификовањем ДНК пацијената, могу да наведу њихову ДНК да производи потпуно нова антитела.

“Реално ми смо кренули трећим путем и то захтева одређена објашњења” рекао је Дејвид Балтимор, имунолог, IGT- истраживач, добитник Нобелове награде, са Калифорнијског Института за технологију.

Заобилажење имуно система

У заштити имунитета преносом гена [имунопорфилакси трансфером гена] (IGT) научници прво одреде гене (код људи или животиња), који производе снажна антитела, против болести које се тешко лече. Они потом синтетишу копије ових гена и инјектирају их у вирусе. Ове вирусе потом инјектирају у тело пацијента (у мишићно ткиво), где вируси преносе вештачки добијене гене у ДНК мишићних ћелија пацијента. У нормалним условима ћелије мишићног ткива не производе антитела, вирусна ДНК репрограмира гене у њиховој ДНК, и мишићне ћелије почињу да производе антитела.

Први стварно велики корак у IGT направљен је још 2009, када је Филип Р. Џонсон, са колегама са Универзитета у Пенсилванији, објавио да су успешно искористили IGT технику да натерају мишићно ткиво мајмуна да произведе антитела која су заштитила животиње од мајмунског вируса имунидефицијенције – SIV (Simian Immunodeficiency virus), верзија HIV (Human immunodeficiency virus), који напада примате који не спадају у људски род. 2011. Д. Балтимор и колеге су успешно искористили IGT технику да заштите миша од инфекције HIV. Овом техником су 2014. успешно заштитили мишицу од оболевања од HIV-а, којим је инфицирана преко вагине.
“Ми уствари заобилазимо имуно систем, радије него да га стимулишемо на активност” – рекао је Балтимор.
“У ствари, ово што ми радимо је у основи потпуно другачије од вакцинације, мада су резултат врло слични”.

Научници такође истражују могућност коришћења IGT да би могли да премосте оне болести које се не могу излечити вакцинацијом (постају отпорне на вакцинацију), укључујући Маларију, плућне болести (као што је цистична фиброза, грип, SARS – који изазива Корона вирус), па чак и Еболу.

Међутим, постоји још велики број техничких препрека које стоје на путу ка широкој примени IGT. Мајкл Фарзан (Michael Farzan) водећи истраживач у Scripps студију, је објаснио да научници још увек морају да открију како регулисати производњу нових антитела у организму, или их “угасити”.
“Ако хоћемо да видимо да ова техника `процвета` морамо наћи начин за `искључивање`” – рекао је Мајкл Фарзан.

Дизајнирање имуних система на видику?

Мада научници и биотехничари тврде да IGT није другачија техника у односу на постојећу генску терапију, и да због тога нема етичких проблема у том погледу, они ипак указују да би јавност могла ствари да види другачије. Могућност да би се модификована ДНК могла употребити за борбу против болести, неће бити лако прихватљива.

Као и све генске терапије IGT повећава забринутост о етичком проблему, да ли је генска терапија направљена да “поправља” или “појача” карактеристике људских бића, а не само да лечи медицинске проблем. Потврђивањем проблема болести имунитета овим се стаје између ова два приступа. Убацивање вируса (у људско тело), који су направљени да модификују људски геном, носи са собом ризике од потенцијално веома озбиљних нежељених ефеката.

За сада, истраживачи генске терапије су се углавном ограничили само на оно што је познато као “соматска генска терапија” а не и на генетско лечење ембриона (GGT – germ line gene therapy). Раније су модификоване само нерепорудктивне ДНК, чиме се обезбеђивало да се покушаји модификовања нису могли пренети на будуће генерације. Широко је прихваћено GGT лечење ембриона (germ line gene therapy), може да представља много већи број проблема у погледу етичких момената, него генска терапија која се тренутно истражује.

На крају, могућност модификовања људског генома поставља велики број питања, као и увек, ко ће да контролише овакву технологију, и ко ће одлучивати о томе када ће се моћи да користи оваква технологија?

(Natural News Science)

Извори:

http://www.nytimes.com

http://www.gfmer.ch

http://truthwiki.org/Vaccine_Fanaticism

http://truthwiki.org/Medical_Fascism

http://truthwiki.org/Genetically_modified_cr…

http://truthwiki.org/GMO_Dangers,_opinion

 

30. 03. 2015. Natural News Science, за ФБР превела Љиљана Јовановић, приредила Биљана Диковић